Foto: Bobo
Predsedniki koalicijskih strank SDS, SMC in NSi bodo danes nastopili na novinarski konferenci, kjer bodo predstavili Strategijo za obvladovanje bolezni covid-19.

Vlada je na zadnji seji podaljšala večino protikoronskih omejitev, tudi zaprtje šol, razen tistih za otroke s posebnimi potrebami. Vrtci bodo še naprej nudili le nujno varstvo, zapirajo se še smučišča, v soboto tudi muzeji in galerije, od sobote bodo znova ustavljeni treningi vseh športnikov z izjemo vrhunskih, poklicnih ter reprezentačnih kadetov in mladincev, poroča STA.

Tudi nenujne trgovine in ostale storitvene dejavnosti ostajajo še najmanj teden dni zaprte, vlada je pa med izjeme včeraj uvrstila geodetske storitve, čistilne servise, medicinsko pedikuro ter gradbena dela na nenaseljenih gradbiščih, hišah oziroma stanovanjih, pri izvajanju katerih ni stika s potrošniki.
 

Kaj nas čaka v prihodnje?

Vladni govorec Jelko Kacin je sicer napovedal, da bo vlada nadaljevala prizadevanja in dialog ter pripravila predlog morebitnega modela odpiranja šol in ga ponudila v razpravo ravnateljem, piše STA. Ampak ključna vprašanja, ki so s tem povezana, so umeščena v širši okvir, to so trenutne epidemiološke razmere v EU, pri nas in v sosednih državah, je dejal. Večkrat je bilo poudarjeno, da je odprtje šol za prvo triado in vrtcev ena izmed prioritet vlade. 

Epidemijo je vlada vnovič razglasila sicer 19. oktobra za 30 dni, a jo je zaradi epidemioloških razmer večkrat podaljšala, nazadnje 17. decembra do 17. januarja.

Danes bodo tako o vsem tem spregovorili še predsedniki koalicijskih strank, predsednik vlade Janez Janša in njegova podpredsednika Zdravko Počivalšek ter Matej Tonin, ki bodo predstavili Strategijo za obvladovanje bolezni covid-19 glede na trenutne epidemiološke razmere.  

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
www (nepreverjen)

Hja, hitro so se spomnili, nema kaj. Ka Twitter doj spadno pa zaj ma čas naš zdravstveni minister, minister za šolstvo in glavni epidemiolog v državi ter veliki vodja, maršal Twito?

Pelk (nepreverjen)

Takšnen kak si ti, se pravi "strokovnjak"

In reply to by www (nepreverjen)

KORONČKA (nepreverjen)

Pride Kalel Eljavec pa bo jih rasturo.

In reply to by www (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

kahlek jim ga leiko samo
POPUŠI

In reply to by KORONČKA (nepreverjen)

Karl Smrdavc (nepreverjen)

Kaj popušil
celo odgriznil bom

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Snegec (nepreverjen)

Spet eno samo nakladanje in sprenevedanje. Zaradi nesposobnosti obvladovanja razmer naj takoj odstopijo!

Himmler (nepreverjen)

Edino strategijo de narod upošteval ko bote prepovedali prelete letal kateri spuščajo na nas te viruse iz vuhanskoga laboratorija(biološko orožje) henjajte na nas metat to sranje, izdajalci, morilci!

Lipa3 (nepreverjen)

Jao kaki strokovnjaki,to je pa ze za bruhat.

In reply to by Himmler (nepreverjen)

heh.. (nepreverjen)

morejo se zmeniti, kako dalje legalno izvajati krajo

dFVY (nepreverjen)

haha strategija boja proti pandemiji. od politikov?? tao je tak kak če bi avtomehanik odstranjuvo tumor na možganih, dva zobara pa bi gledala če dobro dela

SRAMUJTE SE PR… (nepreverjen)

TARČA javna TV ki jo vsi prisilno plačujemo in Boris Štefanec, KI JE DELIL NASVETE DRŽAVLJANOM
"Bumbar" je izpadel nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec. Njegovo tezo, da bi Slovenija morala zaščitno medicinsko opremo kupovati direktno, brez posrednikov, na Kitajskem, sesuje že primer Bellavista in prej omenjenega Ivana Galeta, ki je - zaradi očitnih nepravilnosti - Galeta spravil ob službo v Zavodu za blagovne rezerve in je del famoznega osnutka še vedno tajnega poročila računskega sodišča, Galeta pa zaradi tega preiskujeta KPK in Nacionalni preiskovalni urad (vir: Nevarne bellaviste).
Da se Štefanec še manj kot na korupcijo spozna na novinarstvo, pa dokazuje njegova - njemu se je verjetno zdela super - pripomba, kako so mediji z raziskovanim pristopom razkrinkali razkošno življenje japijev iz Majbert Pharme, ki njega, kot pokroviteljsko doda, kakor ne zanima. Hja, saj ga novinarji niso razkrili sami, tu ni bilo nobenega raziskovalnega novinarstva, ker ti japiji kar sami vse sproti objavljajo na spletu, na svojih YouTube kanalih, kot novodobni bogataši z družabnih omrežij. Mediji so te posnetke zgolj spravili na svoje platforme ter ciljano znervirali Štefaneca in druge volivce stranke Desus, ki tudi sami radi občasno pokukajo na razgaljena prsata dekleta na klic iz javno objavljenih videoposnetkov Nicolletija & Co. Boris Štefanec se na tak način samo smeši, in to še za nazaj.

micikaaa (nepreverjen)

PIŠITE .....Katera vlada na svetu je sprostila vse ukrepe..........odgovorili vam bodo lokostrelci......

Karl Smrdavc (nepreverjen)

tanguzijska vlada
ki ima predsednika neznanega spola
in neznane farbe

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

KORONČKA (nepreverjen)

Polovica ukrepov je POPOLNOMA BREZ VSAKE POVEZAVE Z ZAJEZITVIJO virusa , pa če to ne vididie ste pa res BUTASTI....

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

nsud (nepreverjen)

Bosanska..... pa ma Bosna zdaj zaradi toga dosti boukšo epidemiološko sliko, menje okuženih, menje umrlih..... lejko bi Janša svojoga svetovalca Snežiča poklico v Bosno pa ga pito kak je s ten tan, pa zakoj je še cela država nej umrla, če nemajo nikših ukrepov..... pa na Mađarskon majo eno četrtino ukrepov od toga ka mamo mi, vse trgovine normalno odprejte, osnovnošolci normalno vsi v šolah..... naj pita svojoga šefa in financera Orbana zakoj so še nej vsi Mađari mrtvi. Pa v Belorusiji, ge nega niti enoga ukrepa sploj, že od začetka toga sranja, pa še vedno vsi živi. Najhujše je pa tan ge so najstrožji ukrepi. Bole se zapira, več je okuženih. Bravo vlada pa bravo vi imbecili keri to podpejrate.... nej samo pri nas, tudi drugje po svejti. Pa zakoj so v Avstriji vsa smučišča odprejta, če prav je vse ostalo zaprejto? Očitno je to pri nas samo jebanje naroda v glavo in zajebavanje smučarskih delavcov.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Najboljše da oštevilčite verzije.

Hojsss (nepreverjen)

To so pa ti kriminalci podkupljeni kateri vam unčujejo življenje.

levičar (nepreverjen)

Fašistično nacistična naveza ! Samo še župan BUTAL iz Radenec fali !

JANAPOT (nepreverjen)

Leljak je lako doktor za te tri in za Radenčene, ki se še stalno ne sprijaznijo z tem da je župan. Čez 2.leti so volitve pa predlagajte boljšega kot je ta Roman, seveda če ga najdete, ker jaz ga med temi, ki stalno pluvate čez njega ne vidim NAŽALOST

In reply to by levičar (nepreverjen)

hi hi hi..... (nepreverjen)

Strategijo prej...... že skoraj leto dni mamo tej virus, lopovi nesposobni pa do zdaj nekšo strategijo predstavlali. Pojma nemajo, gnoji nesposobni. Zdaj do z nekšo strategijo bluzili, v pondejlek ali pa že v nedelo zvečer de pa maršal Tweeto vse po svoje napravo. Redno morete biti bougi v glavi lidje ka tomi še vedno nasedate.

slikaši (nepreverjen)

Dobro si poglednite tej tri face na sliki pa si jih zapomnite.
Ka te znali na koga se obrnoti gda de se delo obračun glede uničenja države, družbe in človeških življenj.
Na sliki so najbole nesposobni politiki v vsej zgodovini samostojne Slovenije, pa tudi najbole lopovski in lažnivi politiki ka nede kakšne zamere.

'nItalia (nepreverjen)

zurnal24si/slovenija/prvi-epidemiolog-v-drzavi-o-odpiranju-sol-359763
youtube.com/watch?v=lRwcHJ5mcDU

Busybee (nepreverjen)

Df in čipkarji se spet oglašajo😂😂😂buuu buu

. (nepreverjen)

Čim več projekrov treba še odprejti. Ne pišite več na listeke.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice