FOTO: Mediaspeed
Predsednik vlade Janez Janša predstavil načrt ukrepov za drugi val covid-19.

Janez Janša je na današnji tiskovni konferenci dejal, da vlada pri omejevanju covida-19 zasleduje cilj, da s kar najmilejšimi ukrepi doseže največji učinek. Vlada je prejšnji teden po posvetovanjih s stroko sprejela načrt ukrepov za obvladovanje drugega vala. Ključni kazalec kapacitet zdravstvenih sistemov je število postelj, ki jih je na razpolago za covid bolnike. 

Sprejemajo se ukrepi na oranžnem seznamu

Kot pravi Janša smo sredi sprejemanja drugega paketa ukrepov na oranžnem seznamu. Slovenija je namreč v zadnjih 14 dni po številu okuženih in zasednosti postelj v oranžni fazi, prvi trije ukrepi na tem seznamu so že izčrpani. Zdaj se sprejamjo ukrepi iz drugega paketa. 

Vlada je mejo za razglastitev epidemije in uvrstitev države na rdeči seznam postavila pri 140 okužb na sto tisoč prebivalcev v zadnjih dveh tednih, več kot 250 hospitaliziranih bolnikov in več kot 50 bolnikov na intenzivni negi. 14-dnevna incidenca v Sloveniji trenutno znaša 106 okužbe na sto tisoč prebivalcev, ena obolela oseba pa povprečno okuži 1,3 človeka. 

Slovenija je trenutno sredi sprejemanja drugega paketa ukrepov na oranžnem seznamu.

Med temi ukrepi je recimo strežba v lokalih samo za sedeče goste za mizami, obvezno razkuževanje miz v lokalih, zbiranje do deset ljudi na javnih mestih in v zasebnih prostorih (izjema so verski obredi, poroke, kulturne in športne prireditve), prireditve brez pogostitev, obvezno uporabo razkužil za roke v skupnih prostorih poslovnih in večstanovanjskih stavb, omejitev števila obiskovalcev v javnih zaprtih prostorih (pošte, banke, trgovine, uradi ...) ter prepoved obiskov v domovih za ostarele in bolnišnicah v posameznih občinah oziroma regijah.

Tretji paket na oranžnem seznamu zajema splošna prepoved obiskov v bolnišnicah in domovih za starejše, zaprtje posameznih občin oziroma regij, zaprtje lokalov, fitnesov in športnih objektov, omejitve delovanja frizerskih in kozmetičnih salonov na največ eno stranko v prostoru ter prepoved vseh prireditev ter prepoved verskih obredov in porok v posameznih občinah oziroma regijah.

To so najstrožji ukrepi na rdečem seznamu

Če se bo število okuženih v Sloveniji povečevalo pa bo potrebno sprejemati ukrepe iz rdečega seznama.

Prvi paket na rdečen seznamu med drugim vključuje zaprtje trgovskih centrov in nakupovalnih središč, zaprtje kulturnih ustanov, šolanje na daljavo za dijake in študente ter splošno prepoved verskih obredov in porok z gosti. 

Drugi paket ukrepov na rdečem seznamu pa vključuje šolanje na daljavo za vse šolajoče, posebne ure za nakupovanje za upokojence, zaprtje hotelov, zaprtje frizerskih in kozmetičnih salonov, splošno prepoved vseh javnih prireditev, zaprtje športnih objektov za amaterje, otroke in mladostnike ter omejitev gibanja med 22.30 in 5. uro zjutraj. 

Tretji paket ukrepov na rdečem seznamu pa zajema omejitev gibanja med občinami, omejitev izhodov z domov, zaustavitev javnega potniškega prometa, zaprtje vrtcev, zaprtje državnih mej in zapiranje posameznih gospodarskih dejavnosti.

S spleta

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
abcdf (nepreverjen)

Ajde gamad folga van.

Pač nekdo1 (nepreverjen)

Vodijo nas dobesedno bolani ljudje...

Jebivoter (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

DF najbole si pa tij bolani v glavi

In reply to by Pač nekdo1 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mmmm nova porcija Janšovega semena de tekla vse nan po obrazi! Samo ka je nej od komunjarov!!

Joze45 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Razmen ka je nej to vse tak strasno, ali nateg je pa vec nej... Vido in poznan 2 kera sta prebolela, pa moren priznati ka neje to vasa gripa kak tome gucijte. Nej nan trbej se ene gripe ali kak koli poimenujete to stvar, nej nan trbej...samo praven pa nikoga se ne bojin nej.

preboleli (nepreverjen)

Ges tudi enoga poznan ka je bil malo bole betežen zaradi tej korone, poznan pa še enih 12 iz moje službe vred z menov, ka so nan tudi povedali ka smo okuženi in samo vsi 14 dni doma ležali brez kakšnoga koli zdravstvenoga problema.

In reply to by Joze45 (nepreverjen)

folga toga (nepreverjen)

Pa gda de že ednouk konec toga sranja. Vej pa narod zdaj že san vidi ka je tej virus en navaden drek. Spomladi so nas še lejko za norca meli ka smo resni vsi nasedli in smo nej znali o kon se ide. Zdaj so tudi že znani vsi razlogi zakoj je bilo v določenih državah ogromno mrtvih, v določenih pa samo za vzorec. Vedno več okuženih pa vedno menje betežnih. 90& okuženih sploj niksih simptomov nema. Merje tu pa tan kakšen starček ka bi že vačik od drugih bolezni v kratkon mrou. V bolnici majo lidij za brezveze. Vsi že vidimo ka je tej virus en velki larifari. Zdaj prihajajo časi gda je sakšo leto več 1000 slovencov betežnih zaradi takših in ovakših viroz in ovi do zdaj vse pod korono vodili samo ka se narod lejko v glavo jeebe. Cela trenutna slovenska politika je za en drek. Še lejvi so za drek ka se ne postavlajo prouti toj neumnosti. Te se pa čudite zakoj pri nas narod na volitve ne odi. Pa što de tej kretene zarukane lopovske lažnive volo. Čednoga pa itak nemamo nič na izbiro.

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Taki kot ti so nas tud jebal v možgane spomladi, te pa si kričal na svakoga šteri nej je noso maske, tak ka bole ka vtihneš in nam ne farbaj belo, pa črno...
Po drugi strani pa fajn da si končno odprl oči in um da si spregledal in se prebudil iz toga natega.

In reply to by folga toga (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Janševi ukrepi so kuracodovce. Nobene koristi. koristi. Nič od nič. Janša ne verjamemv virus, on je popolni korona skeptik. Vlado je prevzel le zato, da bo kradel. To je vsa njegova agenda. Oropati Slovenijo do kosti. Koronakriza mu je prišla prav, saj lahko z dimnimi zavesami skrije svojo kleptomansko prakso. Korona ukrepi mu pridejo prav saj z neskončnimi komandami lastnemu narodu lahko izživlja svoje nikoli uresničene oficirske ambicije. Njegove korona komande lahko pre edemo v tiste znane jnajevske : " Stoj !!! Mirno !!! Na levo !!! U potiljak. !!! " Neizživeti desetar doživlja mentalne orgazme, ko vidi narod z maskami, ki mu jih je sam nadel. Neskončno mu je prihajalo ob pogledu na prazne ulice v marcu in aprilu. Svojim oprodam je verjetno govoril, poglejte, niti miši ni zunaj, lejte kako me narod uboga. Frustracije mu povzročamo edino petkovi kolesarji, ki ga ne šljivijo pet posto, in ki so se aprila, torej v ćasu ko je bila cela evropa v kleteh, zbrali v desettisočglavi množici. Njemu v brk. In sedaj, ko je spet uvedel prepoved zbiranja, bomo še z većjim veseljem v petek šli na ulice. Pa če se vrže na trepalnice. Evo, že pet, šest petkov nisem šel na proteste, a ta petek bom gotovo zunaj. Janša, nika nan nemreš,, ne jebemote pet posto !!!!

Tumpek (nepreverjen)

Uh, tebe pa dajejo frustracije.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Kaj vaši rdeči pa niso kradli? Lepo te prosim, rdeči so še 100 krat hujši.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Koli (nepreverjen)

Ti si pa ovca od kurca...

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Legenda (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Premili ukrepi..vse in takoj bi trebalo zapreti dolik.vsi bi se mogli sposkriti in to takoj brez odlašanja..upam da bo vlada čimprej sprejela te ukrepe.narod navalite v trgovine naredite si zaloge preden bo pozno..

Janša. (nepreverjen)

Dobra miselnost.

In reply to by Legenda (nepreverjen)

Zvc (nepreverjen)

Zanimivo. V cerkev zgleda odijo samo lidgej na vrhunci zivljenja. Cili in zdravi, brez pridruzenih bolezni :)

Margejca (nepreverjen)

Rejšita nas samo še bagola z svojo knjigo in dr. Potrč z svojimi nasveti...

potok (nepreverjen)

Jebite se z policijsko uro .Ka delate vojno stanje ? Banda pokvarjena .Virusa NI .

Zozuja (nepreverjen)

Nej ste normalni!!!
Res in prav zares nas hočete uničiti...🤐

gledalec.... (nepreverjen)

Ste gledali tej njegov govor? 15 minut mi je šlo na bruhanje. Tip laže kak pes, pa še nikaj ga je za to nej sran. Tak so že arogantni gratali ka niti več ne skrivajo ka nan kradnjeo niti jih ne moti ka vsi vidimo ka nan lažejo. Srmačeki v glavi ste tisti ka tomi gnoji kriminalnomi še kaj vrvlete. Sramota ka mamo mi to zdaj na oblasti. Ali sami smo si krivi, doma sidimo pa seremo po forumaj, gda bi pa trbelo na ulice se nan pa ne da. Te pa naj nas tej gnoj komunajzarski li dale drka v glavo.

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Smrt janšizmu, svoboda narodu!! V komunizmu ni bilo takšne diktature!!

micikaaa (nepreverjen)

celi svet je okužen ......vi pa pametni......

micikaaaaaa (nepreverjen)

... ti pa glupa ...

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Safari1 (nepreverjen)

Verski obredi so dovoljeni, rejsan nas majo za norca. Pomali de dosta tej ukrepov, če so, naj valajo za vse ali pa nika več.

Ringarajajaja (nepreverjen)

Najvecji virus nas je ze itak doleto, imenuje se VladaJJ-20.

Koli (nepreverjen)

To ti misliš,ka si politicni manija.

In reply to by Ringarajajaja (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Tak je to kda nam sladoljedar, kosobrinček, bebović in ostali vodijo državo. Boljše si ne zaslužimo!

AudiS6 (nepreverjen)

Narod proti se moremo postaviti keri nan vladajo.Naj se uni zaprejp doma za eno leto brez letrike pa vode.Zacne se pretiravati z lidami.

ole-ole (nepreverjen)

Človik je bolani v glavi. Nede enjau, dokeč nede iz Slovenije napravo enoumje tipa Severne Koreje.

Guest (nepreverjen)

Policijska ura? Janša, Idi ti pa tvoji ritolizniki v tri pizde materne... Spizdite gamad... Vsem vam pride enkrat nazaj.... Proklete budale idiotske... JJ resno si psihopat.... Kak pa more se tvoja biti glupa, ka tebe idiota gleda.

Jansa (nepreverjen)

Ej ti debilko jansa in ostala politicna banda tu na VEEELKKOOMi ga lahko vi vsi popusite

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Ce lažovi govorijo o epidemiji, potem nam naj pokažejo umrlih...
Ker pa so seveda lažovi se ne gre tu za epidemijo ampak za plandemijo kateri bojo že za nekaj mesecov sedeli v čuzi ali pa kaj hujšega jih čaka
Q

Kekec🤵 (nepreverjen)

Vsak dan nas poneumljajo s tem namerno ustvarjenim virusom.

pleshko (nepreverjen)

Tovariš Janša nebi mogel biti receptor v 2.zveezdnem hotelu z njegovo kriminalno preteklostjo ampak ker smo v tako Demokratični in pravni državi je kar naš voditelj in odrešenik aleluja

Marjetaa (nepreverjen)

Me praf zanima kelko de vas f petek na protestaj. V Soboti nas samo ene 5 do 10 odi. Prijte se pokazat.

Koli (nepreverjen)

Za koga naj protestejran? Protest je za Lidija,ker nimajo pametnega dela.

In reply to by Marjetaa (nepreverjen)

heh... (nepreverjen)

Kak se hinavec smeji.... Upam, da bo kdo odgovarjal za to stanje...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice