Pred celjsko sodišče je danes stopil predsednik SDS Janez Janša, ki je s strani nekdanjega direktorja STA Bojana Veselinoviča obtožen domnevne razžalitve.

Tožbo zoper prvega moža SDS Janeza Janšo je Bojan Veselinovič, nekdanji direktor STA, junija lani vložil zaradi spornega zapisa na Twitterju.

V zapisu je Janša Veselinoviča označil kot 'sodelavca pri umoru novinarja'. 

»Neverjetno za Evropsko unijo v 21. stoletju je, da sodelavec pri umoru novinarja še vedno vodi STA in zato mesečno pokasira 8500 evrov. Več kot predsednik republike,« je zapisal Janša in dodal: 

»Direktor, ki zaradi političnih razlogov odpusti bolnega novinarja, ko je ta na bolniški zaradi težke bolezni, najbrž ne prispeva k njegovi ozdravitvi, ampak k poslabšanju in smrti, kar se je zgodilo v primeru Veselinović – Meško. Zato sramota, da Veselinović vodi STA

Janšev zapis se sicer nanaša na dogajanje leta 2009, ko je Veselinovič vročil izredno odpoved tedanjemu odgovornemu uredniku STA Borutu Mešku. 

Ta naj bi odpoved dobil sredi bolniškega staleža zaradi hude bolezni, kateri je pozneje tudi podlegel.

Vir: Twitter

Veselinovič: »Ta inkriminirani tvit je pa nekaj, kar je preseglo vse mere«

Veselinovič je očitke zanikal in napovedal, da bo proti Janši vložil civilno in zasebno kazensko tožbo zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve.

Dejal je še, da je bila Mešku odpoved vročena 3. novembra 2009. O njegovi bolezni pa v času, ko je potekal postopek prenehanja delovnega razmerja, ni bil seznanjen.

»Sam se moral in sem prenesel marsikaj. Ampak ta tvit, s to vsebino, ta inkriminirani tvit, je pa nekaj, kar je preseglo vse mere in meje in zato sem se odločil za tožbo,« je dejal Veselinovič. 

Janša krivde ne priznava, očitkov Veselinoviča pa ne razume

Janša je danes, še pred začetkom obravnave, dejal, da stoji za svojim zapisom na Twitterju, saj da je bil pokojni urednik STA žrtev šikaniranja in mobinga s strani Veselinoviča.

»Razumem namen tožbe, ne razumem pa vsebine. To, kar sem jaz zapisal, je bilo že prej velikokrat zapisano, pa gospod Veselinovič ni nikogar tožil,« je pojasnil.

O tem pričajo tudi številne izjave kolegov pokojnega, še poudari predsednik SDS: »Priložili smo vrsto izjav gospoda Meška, njegovih kolegov, ki dokazujejo vse tisto, kar je gospod Veselinovič počel.«

Na vprašanje sodnice Leonide Jager, ali priznava krivdo, je nato Janša odgovoril, da krivde ne priznava, in po sojenju dodal, da očitkov Veselinoviča ne razume.

»Gre za enega najhujših primerov maltretiranja novinarjev v slovenski zgodovini. Rezultat tega maltretiranja je drastičen,« je še dodal Janša.

Boruta Meška odpustili zaradi neizpolnjevanja delovnih obveznosti

Veselinovič pa je medtem še enkrat poudaril, da so Boruta Meška odpustili zaradi neizpolnjevanja delovnih obveznosti, do mobinga pa v tem primeru ni prišlo, kar lahko potrdijo tudi priče.

»Odpuščen ni bil zaradi šikaniranja, ampak zaradi neizpolnjevanja delovnih obveznosti in to bodo povedali tudi kolegi, ki so takrat delali z njim na STA,« je pojasnil Veselinovič.

Postopek se bo nadaljeval z glavno sodno obravnavo

Ker Janša krivde ne priznava, bo potrebna še glavna sodna obravnava, ki bo predvidoma izvedena 20. marca 2023.

Zagovornik Janše Franci Matoz je sodišču že predlagal zaslišanje prič in vpogled v poravnavo z Meškovimi svojci, Veselinovič pa je ob tem dodal, da bo v sklopu sojenja odgovoril tudi na vse očitke z druge strani.

Komentarji (56)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kuntakinte (nepreverjen)

...betežen ćlovik (diagnoza rak)... žmetno izponjüvle delovne obveznosti...či pa je na bolniškon...ga pa delodajalec nesmi odpistiti...Veselinović je gnüjs od človeka...

weso (nepreverjen)

Glih tak kak Janša... pa očitno tudi ti.... glede na to ka je vsen znano ka ovi svoje bolezni neje razkril in niti delodajalca neje obvestil o svojon bolezenskon stanji.... in so to njegovo bolezen Janša in podobni izkoristili za obračunavanje z Veselinovičon.

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Točno to je storil "nedolžni" pokvarjenec.

In reply to by weso (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

Ali je vedo slovenac

In reply to by . (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

Ali je veso slovenac

In reply to by . (nepreverjen)

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

Kaj pa ima to veze
Vseeno je človek

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

Kaj pa ima to veze
Vseeno je človek

In reply to by realnooo (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

Zakaj pa ne

In reply to by Nika-svinjskoglava (nepreverjen)

levak (nepreverjen)

Lopova rdečoka v ječo in naj tam bere Kapital od Karčija Marxa. Lejko pa spreobrne plašč.

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Janša ne razmi očitke, vej pa niti ne čakamo ka de kaj razmo.

Presta (nepreverjen)

tak je... Je že čüdo tao ka je znao pošto zdignote........

In reply to by . (nepreverjen)

Dob drugič (nepreverjen)

Postelja je še prosta ka boš jo dalje grel…JJ

2222a (nepreverjen)

ti si tudi iz sekte zaljubljenih v desnega komunista in ga vabiš v svojo toplo posteljo? bolano

In reply to by Dob drugič (nepreverjen)

TEDI (nepreverjen)

Kaj je še premalo, da ste prišli do svoje vladavine? Zdaj ga še dalje terorizirate in nadaljujete s tistim po
letu 1945? Kaj ne vidite, da ste v totalnem gnoju? Komaj ste prevzeli oblast, že vam polzijo vajeti iz rok.
Razpad zdravstvenega sistema, eno najpomembnejših področij, za katerega ste pred izvolitvijo dajali svo-
je roke (predvsem Golob), je v popolnem razsulu. Ne bo vsega dolgo, da bo pričelo "plantati" do popolnega
razkroja še vse ostalo. In to ob tako številčnem ministrstvu in s tako imenitno poslansko zasedbo v držav-
nem zboru. Vse me spominja na prebrano knjigo z naslovom Plesala je eno poletje. Pa še to bo predolgo.

0099 (nepreverjen)

Kakšen razpad zdravstva doktori so se med epidemijo razvadili ka so imeli dobre dodatke pa so nej nič delali zaj bi pa radi tak dale živeli jok brate odpade.

In reply to by TEDI (nepreverjen)

čut (nepreverjen)

preveč tej naše medije poslušaš, zato pa norosti pijšeš......po vaše do zdaj že medicinske sestre delale namesto doktorov; kak ste eni zaslepljeni, nemren verjeti.
Ne bi rad bil pacient, eden od stotih, ka jih more en doktor dnevno obravnavati, poleg telefonov in mejlov ipd...., kda do vsi odišli, te movidle našo zdravstveno politiko, lidij proti doktoron hujskati je najlažje!

In reply to by 0099 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Že marsikomu se toži po socializmu in YU. Takrat ni bilo takih problemov, niti ljudi tipa JJ, ki bi vnašali nered in nemir.

In reply to by TEDI (nepreverjen)

TEDI (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Popravljam: ..., za katerega ste polagali svoje roke v ogenj (predvsem Golob) ...

LeviDesničar (nepreverjen)

Če takšen vseved, ki ima za vse odgovore, na sodišču nikoli ne razume ničesar, bi to moralo biti kaznivo dejanje ...ali pa vsaj za psihiatrijo!!!

šššaaa (nepreverjen)

tako kot uvazanje balkancev kot poceni delovne sile in novih volivcev v slovenijo na skodo slovencev, to je kaznivo dejanje.

In reply to by LeviDesničar (nepreverjen)

0099 (nepreverjen)

Ne motajte Janša še malo pa nede čista nika več razmo takšnoga gnoja bi trbelo do smrti zaprejti dokeč de on na sveti de drek mešo pa se s tem Matosom hinavsko smejal zaradi Janezeka smo se zaj morali dodatno zadolžiti za miljarde kak je to zanimivo da je on na oblasti te kradnejo kak srake samo si malo zmislite za maske izgubljene tovornjake katere še danes niso našli maske so pa plačali talo je pejneze vse poprek samo ka je imel socialni mer zaj pa nega pejnez isto je bilo 2008 leta da je bil na oblasti .
On je že v Jugoslaviji mešo drek dreka je v sloveniji dosta zato de ga mešo do smrti.

owpwpwwp (nepreverjen)

mesajo vas levi komunisti z golobom na celu in desni komunisti z janso na celu, najvecji pacienti ste vi volivci teh sekt.

In reply to by 0099 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Vse napisano drži. Ta bo še na "drugem svetu" mešal drek.

In reply to by 0099 (nepreverjen)

F. Satahovci (nepreverjen)

Debeli Fuknjenec, prdonja, marš spat.

JEBAL VAS JANŠA (nepreverjen)

Halo idioti saj pa že skoraj 1 leto vas jebe Golob, eni ste resno betežni in še verjetno 100 let ne boste prišli k sebi sobotainfo če nimate kaj bolj pametnega pisati?

Hujši štiri (nepreverjen)

Eni sploj nemate pojma kdo je ta hinavc veselinovič, ko pa samo že ime slišite Janša pa takoj padate v bes in agresijo ne vedoč da zaj pod tem Šwabskim golobom živimo največjo nočno moro. Z vsakim dnevom nam tale Golob jemlje naše svoboščine vi edni zombi-ovce pa še to podpirate... Pa koji vam je k. rac hlapci hipnotizirani!?

In reply to by JEBAL VAS JANŠA (nepreverjen)

Gost24482 (nepreverjen)

Bivši direktor sta. En čas se nazaj buno ka njemi z 7.000e nejde skoz mejsec. Keri je nej ščel poslate oz je poslo na napačen naslov pa zavrnjeno bilo finančno poročilo letnoga črpanja javnih sredstev. Zaradi njega nejste plačano delo dobili dragi novinari

In reply to by Hujši štiri (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Saj problem je bila dokumentacija. Samo zaradi tega niso dobili toliko časa plačilo. Ker pa je STA prav tako obvladovala leva opcija (samo spomnimo se tiste novinarke rdečih kratkih las) in uporabljala retoriko "kolesarjev in bergantovcev" so se zadeve vlekle. Veselinović si je tudi hotel izplačati nagrado v višini 16.000,00 eur, zakaj že?

In reply to by Gost24482 (nepreverjen)

9999 (nepreverjen)

Sobotainfo, ne pozabite napisati ka se je Janša danes ob 7:00 POSRAL NA WC, štekate to bo novica.

. (nepreverjen)

Desnica pa trdi, da ob 7:30. Tako je bio objavljeno v časopisu: Demokracija. Komu naj sedaj človek verjame?

In reply to by 9999 (nepreverjen)

Tuy (nepreverjen)

Clovek keri ne vej pojasniti od ge njemi vecje kolicine denarja neznanega izvora, valda ka na sodisci tudi nic ne razmi. Majmun je pac majmun.

Gost24482 (nepreverjen)

Kak musarčka ka nevej za posle svojga moža......narod pa dale ode takše volit....pa goloba ka si 2mio nagrafe izplača od viška preplačanih računaj

In reply to by Tuy (nepreverjen)

Realnoo,. (nepreverjen)

Ali se zadeva končuje sa nekim ili trdim c

. (nepreverjen)

kakšnoga človeka eni podpirajo, joj joj, sramota od človeka

8229 (nepreverjen)

se strinjam ne vem kako lahko Veselinovica podpirajo. Janso pa le se podpirajo nasprotniki, ki jim brez njega ziveti ni in ne obstojijo niti sekunde na sceni.

In reply to by . (nepreverjen)

Ej, jej, jej (nepreverjen)

Debeli F. Svinjskoglavi 🐷 je zadevo več razsoudo.

. (nepreverjen)

Že ko francija vidim znam kak je situacija.

In reply to by Ej, jej, jej (nepreverjen)

31w7523 (nepreverjen)

Kam so vsi zdravniki šli? se sprašujejo na Tarči in s tem dokazujejo svojo podkupljivost in idiotizem. ko pa je pravilen naslov
OD KOD so vsi premnogi pacienti prišli?
3x ugibajte in 3x ugibajte kdos onjihovi botri

Tecumseh (nepreverjen)

Bo Veselinović uspel ali ne v tožbi me niti ne zanima. Ampak ena njegova je po mojem zelo, zelo "lesena": STA ima tam nekaj čez 100 zaposlenih in da ne on, ne nekateri njegovi bližnji sodelavci ne vejo, da ima njihov zaposleni smrtno bolezen? Da je na bolniški in da noben od ožjega kroga vodilnih na STA ne ve ničesar o tem. Ne ga lomit, pokojni je pripadal desni opciji, izkoristili so priliko in ga odpustili misleč, da bo vse minilo brez nekega "škandala".
Janšev tvit je spet ena neposrečena zadeva, čeprav ima prav. Lahko bi napisal čisto drugače in Veselinović ne bi imel nobene osnove za tožbo. Tako je pač moje mišlenje!

ićić (nepreverjen)

veselinovic moralni luzer, pa upa tožiti, lidje brez sramu

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Jbse (nepreverjen)

Tak da moras prinesti izvide ter vse papirje o svoji bolezni delodajalcu???

Tecumseh (nepreverjen)

Teh zadev ne vem, ne morem komentirati. Vseeno, sto ljudi je dokaj ozek krog v nekem podjetju in da pokojni ne bi nikomur nič zaupal, da ničesar ne bi prišlo ven iz okvira družine in morda še na kakšen način, to je vendarle nemogoče, neverjetno?

In reply to by Jbse (nepreverjen)

truplek (nepreverjen)

Mogoče je pa bil takšen karakter kak ti ka se nišče nešče z njin družiti in se je nej meo z nikin pogučati. Je pa istina ka moreš papire, če na dolgotrajnon bolniškon prinesti k delodajalci. Nekši zakoni obstajajo in dvomin ka je človek prineso papire in jih nišče neje vido, oziroma ne vej za njih. Če papirov nega, oziroma nega uradnoga zaznamka v kartoteki ka je bil človik težko betežen pač vrvlen Veselinoviči. Na žalost je pa ovi mrtev in se nemre več braniti. Se pa v bistvi nejde tu o ton, ampak o Janšovon zarukanon primitivnon odnosi do vseh keri se njemi v rit ne vličejo. Kak koli, takšno arogantno obnašanje ne priliči nekšomi visokomi politiki, celo predsedniki vlade. Pa nema veze iz kere stranke je in što je.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Strokovnjaki (nepreverjen)

ENI STE ZA PSIHIATRIJO PA ČI JE GOLOB ELI JANŠA.

Gost24482 (nepreverjen)

Čida ELI?

In reply to by Strokovnjaki (nepreverjen)

verenko (nepreverjen)

Hecno je gledati in spremljati kako se tožijo (stari) komunisti med sabo.

Vse je smešno! (nepreverjen)

Pa nevem ce je to glih normalno ka vsi Janšo tožijo za talšne in podobne stvari kak je ta, ampak on vse zanika. Nekdo je tu nej glih v najboksen stanji. Je pa malo verjetno,skoraj nemogoce ka bi v vsrh primerih bil nedolžen za štere je pozvani na sodišče!
Pa to kak odgovarja na vprašanja sodnice,je pa čisto norca delanje z nje in z sodišča. Žalostno. Ge bi ga izbaco iz sodne dvorane. Do nadaljnjega sojenja bi čako v pripore!!!! Ka bi razmislo kak se more obnašate na sodišče.
On je končo vse šole....halooo pa te bi se mogo malo drugače obnašate!

. (nepreverjen)

Vedno bolj manjka Goli otok, najboljše zdravilo za oživitev spomina. Ni jasno, v kaki Državi živimo, da lahko ima bedak druge za bedake. In to celo na sodišču!?

In reply to by Vse je smešno! (nepreverjen)

Vse je smešno! (nepreverjen)

Če bi Janša gnes odstopo, bi Mešič v nedelo dobo županske volitve v MS! GARANTERANO. Tudi Logar je nej dobo zaradi njega predsedniških volitev. In še marsikje po sloveniji je situacija taksna.Narod se izogiba vsega ka ma samo malo sage po Janši. Na žalost!
Vsi intelektualci in normalni ljudje bežijo od njega vstran!!!!

0099 (nepreverjen)

To si prav povedo što bar malo misli z svojo glavo se posere na janšo in sds.

In reply to by Vse je smešno! (nepreverjen)

Cigoinitiator (nepreverjen)

V razvitih drzavah sploh ni dovoljeno odpustiti sodelavca za casa trajanja bolniske odsotnosti...aja pa se to... Goricko je vecno.

realnoo (nepreverjen)

Če si kriv za smrt nekoga moraš na tem svetu Iti v zapor na onem svetu pa greš na vse večne čase v Pekel kjer se boš cvrl v večnem ognju na vse veke vekov
In še otroci se te bodo sramovali

gru (nepreverjen)

lejvi majo betezno nevrotiko skupaj z otrosko logiko mas majmuna, zamisli ka opice delajo pravila

Frap (nepreverjen)

nase zdravstvene ustanove majo guzvo pa vseh nemrejo meti zaprtih

black panter

što je to sranje veso

he (nepreverjen)

brezpredmetne tozbe se opustijo,ka ce bi se tozarili za saki drek ,te se nekomi zdroda

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice