Foto: Bobo
Nekdanji predsednik vlade Janez Janša je v izjavi po primopredaji poslov novemu premierju Robertu Golobu zaželel, da bi obdržal tempo, ki ga je imela njegova vlada.

Golob je dejal, da sta se strinjala o marsičem, tudi o tem, da je pred nami naporna jesen. Nova vlada se je medtem že sestala na prvi seji.

Janša je povedal, da ima za sabo težek mandat, ki ga je zaznamovala epidemija covida-19 in predsedovanje Svetu Evropske unije ter da so uspeli za Slovenijo izpogajati in zagotoviti veliko sredstev iz fondov Evropske unije.

Janša je dodal, da javne finance predaja v dobrem stanju, da je država v fazi okrevanja po epidemiji in da jo predaja v boljšem stanju, kot jo je prejel. »Čas pred nami ni brez čeri, je pa morje bolj mirno, kot je bilo marca 2020,« je rekel. Novi vladi želi, da obrži tempo in rezultate, ki ga je imela njegova.

Golob: »Pred nami so težki meseci«

Golob je ocenil, da sta imela z Janšo zelo plodovit pogovor, v katerem je bil Janša izčrpen in pronicljiv glede stvari, s katerimi se je spopadal v svojem in prejšnjih mandatih ter kaj točno so čeri, ki so pred državo v naslednjih tednih in mesecih.

Dejal je, da sta se strinjala o marsičem, tudi o tem, da vlada državo prevzema pred poletjem, ki ga bo lahko izkoristila za priprave na jesen, ko pričakuje prehransko in energetsko draginjo ter izzive v gospodarstvu.

»Pred nami so težki meseci. Imamo privilegij, da so bili volivci jasni in nam podelili veliko mandatov. Imamo trdno koalicijo, ki je programsko zelo enotna,« je navedel Golob. Verjame, da bo mandat uspešen in da lahko zdaj nehajo govoriti in začnejo delati.

Golob se je še zahvalil bivši vladi in predsedniku vlade z besedami, da imajo za sabo težko obdobje.

Komentarji (30)

golobi (ni preverjeno)

Čas je ka začnem srati po Sloveniji.
Vi pa plešite...

Tilika (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ok, Janšek

In reply to by golobi (ni preverjeno)

552 (ni preverjeno)

A nova vlada morda razmišlja tudi kaj spremembe plačnega sistema v javni upravi - recimo osnovna (minimalna plača) in potem variabilni del na delovno uspešnost, ki jo ocenjujemo uporabniki storitev, ne šefi. Ah ne, dejmo vsem drugim, ki ustvarjajo zagrenit življenje, pa poskrbet za vse prijatelje, ki se jim obetajo nove službe. Obstaja razlog, da so ustanovili nekaj novih ministertstev.

In reply to by golobi (ni preverjeno)

Kučko (ni preverjeno)

Pogrešam HOJSPRESS nič več njegovega globokega razmišlanja kot ga je imel pred 24.4.2022
Danes je 1.6.2022 ko je Janša še komaj predal premjerske posle nasledniku.
HOJSPRESS bom te spomnil na ta datum ko bo Golob posle predal nasledniku, no upam da že ne letos in ziher prej kot bo minilo 4. leto

Namesto ... (ni preverjeno)

Namesto HOJSPRESS-a bomo imeli odslej GOLOBPRESS oziroma GOLOBJIPLES.

jakaracman (ni preverjeno)

Pa na NoraTV maš Boris vam laže. Te je še boukši od Hojsija!!

In reply to by Namesto ... (ni preverjeno)

jakaracman (ni preverjeno)

Jajotove ovce iz sekte SDS se boste pač morale sprijazniti z dejstvi.
No, malo vam pa že dovolimo, da potarnate!

pončoll (ni preverjeno)

jajotove ovce, ka jih ti imenuješ se bodo že navadile, samo mi navadni državljani se ne bomo.....zdaj me je resno straj, ka vse vijdin v toj vladi neizvoljeni-prevarantov.... neščemo Bratuške, neščemo Šareca, neščemo Židana....spokajte iz vlade, tij golob pa si najdi vsaj kakšnoga strokovnoga, ka tej, ka si jih privlejko v vlado so pravi diletanti....to je vlada ČISTE prevare

In reply to by jakaracman (ni preverjeno)

Munt (ni preverjeno)

Jaka ovca,se bož v kratkem moral sprijazniti da jevšek,kociprova,židan,šarec,holob in še četa levih pijavk niso sposobni,ker so to že dokazali samo ti tega nisi dojel,problem tvoja omejenosti v glavi.Upam da čimprej propademo da se slovenski narod strezni od komunizma.

In reply to by jakaracman (ni preverjeno)

carni vrag . (ni preverjeno)

Ubogi golub
Lastni ga bodo zjebali
Ker svojih nima
O.a samo placance

čarni vrag (ni preverjeno)

Jeseni bomo morali trdo delati, da bomo ključne izzive, od prehranske in energetske draginje in izzivov v zdravstvu, ne le naslovili, ampak jih tudi začeli ustrezno reševati.

Prazno govorjenje novega kanclerja.

SvobodaZaSve (ni preverjeno)

Čas je da začnemo shrati po shloveniji. Od holobob se nam bo plesalo.

. (ni preverjeno)

dobili smo lgbt

Gost24482 (ni preverjeno)

Golob je nej zmagal....niti šarec, bratuškova, cmero in naslednja golazen
To so vse lutke ventrilokvista maloga kučana

komunajzar (ni preverjeno)

Diktatori in domobranci adijo.

In reply to by Gost24482 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ssmo nej z istin tempon kak do zdaj z zblojencon na vladi. Či de isti tempo te mo zaduženi ka se nigdar toga ne rejšimo, no ugleda v svejti več dosta nemremo zgibiti ka ga je itak v dveh lejtih zapravo . Tak ka adijo Janša pa nigdar več.

. (ni preverjeno)

jesi bole glupi kak putin

carni vrag . (ni preverjeno)

Nas maček Muri
Rad je golobe

tanja flaškon (ni preverjeno)

Kaksnega spola pa je golob

. (ni preverjeno)

+ hee

. (ni preverjeno)

Janša kdo je to? Aja bivši, bivši, bivši za vedno.

struč (ni preverjeno)

A se od gnes šteje 30 dni do specialista? ;-)

Tecumseh (ni preverjeno)

Da! Vendar skoraj zagotovo mislim, da je bila PRVA NAPOVED Fajonove, da bo vsak dobil OSEBNEGA ZDRAVNIKA v tridesetih dneh?
Uresničilo se ne bo ne eno... in seveda še bolj ne drugo.
Koliko vas je nasedlo na to finto in ste volili Goloba?
Koliko vas je nasedlo na finto, da bo sedaj RTV uravnotežena in ste volili...?
Zakaj ste nasedli na resnično napoved, da bodo zvišali davke in ste vseeno volili, kar ste volili?
Koliko vas je vedelo, da bodo po novem obdavčili zapuščine tudi v prvem kolenu in ste vseeno...
Koliko vas je, da skrajšam, nasedlo na finto, da imajo sposobne in strokovne kadre in ste volili... (sposobnost, strokovnost Mesca, Bratušekove, Šarca (če mu prištejemo Črnčeca, bo zase kar strokoven, ampak on bi moral biti v službi za ljudi!)...
Glede vsega bi rekel, da vas je malo vedelo za te "finte", ostali pa ste brez, da bi se za kaj pozanimali, bi volili po "dekretu" vzporedne države pač tudi magarca, če bi ti strici iz ozadja "ugotovili", da je primeren kandidat!

In reply to by struč (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Aja, pa koliko vas je nasedlo na finto, da bomo sedaj vsi plesali, bomo srečni (po besedah notranje ministrice)? V moji službi že razmišljajo, da vsi tisti, kateri slabo ali nikakor ne plešemo, gremo na obvezni (tudi to je sloboda) plesni tečaj, da bo možno masovno plesanje vedno, ko bo nekdo od zaposlenih srečen. Bomo sploh še kaj delali?

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Tecumseh (ni preverjeno)

Ogromno vas je seveda nasedlo na njihovo finto, da se ne bomo streznili naslednjih osem let, katere bomo preživeli v transu sreče!

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Eni lopovi so odšli drugi so pa prišli,Slovenčki ne mislite da vam bo sedaj boljše,revni bodo še bolj revni bogataši še bolj bogati.Slovenčki politika vas jebe v mozak že 31 let.

Munt (ni preverjeno)

Narod hitro pozabi kaj je dobil v teh dveh letih,bomo videli koliko bo tega pri tej vladi klovnov in bogatih stricev v ozadju. Če kdo misli da bo to vlado vodil holob je naiven ali pa neumen. SLOVENIJA je spet postala otok komunizma ter ideje samozapravljanja v Evropi. Tako nas čaka stagnacija ter siromašen narod,ker vse bo po starem kot je bilo pod komunizmom in levimi vladami. Tujih vlaganj ne bo,razen rusije ter diktatorja putina drugih prijateljev ne bo.Bi pa holobove ter leve volilce vprašal? zakaj za vraga nihče od imigrantov ne beži v rusijo in ostale komunistične države,ampak vsi v vam osovraženi kapitalizem? Seveda še samo v SLOVENIJI je raj za komuniste,ker levi mediji perejo možgane večina obogim slovencem. Sedaj RTV ter POP napadata opozicijo,o tej čudni ne sposibni vladi vse dobro.Država ,ki ima taki narod nima prihidnosti in ostane za vedno hlapec na svoji zemlji.GROZA!

čarni vrag (ni preverjeno)

Neumnosti, ki jih klati Golob, so varianta na temo WEF. Imeli ne boste nič, boste pa srečni. Svobodni so recimo klošarji. Cel dan lahko plešejo in se veselijo. Tudi norci v norišnici so srečni in veseli.

FRAP (ni preverjeno)

Nobeni vladi ni bilo lahko in ne bo lahko. Tako kot je Janša naredil s svojo ekipo kaj dobrega, verjamem da bo tudi Golob. Nove vlade ni mogoče že vnaprej negativno ocenjevati, saj še niti ni prav začela z delom. Te ocene so bolj rezultat nasprotne politične pripadnosti. Za realno oceno bo potreben čas, torej aktivnosti v prihodnosti.

milojka (ni preverjeno)

JANŠEVA HOBTNICA bi se morala razbliniti v NIČ,
šele potem bi bil možen razvoj Slovenije. Borijo se samo za en cilj
Uničiti Slovenijo In njene prebivalce. Kaj takega so zmožni samo
maščevalni psihopati! Nova vlada bo imela težko delo v teh
turbolentnih časih. nad glavo pa še te norce.ki jo bodo zavirali
Za rešitev Slovenije bi bilo potrebno to sekto vreči iz parlamenta!

Starejše novice