Poslanec madžarske narodne skupnosti, ki se sooča z očitki o izvajanju pritiskov na šolstvo, trdi, da je želel otroke obvarovati pred neprijetnimi izkušnjami.

Kot smo poročali v sredo, je pomurski poslanec Jožef Horvat v protestnem pismu kritiziral poziv poslanca madžarske narodne skupnosti Ferenca Horvatha otrokom madžarske narodnosti in opozoril na domnevne pritiske na izobraževalni sistem. 

Horvath je namreč območni Zavod Republike Slovenije za šolstvo pozval, naj na natečaju, ki ga pripravljajo ob obeležitvi stoletnice združitve Prekmurja z matično domovino, ne sodelujejo otroci madžarske narodnosti. Za člane madžarske narodnosti po njegovih besedah ta dan ni praznik, obenem ga kot prekmurski Madžar povezuje z neprijetnimi izkušnjami iz otroštva. 

»Ta dan za člane madžarske narodnosti ni praznik«

Jožef Horvat pravi, da so se v povezavi z omenjenim pozivom nanj obrnili zaskrbljeni starši tako slovenskih kot madžarskih otrok. V svojem protestu zato poudarja, da so pritiski na otroke in ravnatelje v Prekmurju nedopustni. K ukrepanju pa je pozval tudi ministra za šolstvo.

 »Dejstvo je, da poslanec – ne Ferenc Horvath ne jaz – noben poslanec ne sme vplivati na avtonomijo v tem primeru dvojezičnih osnovnih šol,« je povedal Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi.

Poslanec madžarske narodnosti medtem zagotavlja, da ga je vodila skrb za dobrobit otrok, pri čemer je izhajal tudi iz osebnih izkušenj iz otroštva.

»Jaz sem gospo direktorico samo na to opozoril, da je ta zadeva za pripadnike madžarske narodne skupnosti lahko zelo občutljiva, zato prosim, da naj ne silijo recimo folklornih skupin, da naj na tej prireditvi sodelujejo, v kolikor tega ne želijo,« pojasnjuje Ferenc Horvath in dodaja, da ta dan za člane madžarske narodnosti ni praznik: »Tudi sam sem kot otrok imel kar neprijetne izkušnje, glede tega, ko so velikokrat zelo slabo, poniževalno govorili o Madžarski oziroma o Madžarih zaradi preteklih zgodovinskih obdobij, in sem nekako želel, da otroci tudi sedaj ne bodo izpostavljeni temu.«

Zloraba otrok?

Toda Horvat meni, da bi v omenjenem primeru lahko govorili tudi o zlorabi otrok:

»Ne moremo, nihče ne more in ne sme govoriti otrokom, kateri datum je praznik za nas državljane republike Slovenije in kateri datum ni. Državni prazniki so državni prazniki, parlament jih je sprejel.«

Opozarja pa tudi, da tovrstni pozivi kažejo na zaskrbljujoč trend, v katerem mnogi vidijo »madžarizacijo« Prekmurja. Ravnateljica Dvojezične osnovne šole I Lendava Tatjana Sabo ob vprašanju, kako komentira očitke o pritiskih, sicer zagotavlja, da vse otroke vedno obravnavajo enako.

S spleta

Komentarji (59)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
poslanec (nepreverjen)

od kod dobiš plačo??...zaradi tega te plača Slovenija??
v zemljo se pogrezni , kak te ni sram

Vipko
Truplo

Če je "svetoval", da se naj vsi otroci madžarske narodnosti ne udeležijo kakšne proslave, razstave... glede dogodka, je naredil narobe!

Če je opozoril vodstva šol, da se naj otroci madžarske narodnosti oz. njihovi starši sami odločijo, bodo njihova deca sodelovala ali ne... je to še sprejemljivo in jaz ga po svoje probam razumeti!

Vkolikor je v šoli praznovanje, udeleževanje dogodkov glede priključitve postalo obvezno, je to tudi narobe!

In še bi se dalo naštevati, vseeno pa morajo vsi malce premisliti, kaj točno je kdo rekel, svetoval?

Se pa tudi sprašujem, je g. poslanec tudi tako dejaven glede dajanja nasvetov oz. ukazov, ko se otroke sili, se jim praktično ukaže, da morajo peti, pa igrati, deklamirati pesmi na kakšni partizansko/komunistični maškeradi. Je sposoben zaradi uravnilovke svetovati otrokom slovenske narodnosti v Porabju, naj se ne udeležujejo proslave posvečene kakšnemu madžarskemu prazniku podobne vsebine?

Je pa po svoje tudi res, da tako staršem otrok madžarske narodnosti, kakor tudi g. poslancu kruh daje naša država. Roka naše države ga hrani, zato bi on kot prvo moral tudi malce razmisliti, je potreben bojkot prireditve? Pripojitev se je pred sto leti pač zgodila, verjetno ima tudi madžarska država kakšen kos zemlje pripojen, kjer ne živijo Madžari. Obstaja sploh kakšna država, katera nima podoben problem?

G. poslanec bi moral, ker ga hrani naša država delovati povezovalno med narodoma, nekako s svojimi narodnjaki sprejeti dejstvo, kje je danes Prekmurje in se bolj posvetiti problemom svoje skupnosti, kajti prvenstvo je bil izvoljen v parlamet zaradi tega. Pika!

Anon2103 (nepreverjen)

Se te človik norca dela z nas?

Zavedni (nepreverjen)

Pred slovenijo je cejlo prekmurje osramotil.

In reply to by Anon2103 (nepreverjen)

iplavi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kot da srbi s slovenskim državljanstvom v sloveniji praznujejo dan samostojnosti? kot da albanci praznujejo slovenski državni praznik, razen če prodajo več kebaba?
Če zastopa madžarsko narodnost ima to pravico povedati.

manjšinec (nepreverjen)

Srba pa albanci so nej v Sloveniji priviligejrana manjšina kera ceca proračun za svoje dejavnosti s kerimi poveličujejo tujo državo. Mađari tou delajo, oni tu kao živijo že stoletja (če glih je tou nej istina), ostali kere ti omenjaš pa so ekonomski migranti. Mađari bi mogli meti malo večje spoštovanje do naše države. Če jin pa ne paše pa se lejko komot odselijo prek, nej pa ka pri nas delajo v korist Orbana in njegovih teženj pa našon ozemlji in veliki Mađarski..... pa to z denarjem keroga dobijo iz proračuna Republike Slovenije.

In reply to by iplavi (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

1. Prvo...kdaj so se madžari naselili v prekmurje...nhega prosim 10 let.
Po vseh mojih raziskavah so to tisti, ki so v času madžarizacije zatajili izdali ..korabolirali... slovenstvo..
Jude v kontracijska taborišča..slovence v Šarvar..nikoli pozabljeno.
In kako upajo vzet en evro...nimajo sramu ne eno ne prvo.
Če bi imel obras se nebi pojavil ne da..naprej...POSLANCE JE SRAM.
POJDI NA LENDAVO INFO IN BERI KOMENTARJE...
PRAVKAR JE PRIŠEL OD IRBANA IN ŽE...

Doroteja Ni mi vseeno
2 uri nazaj
Celotna zadeva ima tudi eno dobro plat. Ta je, da imajo sedaj funkcionarji in člani organov manjšine možnost, da se distancirajo od politike, ki jo v njihovo delovanje vnaša Horvath. Videli bomo, če so tega zmožni in sposobni. Horvath je pravkar prišel iz Budimpešte, kjer je dobil navodila za ravnanje v novih razmerah, zato bo še kako zanimivo. Njegov poziv za neudeležbo otrok madžarske narodnosti na dogodkih, povezanih z obletnico priključitve Prekmurja k Sloveniji, ki je državni praznik, je bila kaplja čez rob, ki je pokazal srž Horvathovega razmišljanja in delovanja. Dejansko bi sedaj lahko pomagal manjšini le tako, da se umakne z vseh javnih funkcij. Če je v dvomih, mu pri tem lahko pomagajo člani sveta manjšinske organizacije.

Odgovori

Avatar
Čarli Doroteja
eno uro nazaj
Žal poteze g. Horvátha postajajo vse bolj bolane.
Seveda, da bi bilo pravično in lepo, da se g. Horváth umakne iz obeh pozicij, vendar on pravičen sigurno ni. (glede na storjeno)
Ampak a misliš da imajo jajca člani iz sveta manjšinske organizacije igrati drugače kot dirigira g. Horváth?

In reply to by iplavi (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

VSI TI SO SE PRISELILI V SLOVENIJO..IN ZA NJO DELAJO, SO VOLILI..MARSIKATERI SE BORIL...
LAŽNI MADZARI PA ZATAJILI SVOJO SLOVENSTVO..SVOJO SLOVENSTVO..IN OD POŠTENIH NEIZDAJALSKIH JI NEJ SRAM DENARJA VZET.
HORVATA VEČINA MADZAROV NE ORENAŠA SAMO Z DENARJEM SE KUPUJE...MO VIDLI, KAJ BODO REKLI RAZGLEDNI MADZARI ..KI HORVATA NE PRENAŠAJO.

In reply to by iplavi (nepreverjen)

Luka 87 (nepreverjen)

Te se pa odselite gnoji.J...a vam Mađarska vse ka mate.Tü bi vse meli pa vse pravice ka bi se van dale pa bi se šli nekšo Mađarijo pa vaša sranja delali.Fašisti Mađarski gonite se tan ge van je bokše

In reply to by iplavi (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pozivam poslanca da se odpelje v Porabje in tam otroke in starše slovenske narodnosti javno pozove naj se ne udeležijo proslave ob 15. marcu, madžarskem nacionalnem prazniku. Gotovo bi se do slovenske meje pripeljal v spremstvu madžarskih policistov, če se mu ne bi zgodilo še kaj hujšega in bi pristal v zaporu. Madžarski državljani četudi so slovenske, nemške ali katerikoli narodnosti so dolžni biti lojalni madžarski državi, naši državljani katerekoli narodnosti pa slovenski državi. Se poslanec Ferencz zaveda, da s svojim ravnanjem škodi predvsem mirnemu sožitju med Slovenci in Madžari? Predvsem pa madžarski manjšini v Sloveniji in slovenski na Madžarskem.

tutuapps (nepreverjen)

Now you can download a lot of emulator apps, movie apps, radio apps and other apps that are useful to draw images and sketches. Enjoy all of them on your iPhone or iPad and Android devices without jailbreak so that you can have easy access to bundle of apps on tutuapp lite version. Download the app from https://tutuapplite.xyz/

per (nepreverjen)

Samo vprašanje gospodu poslancu ali tak isti poziv velja za slovenske otroke 15. marca na proslavi v Lendavi ali je zaščitil slovenske otroke, ali je že vpliv Orbana tako močan, da že obvladuje tudi parlament in določa katere praznike se lahko praznuje?

Zavedni (nepreverjen)

Dol z jezika si mi vzel...problem pri lažnih vugarih je...orban se je zagvušo...vzeli so denar, ki ga je vzel revnim madžarskim drzavljanom..in sedaj je FERENC.MOČEN...
ORBAN IMA V FERENCU ADUTA..VLOŽEN DENAR IN SEDAJ ORBANOVI IN FERENCOVI SUŽNJI...

In reply to by per (nepreverjen)

Evo (nepreverjen)
Zavedni (nepreverjen)

Ko sva se pogovarjala mi odgovoro......TAU ČE JE NEJ MORALNO NEJ NIČ...in se potem da s takim pogovarjat.

In reply to by Evo (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Ges bi toga Ferenca iz vseh državnih služb ven vrgo (poslanec, direktor... pa ka je še vse nej?)
- kje je tu lojalnost do države, če ščete tudi "moralno politična primernost"
in naj gospod ide lepo na Madžarsko sunčavnice okapat, ne ka se tu (tudi za naš, ne samo Orbanov) denar kopini in deluje proti državi oz. njeni proslavi!
Podkuro je "sožitje" v Lendavi in okolici - in kaj lahko od tega pričakujemo???
Včasih mi je malo žal, ka nega več udbe.
Pravniki na plano: - se ga da obtožiti vnosa nemira/ščuvanja med prebivalstvo dveh narodnosti??
Hitro nekaj zgruntajte, ker te človek bi znal - prispodoba - "gor zakuriti" Lendavo in okolico!

100-100 (nepreverjen)

No, vidite kak je v istini-štukamo se za oslofsko senco. Madžarski prekmurci proti prekmurskin Slovencon. Krščani proti evangeličanon, levi komunajzeri proti proti desnin komunajzeron itd. Pa ka je znami narobe-rejsan trbe ka se začamo klati. Velki pa lipou živejo, vržejo nan čunto za glodanje -idemo dale.

fdfh (nepreverjen)

Van poven obraten primer, ki se je zgodil. Man znanca iz dvojezicnoga obmocja, nej tan z Lendavskoga območja ampak malo bolj severno. Oba sta slovenca in pac tan zivijta, otrok pa zaradi tega obiskuje dvojezicno OŠ. In so ene dve ali tri leta nazaj imeli v vasi prireditev ob dnevu žena. So prosili šolo ka bi prišla to počastit s svojin nastopon, kar bi se seveda spodobilo ker vseeno gre za matere. In so na soli pravli ka do rajsi sli na nekso madzarsko prireditev ker majo madzari tudi marca neksi praznik. In dece nej bilou. Pijtan ci je tou v redi? Ka so mogli slovenski otroci iti na nekso madzarsko prireditev. Pa je otroke pa starse nej nisce nikaj pijto.

Mij se pa pijtamo zakoj telko ksenofobije pa nestrpnosti do madzarov. Pozabljamo ka se je s strani Madzarske dogajalo v Prekmurji in ka so madžari delali in ka se vedno delajo z našimi porabskimi slovenci keri so tik pred izumrtjem. Imeli bi vse mozne pravice pozabljajo pa na svoje dolznosti. In potem imamo to kar imamo.

kosovo (nepreverjen)

Postajamo Kosovo?

ČISTOKRVNI PR… (nepreverjen)

SRAMOTA, PA ŠE POSLANEC JE, KI NE SPOŠTUJE SLOVENSKE ZAKONODAJE.
Evo tu zdaj vidimo Kučanovo besedičenje, kak je lahko Prekmurje vzor sožitja. Kje je zdaj Kučan pa njegov sluga Kardinal ka bi se oglasila pa to obsodila - tiho je vse. Prekmurci večinsko prebivalstvo se zdaj moramo podrejati manjšini Madžarom, ki to po krvi niso, ampak so postali zaradi vseh ugodnosti ki jih nudi z ene strani slovenska oblast z druge strani pa madžarska, torej so 2x nagrajeni kdo pa ne bi bil in zato jih je vsak dan več in če se bo tako nadaljevalo se ne bo dobro končalo, zato pa si naj to proslavo ob 100 letnici komunisti nekam potisnejo.

Sandokan II (nepreverjen)

Nej ka bi se ti zmejšalo zavolo toga Kučana.
Sledilec kumrovškega študenta, pešpohodnika v Jajce, prištinskega doktora?

In reply to by ČISTOKRVNI PR… (nepreverjen)

Orbanovič (nepreverjen)

Ka se ti nebi zmejšalo do konca zaradi toga. Rajši se malo zamisli okouli tistih kere tak vehementno podpejraš pa zagovarjaš. Tej mađarski majster keri financejra te lendavske mađare financejra tudi največjo slovensko komunistično partijo SDS. Vlaga pejneze v njihove medije in finančno podpejra njihove predvolilne zadeve. Tak ka ne ven ka se vij desni sploj gor prosite okouli teh lendavskih mađarov.

In reply to by ČISTOKRVNI PR… (nepreverjen)

poiuzt (nepreverjen)

Ka bi radi. Lejko so veseli, ka živijo v svobodnoj, demokratičnoj državi.
Lejko pa mirno idejo diktatorsko vukojebino čez mejo.

Gustek (nepreverjen)

Njega bi prvega izgnal iz slovenije

Gustek (nepreverjen)

Madžari si naj za zidajo svojo šolo na njihovem terenu na slovenski zemlji ne bodo gospodarili sigurno ne Slovenci pa res nebomo trpeli zaradi Horvath prej se pisal Horvat po slovensko kak mora biti tak ga je tudi mama rodila Horvat ne pa Horvath tega prej nismo poznali v Sloveniji.

Putin (nepreverjen)

Gustek v resnici on ni slovenec, on je Hrvat kateri je cisti Mađar.

In reply to by Gustek (nepreverjen)

Ka pa te , (nepreverjen)

geli GUSTEK , in ti si zadnji branik Slovenstva , ali si pa mogoče le , in samo GUSTAV- vege.

Nogomet50 (nepreverjen)

Na dvojezičnem področju smo vsi Slovenci za to, da se naredita ločeni slovenski in madžarski šoli. Tako kot je to tudi v slovenskem delu Istre. Pa pol lahko dvigujete vsako jutro madžarsko zastavo ob ritmih čardaša.

Zavedni (nepreverjen)

Žališ rome ..to je njihova glazba..

Madžari si lejko igrajo...sem jo zatajo ..njeno kri.https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube…

In reply to by Nogomet50 (nepreverjen)

Granulati (nepreverjen)

Horvath se kar naj preseli nazaj na Madžarsko. Saj je tam živel in se vrnil nazaj v Slovenijo. Le zakaj? Imel premalo plačo? Hčerko ima tam in lahko gre komot nazaj. Kak je našim otrokom lahko Madžarska matična domovina? Prekmurski madžari nimajo nobene povezave z Madžrsko,samo govorijo ta jezik, ker so pač njihovi stari starši ali celo prababice in pradedki prisiljeni bili,da so hodili v madžrsko šolo. In pred 100 leti smo se lepo priključili nazaj k svoji pravi domovini.

Gustek (nepreverjen)

Če ne veš napisati Vege je pravilno vége jasno ti vugrin jaz bom te ucil?

Ka pa te (nepreverjen)

Gustek , ka se kurčiš brez veze , oladi malo , jeza škodi lepoti .

Putin (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ferenc je pravi ded, edino on je bil sposoben pridobit ogromno denarja od Orbanovih za lendavo. Lendava je dobila milijone od mađarov, lendava kot eno selo de mejlo nogometno akademijo, lejko vas je sram Sobocanci, vi imate barem mesto nikoli pa ne boste imeli nog. akademije, imate hotel Diano totalno na napacnem mestu, zato pa tudi propada in nikomur ni v interes da se vlaga v ta objekt, v vasi lendava kjer pa tudi propada turizem, pa bojo pa Mađari vlagali milijone in za to je edino zasluzen Ferenc Horat...

Granulati (nepreverjen)

Niti Lendava ne bo imela akademijo. Denarček počasi zmanjkuje.

In reply to by Putin (nepreverjen)

Gustek (nepreverjen)

Ti si pravi Madžar, ka če ti akademija ti boš treniral ali kdo drugi svojo Madžarsko deco te vozili v akademijo ne oj se Slovenca ti tam ne boš videl pa lep pozdrav iz Slovenije.

Putin (nepreverjen)

Gustek, glavno ka mi kot eno selo imamo vi pa tan v mesti mate pajdoja in sva si kvit

Arto

V Sloveniji praznike določijo demokratično izvoljeni predstavniki ljudstva v parlamentu. Z zakonom. Ne vem, kje Ferenc dobiva navdih za to, da se postavlja nad zakon ... ampak dokler živi in dela v Sloveniji (in to od davkoplačevalskega denarja), bo moral sprejeti demokratične standarde, ki veljajo pri nas.

Zlagano predstavljanje Madžarov kot nekakšnih žrtev pa postavlja nevarno izhodišče za to, da bo "nekdo" tem žrtvam pa vendar moral pomagati, a ne?

Gustek (nepreverjen)

Putin kje si se rodil madjar orsàg ali Slovenija kak si lahko Madžar kruh kje si služis ti nisi normalen pa Slovenija je tvoja halo.

Putin (nepreverjen)

Gusztek, da se razumijemo,
Nisam ni jedno ne drugo, rodio sam se u Rusiji i imam se za svijetskog covjeka, to da vi neki jadni zabiti psihonacionalni slovenci koji se imate za nesto posebnoga i u mislima mislite da ste bolji od drugog socovjeka i to samo zbog togaa jer je covjek druge nacionalitete moram ti priznat da ak bi se nas dvojica srela nekde na ulici i bi me tako primitivno ponizio ili izvrjeđao kao sto ovde radis, ja ti garantujem da bi od tebe ostalo samo mlaka krvi i kup sranja!

In reply to by Gustek (nepreverjen)

Orbanovič (nepreverjen)

Ges predlagan ka vsi mađari keri neščejo praznovati državnoga praznika priključitve prekmurja k matični domovini, ne praznujejo tudi vse ostale slovenske državne praznike in idejo lepou delat 25.junija, 25.oktobra in 26.decembra.

dedi dedi (nepreverjen)

Če bi jaz dal tako izjavo,bi mi policija v nekaj minutah potrkala na vrata in me odpeljala na zaslišanje.Končno je ta država z neukrepanjem proti horvatu podpisala kapitulacijo.To z spreminjanje priimkov,pa je že njihova modna muha,več črk v priimku spremenim,večji Mađar sem.

klo (nepreverjen)

Če se prav spomnim, je pred leti nek poslanec oklofutal drugega poslanca, pa da ne boste mislili da kje v tujini..ne, zgodilo se je v slovenskem parlamentu..ne namigujem na nič slabega, ampak marsikaj se lahko zgodi.

walter (nepreverjen)

Ubogi Slovenci, ki živijo v Lendavi, verjetno se nič kaj dobro ne počutijo, zadeve so ušle v negotove vode..spomnimo se Kosova.

Zavedni (nepreverjen)

Svetovni taziskovalci so zakolučili...madžari večinsko slovenski narod..+ germanski. + jugoslovenski in 0, 05% uralofinci na vzhodu od tise.

Ugarci" - Madžari manj kot 1% N1c1, zato je izraz "Baltik" za N1c1 boljši in natančnejši izraz, ali Finno-Baltic, in na koncu, to je točno to, kar je ta haplogrupa ... od Baltika vse do Finske, ne glede na to, v katero jezikovno skupino spada, genetika ne gre z roko v roki z lingvistiko ljudi v večini primerov.

Poglejmo samo Švede ali Norge ... njihova dominantna haplogroup je I1, tudi stara evropska haplogrupa, da je haplogroup obstajal že dolgo, preden so se pojavili germanski jeziki ... enako velja za I2a2 (hrvaška, srbija), I2a1 (Sardinija) ) I2b (severna nemčija) itd.

Stvar z N1c1 pa je, da finski ljudje resnično govorijo jezik, ki je potomka predindoevropskih ljudi, kar pomeni, da gre v tem primeru za finsko, genetika in jezik gresta z roko v roki.

N1c1 je v severovzhodni Evropi prisoten že 12 000 let, rojstni kraj, kjer je N1c1 severno-vzhodna Evropa vse do Urala, ena najstarejših haplogrup v Evropi ... starejše haplogrupe so iz družine "I".
Ko gre za tisočletno prisotnost v Evropi, je N1c1 nekoliko prisoten z R1a in R1b, in ne samo to, ampak ljudje N1c1 so stari sosedje ljudi R1a, preden so ljudje R1a in R1b indoeuropsko vstopili v preostalo Evropo, N1c1 ljudi ostali so bili, R1a in R1b pa ne samo, da so ostali, če so bili,

Vedno želim pokazati ta zemljevid, ker res pokaže vse, kar se

tiče evropskega genetskega: Na tem zemljevidu je N1c1 poimenovan kot "FinnoUgrian", toda nikoli, danes se najpogosteje uporablja izraz "Baltic", ali Finno-Baltic.
Odgovori s ponudbo

Gradec (nepreverjen) 23 minut sekund nazaj
Atila Kovac se zdalec ni Madzar. Mama ja iz Bosne. Oce je pol Madzar pol Slovenec. Dedek je iz Strehovec.
Torej je Atila pol Bosanec, cetrt Slovenec, cetrt Madzar.
Je pa res, da je zatajil Bosance in Sovence in da povelicuje samo Madzare.

Zavedni (nepreverjen)

70 let so ciganjuvali, da so ugrofinci po razkritju..IZVOR MADŽAROV.NI VEREDOSTOJNIH PODATKOV...nevejo kako s ciganjijo in izdajo kolaboracijo svojega slovenstva naprej.

https://drive.google.com/file/d/1sI0470eCVe1d4LK_WX8-ZQeQbfgO4wdD/view?…

https://drive.google.com/file/d/1xHca_5fU17OGjpGiDFfwk0u8mGANFJ-F/view?…

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

S D S...??? Po zadnjem razpletu so postali sumljiva stranka...sebi so naredili mačjo oslugi.

Kako ..volit..nekoga ..ki ..je ..pod ..ORBANOVIM DIKTATOM???
Isto so naredili lažni madžari nevedejoč, da so se s sprejetjem denarja podjarmili - orbanu in horvatu.

Madžarizacija po kapitalistično.

Še to..Orban in poljaki so v evropi samo zaradi denarja..ko bo to-x pa se lahko zgodi xyz. zato previdnost naprej.

Ferencov plakat..orekmurje velika madžarska nič odgovarjal.

https://drive.google.com/file/d/0Bx9MDhyFPT0WT0NwZUpmQmhiU0pDZEp4Rjk3NV…
Orbanov plakat

https://drive.google.com/file/d/1lqyhnzLlyMdbllUiy6ToRQrMTIss_jrC/view?…

Namesto, da bi šel na sejo dz odbora je šel ORBANE NA POSVETOVANJE IN PRITISKAT NA DEMOKRATIČNI "SS" IN VLADO. Znano pa je, da he naša politika načehovska do kastnega naroda..neizdajalskega in poštenih državljanov..ter ritolizniška do tujih xz.

Zavedni (nepreverjen)

Spoštovani..zanima me ali orejema Horvat plačo od ORBANA???

Horvat Ferenc najdražji poslanec slovenskega hrama demokracije~. Izrečena beseda omenjenega poslanca stane (vredna ?) cca 1300 evrov davkoplačevalskega denarja.

2- dve in x delavski plači za eno ~izustnjeno~ besedo..zgaranega delavca v proizvodnji.

Ponos x manjšine-(alli )??- izvir ni znan...~romi~ciganska duša svoj izvor ponosno zna!??

V 9 tih meseceh za skromnih 45 tisoč evrov slovenskega denarja, je bilo vredno le 35 besed izustit. Prihranit za druge 3-4 funkcije!?
~ xyz madžarska xxx jasno dokazala, da je med njimi le omenjeni gospod sposoben vodit vse funkcije ter njegova družina ...nujno.hčerka iz orbanove madzarske.

Ferencek ???? pase!?

Horvat Ferenc Za 45 tisoč evrov izrekel 35 besed.

Poslanca manjšin Ferenc Horvath in Felice Žiža prejmeta 4.733 evrov oziroma 4.763 evrov.

https://drive.google.com/file/d/1-swZfb1-kM2tT9Z-LKXfsMHoTntROyra/view?…

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Gustek (nepreverjen)

Putin ti si jedna pedercina

Zavedni (nepreverjen)

Lažni madžari ukradli idititeto ~ mrtvim ~ židom, slovencem.

In če ~ so sposobni ~ kaj takega..kako nebi kaj drugega.

Njilaši so žide pošiljali v holokaust ..slovence v Šarvar..in brez sramu denar od slovencev..jih uoajo pogledat v obraz.. Horvat je pokazal vse.
spodaj najdete dva od njih s katerimi se bahajo ponašajo kod madžari.....

Iz Lendave izvirata dva Žida, ki sta dosegla mednarodno prepoznavnost. Kipar György Zala, rojen 16. aprila 1858 je najvidnejši predstavnik novobaročnega sloga v 19. stoletju. Je avtor plastik, ki krasijo Trg herojev v Budimpešti. Za svoje delo je dobil madžarsko državno odlikovanje.[9] Drugi vidni umetnik je Marton Freyer, rojen leta 1880. Bil je slikar, cenjen bolj na Madžarskem kot pri nas; razstavljal je tudi v Narodnem salonu v Budimpešti.[
Tudi hozjan iz markoskega je bil najboljši austroogarski pilot pa zato ni bil madžar.

Zavedni (nepreverjen)

Živi dokaz kako se LAŽNI MADŽARI - IZVUR NI ZNAN - ZLORABLJAJO -BAHAJO Z LAŽNO INDITITETO. MRTVEGA... A VAM TO KAJ POVE O TEJ - NEVEM IZRAZA...

A mesterség szeretete
A nagy vetélytársak
A munka éltette
Zala György emlékszoba
Képtár
Archívum
Küldjél híreket

György Zala (Mayer) JE BIL ŽID..

Kako se orbanov odposlanec priklanja zlorabljenemu ukradenemu žudovstva..

Madžari smo postavili spomenik ~svojemu rojaku ~?? Iz slovenskega neizdajalskega denarja..kaj bolj...

Spomenik je dolžna postavit občina in vsi občani v spomin ..in nikaki slovenske rase madžari lastit..

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.pomure…

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.zalagyo…

hungar (nepreverjen)

Zavedni, ti si BETEŽEN RASIST, o genetiki pa pojma nimaš. IDIOT SI, ne pa zavedni Slovenec.
György Zala NI BIL ŽID, ampak rimokatolik, oba starša sta bila RIMOKATOLIKA, budalo eno nepismeno in neizbraženo. Krščen v Dolnji Lendavi, zapisano v rojstno knjigo, ki jo hrani Škofijski arhiv Maribor. Idiot rasistični, pa kdo si ti, ka boš drugim brskal po genih? Budalo neizobraženo, samo sovraštvo seješ! Zapri svoj smrdljivi rasistični gobec!

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

70 deset lažna ugrofinstvo ( smrdlivost po tvoje) po razkritju ciganjije - izvor madžarov ni znan...ali postaja kaj bolj(zapri svoj smrdljivi rasistični gobec) zavrženega..
Genetika je edina in nič drugega...postavila merila...in nobenega autohtonega madžara ni...ko boste pokazali IZVIR PREKMURSKIH MAGARUŠ.
Ta slovene, jude, rome, ki niso izdajalci svojih prednikov..izvir ni znan oa mutijo.Fašenk je mijmo, slovenske maske dol vzemite in pokažite mongoliidno- uralske face..in takrat bomo verjeli o nadžari -do takrat pa. CIGENŠAG.
Na vugarskom nega vujgara je pa večina slovenska...

https://drive.google.com/file/d/1y0aUxsAdyedZXIuNCFLb6FLxSu3B12bM/view?…

https://drive.google.com/file/d/0Bx9MDhyFPT0WOHNqdVFuVDVtV1lLblJUY0ZhdU…
Prekmurje nič vugara..

~ Resnica je " sovražna" za tiste, ki sovražijo resnico.~
~ Kdor se ne mire " sprijazniti z resnico " iščejo dlako v jajcu. ~
~ Poidite iskat " izvir magaruš " in javite javnosti .~ do takrat nadzara v sloveniji ne obstaja ke generik madžaron slovenskega porekla.~

In reply to by hungar (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi moj zavedni, ti niti slovenščine ne obvladaš. Zdaj si se še ob madžarske žide spotaknil. Tadva ki ju omenjaš sta se imela za Madžara, govorila sta madžarsko in ne hebrejsko.

Vipko
Truplo

Saj sem ga v eni sorodnih tem tudi sam spomnil, da se "zavedni" Slovenci svojega jezika ne sramujejo in se zato vsaj probajo opismeniti do nekega normalnega nivoja! Njegov... dobro, da skrajšam, on je polpismen ali še manj! Vse ostalo tudi ni potrebno nekega protikomentiranja! Človek je z Madžari dobesedno obseden in do njih sovražen. To pa ni prava pot!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Zatau ka so židi, gučali madzarsko so jih büdiš njilaši madžaron izdajalci in kolaboranti v kontracijska taborišča, njihovo lastnino pa spokradnili....madžaroni budiš so pokazali što so bili židi..

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

h (nepreverjen)
Allien (nepreverjen)

Če ima travmo iz otroštva, to definitivno ne sodi v politiko, pač pa na psihiatrijo! Torej....

Mátyás király (nepreverjen)

Bog živi Horváth Ferenca, Orbán Viktorja in vse prave Madžare na tej in oni strani meje!

Lajoš z Goričkoga (nepreverjen)

Ti Zavedni , ka si tak zavedni, si pa tak ali tak doubo pisno povabilo za praznűvaje z rezervacijo stolca
v 1. vrsti poulek Küčana. Obvezno nan pripravi svečani gouvor z DNK analizo Madžarof.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice