Silovit veter, ki je pustošil po Sloveniji ni prizanesel še nedokončanemu igrišču z umetno travo v Beltincih.

Ob športnem parku v Beltincih nastaja novo igrišče z umetno travo. Dela so se začela lansko jesen in na podlagi pogodbe med investitorjem občino Beltinci ter izvajalcem, podjetjem Fit Šport iz Svete Trojice, bi dela morala biti končana najkasneje do 31.10.2019.

Vse, kot kaže, ni šlo po načrtih, zdaj pa jim je zagodel še neusmiljeni veter, ki je minule dni povzročal nevšečnosti po celotnem Pomurju.

Najprej Legartis, nato dražji Fit Šport

Občina je Fit Šport izbrala na podlagi javnega naročila, vrednost investicije pa znaša slabih 585 tisočakov z davkom. Na občinski naslov je sicer prispelo 5 ponudb potencialnih izvajalcev in je kot najugodnejši ponudnik bilo sprva izbrano podjetje Legartis d.o.o. iz Trimlinov, saj je bila njihova ponudba za 12 tisoč evrov cenejša od ponudbe podjetja Fit Šport.

Po pozivu neizbranega ponudnika pa je občina spremenila odločitev in naposled sklenila pogodbo s podjetjem Fit Šport, saj so po proučitvi ugotovili, da je ponudba Legartisa nedopustna in ne izpolnjuje vseh pogojev iz razpisne dokumentacije. 

Zamuda zaradi vremena?

Kot je razvidno iz sklenjene pogodbe, je podizvajalec lokalno podjetje Zidarstvo Maučec d.o.o., ki izvaja večino del pri projektu, od preddel, zemeljskih in betonskih del do meteorne kanalizacije in električne inštalacije. Za nadzornika je beltinska občina izbrala podjetje Atrij d.o.o, ki ga zastopa Anton Kolarič. Glede na dejstvo, da dokončanje igrišča z umetno travo zamuja že več kot 3 mesece od predpisanega roka v pogodbi, pa se poraja vprašanje, kdaj se lahko pričakuje zaključek del. 

V pogodbi je sicer predpisana pogodbena kazen v višini enega promila od vrednosti pogodbenih del brez DDV, vendar skupaj ne več kot deset odstotkov celotne pogodbene vrednosti brez DDV. To velja seveda samo v primeru, da pride do zamude po krivdi izvajalca, saj za slabe vremenske pogoje, ne more biti odgovoren izvajalec. 

Vreme je pa dodatno zagodlo še z močnim vetrom, ki je odkril več kot tretjino igrišča, na kar nas je bralec opozoril že včeraj. To bo nedvomno tudi vplivalo na zaključek del, ki je že tako ali tako izven dogovorjenega roka.

Z občine Beltinci pa so za Sobotainfo potrdili, da je projekt igrišča z umetno travo v zaključni fazi: "Na projektu izgradnje igrišča z umetno travo se izvajajo tehnično vzdrževalna dela. Le ta so skladna z izvedbo zaključne faze projekta, ki se bo zaključila takoj, ko bodo temperature to omogočale."

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gg (nepreverjen)

Ka pričakuješ od nesposobnoga župana? Svoje podpornike je k koriti spravo, zdaj pa se kradne kak še nikoli. Kda mo ga vö nesli? Samo de trbelo ano 4 ajdi pojbe ka ga na smetišče zgodovine vržejo.

aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Ge ne vem kak je župan v Beltincaj, samo ka je pa un krijf v ton primeri. Halooooooooooooo tipično šinfanje brez osnove.

In reply to by gg (nepreverjen)

Beltinci (nepreverjen)

Nas župan v Beltincih je naaajboljsi. Brigajte se za svojega.

In reply to by aaaaaaaaaaaaaaaaa1 (nepreverjen)

Kmetavzer (nepreverjen)

Ljubosumen .... ka si pa tij v zivoti spravo. Ka je pa te zupan tebi krijf. Koncno mamo dobroga zupana. Mladi, motivejrani, sposoben,. Praf ka ma okrog sebej lidij, kerin zavupa.
Vsi bi isto napravili

In reply to by gg (nepreverjen)

ZA kmetavzar (nepreverjen)

Mladi, motivirani, sposoben, ZASTONJ rezultatov ni. Da ti ne bom kopiral kaj je obljubljal pred volitvami nič od tega se ni zgodilo, da zavupa zdaj lidem okrog sebe, katerim pred volitvami ni pove vse. Občinska uprava popolnoma ista razen enega ki je šel v penzijo. ŠTEKAŠ KMETAVZAR

In reply to by Kmetavzer (nepreverjen)

BOJK (nepreverjen)

Kak investitor je občina Beltinci, občino Beltinci pa pravno močno zastopa župan. AMPAK ne vem kak čisto vsa dela v občini izvaja zidarstvo Maučec že tu diši po korupciji. Zidarstvo Maučec je nej bilo sposobno končati dela pravočasno, ker za to niti nimajo ustrezne mehanizacije, nej se izgovarjati na vreme, ker vreme je bilo idealno samo potrebno se je bilo zraven zeti pa delati. Ker sem to gradnjo spremljal skoraj vsakodnevno se je to delalo tako da je bilo sramotno zraven gledati, polovico lepih dni se pa sploh ni delalo nič. KJE JE BIL NADZOR strani občine in Kolariča ? Ta Kolarič kot bi bil edini tudi čisto vse projektiranje in nadzore opravlja za občino Beltinci KORUPCIJA DRUGIČ. Potem pa pride neko TELE in položi travo ne dokonča dela (ne zalepi) in tako pusti stati čez celo zimo PA KJE VAM JE PAMET LJUDJE BOŽJI, vse skupaj bi se moralo pustiti do letošnje pomladi in potem nadaljevati in končati. Ne vem kojega vraga so postavljali gole če ni bilo končano. Vse kaže na to, da se je nekdo hotel slikati čim prej na tem igrišču.
Končno pa bi župan naj bil pravnik in mora vedeti komu sledi ne samo odgovornost ampak kazenska odgovornost zaradi skrajno malomarnim ravnanjem z občinskim denarjem.

VSE VEŠ (nepreverjen)

Zakaj pišeš nekaj na pamet?

In reply to by BOJK (nepreverjen)

VSE VEŠ - NIČ … (nepreverjen)

Vse veš, pa nič ne poveš. To se lahko zgodi samo v občini Beltinci. Eni ste se obuli v prevelike čevlje in mora narava poskrbeti za to, da se odkrijejo vaše rabote. Občina so občani te občine, pa ne župan pa ne samovšečni občinski svet in drugi priritniki.

In reply to by VSE VEŠ (nepreverjen)

KJOB (nepreverjen)

Ka ti si resno nekši superman. Gradnjo v Beltincaj si spremljo vsakodnevno, v Soboti znaš vse okoli obnove mestnoga središča, sakšoga župana v Prekmurji izgleda osebno poznaš ka znaš o sakšon vse povedati, razmiš se v gradbeništvo, v finance, v gospodarstvo, v trgovino, v zakonodajo, v pravo, v politiko..... v sakši temi si njabole pameten. Ti moreš biti redno uspešen pa ful bogati človek. Ges ne ven zakoj si še nej nigdar kandidejro za župana, poslanca ali celou predsednika. Takši lidje bi sigurno spravili Slovenijo na nivo najbogatejše države na svejti, pa še tiste komuniste kere vidiš za sakšin grmon bi lejko vmej polouvo.

In reply to by BOJK (nepreverjen)

Občan123 (nepreverjen)

Kerman se še lekar li nemre sprijazniti ka je popušo na pune :)

majII (nepreverjen)

Nadzor pušno to talno! Itak pa je te nadzor skos problem, že kanalizacija se poseda in pujšča, novi asfalt razpokani in vničeni. Što je li bil nadzorni tomi ?

NADZORA NI (nepreverjen)

Nadzornik tomi je bil stalni, večnii hišni nadzornik občine Beltinci Kolarič.

In reply to by majII (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice