Preverili smo, ali bo Božiček letos obiskal tudi zaposlene v pomurskih podjetjih in kaj se skriva v njegovi vreči.

December je tukaj in z njim praznični čas, ko potrošniki široko razpremo denarnice. Pa jih bodo tudi delodajalci? V uredništvu Sobotainfo smo preverili, kakšne bodo praznične nagrade v pomurskem gospodarstvu. Podjetja smo povprašali, ali bodo svoje zaposlene razveselili z božičnicami, trinajsto plačo oziroma letnimi nagradami, kolikšna bo njihova vrednost ter kdaj naj bi jih delavci prejeli.

Le redka pomurska podjetja razkrila višino božičnice

Novinarska vprašanja smo naslovili na skupno 27 vidnejših podjetij v regiji, a je konkretnejše odgovore ponudila le peščica. 

V Cleangradu višja božičnica kot lani

Cleangrad je eno od podjetij, ki ima v teh koronačasih povečan obseg dela in so polno zasedeni. 

Kot razlagajo v ljutomerskem podjetju Cleangrad, so letos zaposlenim izplačali božičnico v višini 700 evrov bruto. Cleangrad je eno od podjetij, ki ima v teh koronačasih povečan obseg dela in so polno zasedeni. Tudi zato so delavcem glede na lani izplačali 100 evrov več božičnice.

Radodarni tudi pri Virsu

Pri lendavskem dobavitelju opreme za varjenje in rezanje, podjetju Virs so tudi letos izplačali božičnico.

Letos je povprečna nagrada z božičnico znašala okrog 1200 evrov.

Iz podjetja Virs so še sporočili, da jim je koronakriza zmanjšala planirane prihodke med tri do pet odstotkov.

Roto posluje uspešno, delavcem božičnica
 
Iz podjetja Roto Group so nam sporočili, da kljub epidemiji letos zelo uspešno poslujejo. Skupina Roto je v šestih tovarnah v letu 2020 ustvarila osem odstotkov več prihodkov od prodaje lastnih izdelkov. Leto je bilo uspešno tudi glede širitve proizvodnje. Roto v Sloveniji trenutno izvaja tudi številne naložbe v digitalizacijo in robotizacijo. 

“Takšna delovna mesta so zaposlitvena priložnost za številne mlade Pomurce, ki si želijo varno in uspešno kariero v bližini doma. Znanje in inovativnost razvojnih inženirjev v Rotu se obrestujeta tudi v naročilih kupcev, saj imamo v Rotu v razvojnem centru kapacitete zapolnjene do maja 2021. 

Zaposlene bomo zato glede na njihov prispevek k uspešnosti podjetja tudi letos nagradili z božičnico v znesku do 1000 evrov,” so sporočili iz podjetja.

Nekateri skrivnostni o višini božičnice

V podjetju Artex pravijo, da bodo tako kot vsako leto, tudi letos izplačali božičnico, vendar o višini izplačila na upravi še niso sprejeli sklepa. Iz podjetja še sporočajo, da kljub težjim pogojem dela poslujejo dobro in koronakriza bistveno ne vpliva na njihov zastavljen poslovni plan.
 
Božičnico bodo izplačali tudi v ljutomerskem podjetju Farmtech, kjer pravijo, da višine za zdaj ne morejo izdati.  Dodajajo, da je koronakriza negativno vplivala na njihovo poslovanje, saj je prišlo do padca naročil, preiti so morali tudi na nov način prodaje, saj so odpadli številni sejmi. Je pa koronakriza vplivala tudi na višino božičnice. 
 
Gornjeradgonsko podjetje Elrad tudi letos, kot vsako leto pripravlja predlog za izplačilo božičnice. Pravijo, da višina božičnice za zdaj še ni definirana, vendar pa koronakriza na izplačilo ne bo imela vpliva. V Elradu dodajajo, da je njihovo poslovanje kljub koronakrizi v okviru planiranega, da pa se srečujejo s kar nekaj izzivi, kot so motnje oskrbe z materialom in z občasnimi težavami s kapacitetami v proizvodnji zaradi karanten in drugih odsotnosti. Izzive rešujejo s postopnim povečevanjem zalog kritičnih komponent, ki jih potrebujejo v proizvodnji in z uvajanjem dodatnih izmen.

Izplačilo božičnice planirajo tudi na nivoju skupine Pomgrad, o točni višini ter kdaj bo izvedeno plačilo pa trenutno ne morejo govoriti.

Božičnico bodo izplačali tudi v še enem gradbenem podjetju, in sicer podjetju Dengrad, kjer prav tako ne razkrivajo višine. Pravijo, da koronakriza ni vplivala na višino ali izplačilo božičnice, prav tako so letos delali dobro, bodo pa videli, kaj bo prineslo drugo leto.

V podjetju MOL Slovenija odločitve o izplačilu božičnice in/ali 13. plače še niso sprejeli, načrtujejo pa, da bodo to odločitev sprejeli nekje do sredine decembra. Poleg božičnice v podjetju MOL Slovenija poznajo tudi letno nagrado za uspešnost, ki se izplača po zaključku leta, na osnovi doseganja poslovnih rezultatov in individualnih ciljev. Je pa koronakriza imela negativne vplive tudi na dogajanje v njihovem podjetju. Primorani so bili zapreti avtopralnice in gostinski del, kar bo zagotovo vplivalo na poslovni izid ob koncu leta 2020. Prav tako so se ljudje občutno manj gibali, kar posledično pomeni, da so za svoje poti potrebovali manj goriva. Sicer pa občutijo padec prodaje različno, glede na posamezno lokacijo bencinskega servisa, največji padec v prodaji pa je zaznati prav na avtocestnih servisih.

V podjetjih Reflex, Varis, Arcont, Carthago, GMT, Medicop, Pomurske lekarne, Pomurske mlekarne, Lušt, Panvita, Planika, Odelo, Var, Legartis, Nograd, Varstroj in Avtobusni promet Murska Sobota pa se na naša poizvedovanja niso odzvali.

Preverili smo še, kako je z največjimi slovenskimi trgovci

S podjetja Mercator so sporočili, da sklep o izplačilih ob koncu leta še ni bil sprejet. 

S podjetja Spar Slovenija so odgovorili, da bodo tudi v letošnjem predbožičnem času otroci zaposlenih prejeli Miklavžev paket presenečenja, za zaposlene pa so kot običajno pripravili nagrade ob koncu leta, ki bodo zaradi letošnjih izrednih razmer višje kot lani. 

V podjetju Hofer so razkrili, da bo nagrada za zaposlene izplačana v višini 450 evrov bruto. Koronakriza je na izplačilo božičnice vplivala tako, da so poleg 240 evrov bruto, ki bi jih sicer namenili božičnici, prišteli še 210 evrov, kar predstavlja nagrado za delo v času epidemije ter dodatek, ki bi ga sicer namenili novoletnemu druženju in teambuildingu, ki pa sta bila zaradi epidemioloških razlogov letos odpovedana.

V Lidlu Slovenija ne bodo izplačali božičnice, pač pa bodo zaposleni ne glede na situacijo s koronavirusom, ki bo imela vpliv na njihovo poslovanje, enako kot lani prejeli nagrado za poslovno uspešnost. Vrednost nagrade, ki bo na bančne račune zaposlenih izplačana v decembru, znaša 410 evrov bruto. Znesku bodo prišteli še 30 evrov bruto, kar je načrtovan znesek za novoletno zabavo, ki letos odpade.

Sicer pa spomnimo, da gre pri vseh izplačilih za izplačilo poslovne uspešnosti, ki je po zakonu o delovnih razmerjih opredeljeno kot sestavni del plače, če je tako dogovorjeno s kolektivno pogodbo ali pogodbo o zaposlitvi.

Komentarji (80)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mjas12 (nepreverjen)

Od kda pa roto bozocnico davle? Bone dobijo za svojo plastiko pa svojo gostilno.

ergergerg (nepreverjen)

ka pa misleš ka pomgrad da? Bon za ave pa maximus

In reply to by Mjas12 (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

Delan že od 20 leta pa san še nikoli nej dobo božičnico. Bil bi srečen či bi bar nekši bon dobo. Razmite bar nekaj.

In reply to by ergergerg (nepreverjen)

Kvaaa (nepreverjen)

Te tupkoje nika ne razmijo, samo sinflejo

In reply to by -- (nepreverjen)

ergergerg (nepreverjen)

v pisarnaj dobijo.

In reply to by -- (nepreverjen)

rotolopov (nepreverjen)

Ne razmiš, ka samo tisti, ka so doprinesli k uspehi, dobijo božičnico do 1000 EUR.
Direktor 1000, tu pa tan kakšen po par 100, večina pa itak nika.

In reply to by -- (nepreverjen)

Bozicnica (nepreverjen)

Aja ti tan delas?? Figo!!
Ce bi, nebi naklado na pamet!! Bimbo

In reply to by rotolopov (nepreverjen)

Mjas12 (nepreverjen)

Mogoce pa je za bozicnico misljena pisarniska smetana. Za delavce pa boni. Pa niti v sanjah nej 1000 eur.

In reply to by Mjas12 (nepreverjen)

Bozicnica (nepreverjen)

Pise do 1000 eur, navci se stete

In reply to by Mjas12 (nepreverjen)

Vir.... (nepreverjen)

NAJLEPŠO BOŽIČNICO BOMO DOBILI OD DRŽAVI.
POPOLNO ZAPRTJE !!!!!
PREKLETI BODITE !!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Mjas12 (nepreverjen)

Kvaaa (nepreverjen)

Ja in, boj srecen ka kaj dobis, mi eni nika ne dobimo. Tak ke tou, bole liden kaj das, bole sinflejo

In reply to by Mjas12 (nepreverjen)

abrakadabra (nepreverjen)

Ja pa te bone davlejo še samo te, če si cejlo leto nej bil niti 1 den na bolniški!

In reply to by Mjas12 (nepreverjen)

mirek (nepreverjen)

ka zaj Polanič?
še čaka ka de Luka Mesec zrikto?
Pa te de dal božičnico/siromačnico ...

1 (nepreverjen)

Pokcarjeni Lidl nabito puna trgovina non stop dajo pa 440 Euro nagrade cejlo leto pa mizerno plačo.

eokol (nepreverjen)

ignorirajte jih in bojkotirajte. Sam nikoli ne grem v lidl.

In reply to by 1 (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

greš pa v Hrvaški mercator

In reply to by eokol (nepreverjen)

Timo4 (nepreverjen)

Cleangrad se po tv pa nevem kje vse hvali kak uspešno posluje, s kakim 17 milijonskim dobičkom. Delavcom pa neķo revščino dajejo. No sej pri plačah ni nič boljše. Sramota.

INT (nepreverjen)

Tak je, če je direktor pajac, zadnjo besedo pa ma njegova primitivna zena ki ne ve do 10 prešteti :/ Na TV pa tak "hraber" nastom...zalost... +100€ je res sramota in več pove "vodstvu" kak o poslovanju...

In reply to by Timo4 (nepreverjen)

Timo4 (nepreverjen)

Očitno. On je direktor samo na papiri, podjetje pa vodijo in kradejo vsi ostali tam v pisarnah.

In reply to by INT (nepreverjen)

JEŽEK1312 (nepreverjen)

Delavci rotoja potrdite, če ste resno jurja dobili...

Bozicnica (nepreverjen)

Ka pa tebe briga tou, napravi svojo firmo pa daj ti liden bozicnico 2.000

In reply to by JEŽEK1312 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

bi ziher z veseljon rajsi dal 2000€ delavcan kak pa bon za lastno trgovino pa lastno gostilno ;). In vrvle ka pavlinjeki nefalijo pejneze bi lejko komot velko bozicnico dal ;).

In reply to by Bozicnica (nepreverjen)

Komunjarase (nepreverjen)

No vejpa te daj!!
Mi v gradbenistve bi bili veseli vsakoga bouna bimbar eden. Nejste zadovolne z niken ka van clovek da. Ka je naroube z bonom iz kaksekoli gostilne??? Mater milo nezadovolneze ene!!

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

tij pa si pac clovik keri svoj cas ne cejni pa delo ;) pa sef ocitno tudi necejni tebej oz vas ci van za baustelo ka delate kak gunce da bon. Ci be mel firmo kera uspesno v vecih drzavaj obratuvle bi z odprejtimi raukame dal delavcan na roko tejh 2000€ z ce be v samoj drzave uspesno obratuvala mi nebi blo tezko dati. . Nebi blij vsi parovni šefi kak si tij mijsles. Eni znamo ,ka zadovolij pa napravi dobroga delavca. In to neje bon za lastno gostilno pa za lastno trgovino . Pustimo spar bon to se razmin.

In reply to by Komunjarase (nepreverjen)

Please (nepreverjen)

Kot vidimo večina posluje normalno, a levi mediji nabijajo kako vse propada. A božičnice so v večina primerih preniske, predvsem v teh trgovskih gigantih, ki večina poslujejo brez omejitev zaradi korone. Ne razumem te tuje trgovske družbe da ne morejo dati saj eno plačo, res spoštujejo svoje delavce, barabe požrešne!

Lilhofkurc (nepreverjen)
Tepka (nepreverjen)

Eni pa se bomo zbrisali pod nosom, kak vsako leto, kljub normalemi deli v koroni.

black panter

mi smo dobili kurčeve maske,štere nosimo 8 ur,pa ritoliznike šteri so še včeraj bili "niko i ništa",zdaj pa tožarijo pa se v rit vličejo,če se slučajno kumi maska potegne pod nos...

Plaastelin (nepreverjen)

Božičnica bi morala biti obvezna tako kot je v avstriji švici itd...v znesku zadnje plače kdor pa ne more to pokriti pa naj zapre dol.

wwwo (nepreverjen)

v Avstriji je bozicnica nikakor nej zakonsko obvezna. Je pa definitivno bole pravilo kak izjema in jo velka vecina izplacuje

In reply to by Plaastelin (nepreverjen)

Österreich (nepreverjen)

Je obvezna.

In reply to by wwwo (nepreverjen)

ha ha (nepreverjen)

v enih firmah,so nej dobili še regresa, nej ka bi o božičnici senjali :-(

ha ha (nepreverjen)

zakoj minusi,če je pa istina ?

In reply to by ha ha (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

mi v bruslji tudi ničesar ne dobimo za Božićnico

rep (nepreverjen)

za Vir, če bi ti levi vladali, se ti več ne bi oglašal (bil bi že med Covidovimi).

čarni vrag (nepreverjen)

Janša ti si tudi bedak
Sprejemaš neke ukrepe
in največ profitirajo levaki
Tak kot so tupi bi bili že zdavnaj v večnih loviščih
če ti ne bi pazil na njih
Janša sprosti ukrepe
Ta pametni se tak znajo paziti
levnuharji in komunajzerji
pa bodo a vedno odšli v večna lovišča

slvkos (nepreverjen)

Tako je

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Karl Erjavec (nepreverjen)

Pa ka zaj treba liden božičnic, tak je nimajo gi ponűcati? Sploh pa ne za Bpžič, kak je namejeno.

Vejpa (nepreverjen)

Seposedik sam pohlep po denarju. Man praf?

Pacen1234 (nepreverjen)

Carthago pa opet glede na prisotnost dela? Ka te izsiljuvlejo, glede na to... menje na bolniški, več božičnice....

Resno1245 (nepreverjen)

Sto je bil prisoten in se je trudil je prispeval k uspehu firme. Kdor pa je bil doma pa je bil bolj breme kot uspesna delovna sila. Tak si nagrade ne zasluzi.

In reply to by Pacen1234 (nepreverjen)

Komunjarase (nepreverjen)

Braaavo!!!!

In reply to by Resno1245 (nepreverjen)

Pacen1234 (nepreverjen)

Delau san jes krepko lejt tan! Kda maš delavnik 10 ur od pondelka do petka pa v soboto 8... znas ka je pritisk premocen.... na bolnisken san biu vsega skuper 10 dnij...pa se to nej po svoji krivdi( visje sile).... kda pa sces 1 den biti doma pa v odgovor dobin ka nega zamenjave??? Nej hvala!!! Prejk 200 nadur... pa ne dovolijo biti doma... kda pa povejs ka das odpoved pa vsi šokirani

In reply to by Resno1245 (nepreverjen)

Carthago fan (nepreverjen)

Delal tuj tan... Predugo.
1 den bolniške odbitek 400€,
Delas celo leto po 9h, vse sobote. Žalostno, ka te jeb* domače človek, nej pa svaba. Dopust, da oni velijo. Bože nedaj, ka si na malici minuto duže...ze te peglajo. Skratka lejko bi še gucal...cim bole vkrej od toga.

In reply to by Pacen1234 (nepreverjen)

Top (nepreverjen)

Tako ja, takši kak si ti čimdale vkrej od carhagoja, pa de firmi še dale dobro šlo, očitno si še nej nikaj bošega najšeo, ka še vedno objokuvleš, da so te v rit brsnoli.

In reply to by Carthago fan (nepreverjen)

Top (nepreverjen)

Vidin ka je carthago dosta več kak večina ostalih dao, taka samo dale tak.

In reply to by Pacen1234 (nepreverjen)

Bučkoe (nepreverjen)

Kaj pa Zavarovalnica Triglav? Še med letom si veliko talajo, ne samo božičnico. Do zdaj so tudi upokojence povabili na srečanje, kosilo in simbolno darilo (bučno olje, kaša,buteljka ..) letos, ko ne sme biti srečanja,pa so pozabili na upokojence,ki so jim ustvarili uspesno firmo. Namesto,da bi vsakemu upokojencu v kuverti poslali nekaj €,ki jim je ostal od neizvedenega srečanja, si bodo ta denar prišteli k svojim božičnicam.

Rit (nepreverjen)

Roto neda regresa kaj pa sele bozicnico...bone dobijo pavlinjek laže...jaz niti regres nisem dobila pa sem raje sla od njega

Karl Marx (nepreverjen)

lažeš

In reply to by Rit (nepreverjen)

Komu (nepreverjen)

Daj je sere!!!

Ges delan dan, pa dobimo vsako leto regres, bozicnico pa vsako naduro izplacano. Ne lapaj na pamet ce nemas pojma!!!! Pitaj tiste ka tan delajo nej pa tiste ka nemajo pojma!!

In reply to by Rit (nepreverjen)

?.......... (nepreverjen)

Lažeš san sebi

In reply to by Komu (nepreverjen)

Komu (nepreverjen)

Te si ze nej za nikse nuc bila

In reply to by Rit (nepreverjen)

Šroto (nepreverjen)

Pri rotoji San 15 let pa so se dobili boni. Pa to če si nej bil na bolniški. Pavlinjek laže pa kradne svojim delavcem.

?.......... (nepreverjen)

To je podjetnik leta!

In reply to by Šroto (nepreverjen)

Daaj (nepreverjen)

Ka pa te te 15 lejt delas tan ce ti je tak slabo?? Aja nigde te drugje nescejo :))) ajaaj, pa ide v avstrijo

In reply to by Šroto (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Malo se rasladé, pa še enkrat prešté ka je napijsano

In reply to by Daaj (nepreverjen)

sobočanec22 (nepreverjen)

Pavlinjek bi se letos rejsan sprso, pa bi sakšomi delavci dal 1000€. Ali rajši si je kupo igračko za 200.000€ imenovano porche.In to je tou za delavske pejnaze !!!

Daaj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kupo si je iz svojih pejnezov nej tvojih, ti si svojo placo doubo oz dobis sakse mejsec, ka pa ob vozi pa se te rejsan ne tice, vejpa nede valda vozo sreden rang avtoja, vse kaj je gor spravo ke iz larnoga zepa spravo ti pa dobis saksi mejsec placo za delo kelko pac doprinesws. Ka se bunis?? Fausarija je velke betek gele

In reply to by sobočanec22 (nepreverjen)

?.......... (nepreverjen)

Nemaš pojma ka šlefečeš

In reply to by Daaj (nepreverjen)

Daaj (nepreverjen)

Ti pa vidin ka mas. Sigurno kaksi velkw podjetnek z 500 lidij ka davles bakne place pa bozicnice. Gele bar??

In reply to by ?.......... (nepreverjen)

Lapaši (nepreverjen)

Vsi, ka lapate ka že 15 al 20 let delate v firmi, pa kak je slabo pa ka nega božičnice... zakoj te nejdete drugan?
Ja znamo, nindre vas neščejo z vašin znanjon pa (nikšno) šolo.
Itak pa vsi znamo, ka je Prekmurje zadnje po gospodarstve.

?.......... (nepreverjen)

Hm,mogoče zato ,ka so cejlo mladost tan püjstile

In reply to by Lapaši (nepreverjen)

??? (nepreverjen)

Aha, zakoj so ze pistile? Ges san ze tri suzbe menjo, ge san nej bil zadovolen, san sou. Vejpa nisce nikoga me sile nige delate? Lejko si pa vsi s.p. Napravimo pa smo sami svoje sefi pa prispevke placuvlemo sami. Hmmm

In reply to by ?.......... (nepreverjen)

Samisokrivi (nepreverjen)

Sami so si krivi... Jebeno kda gor prideš ka boš mogel delati 40 let v nekšni usrani proizvodnji za minimalca, ha?

In reply to by ?.......... (nepreverjen)

Delodajalec (nepreverjen)

Što ti pa kriv, ka si nej hodo študejrat v MB al pa LJ ka bi tan feštal do 25. leta na račun staršev. Si pač zajebal, prepozno to ugotovo.

In reply to by ?.......... (nepreverjen)

Identiteta (nepreverjen)

Ce ste vsi taki heroji pisite pod svojim imenom. Ce lahko imena sefov napisete zakaj ne morete svojih?

gringooooo (nepreverjen)

Ker znajo, ka če jih v trenutni bedni službi odpistijo, te tak nikdar več nedo dobile službe ka nemajo primernih izkušenj, niti izobrazbe.

In reply to by Identiteta (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Ka vréjš , tij si svoje napijso?

In reply to by Identiteta (nepreverjen)

??? (nepreverjen)

Tako je, đaucejo ka delajo za minimalca. Dvomim ka v pomirji v proizvodnje so place na minimalce. Tou je ena celka laz. Z nadurame lejko fajn zasluzis. Osebno znan za roto. Ali manjkalo rajsi do sinfarili. Ges van ne bi niti bounov za ostarijo dal. Nika van v zivoti ne pripada, samo tisto ka si sam prislujzes ali pridelas. V avstriji prek ce bi delo, ne vi pisnote vupo, tu pa sinfas svojoga deodajalca ka ti placo saksi mejsec da na tocno uro, placa za arovanje, dobis regres, pa tudi boune. Badna nehvalezna!!

! (nepreverjen)

Hitro v lekarno (persen)!

In reply to by ??? (nepreverjen)

- (nepreverjen)

Tü je persen preslab

In reply to by ! (nepreverjen)

Opa (nepreverjen)

Same laži...ubogi delavci pol teh številk dobijo...

Tišinčar (nepreverjen)

Te pa ges nesmen svojogo delodajalca šinfate ka je kvapnolo 4.510,73 neto z plačof :)

hotižanec (nepreverjen)

Koliko pa ,dobijo božičnice v tovarni električnih avtekov v Turnišču ?

Popooooooo (nepreverjen)

Ka pa te MEDICOP??? Zasluzili zdaj na vse linije... nan sef nika ne da???

HARAM izplacila (nepreverjen)

muslimanom, islamistom in nevernikom

debelibot (nepreverjen)

Kelko dobijo novinarji sobotainfo in ideatv?

.... (nepreverjen)

Pomgrad 400eur bruto

Lolek bolel (nepreverjen)

Letos se je zelo izkazalo podjetje XAL Svetila iz Murske Sobote. Svojim delavcem je podarilo majhen bidonček in skromno poslovno uspešnost HAHA

LolekBolek (nepreverjen)

Letos se je zelo izkazalo podjetje XAL Svetila. Svojim delavcem so poklonili bidon za vodo in izplacali veliko poslovno uspesnost (hahaha)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice