Vlada Republike Slovenije išče kader za izvedbo predsedovanja Slovenije Svetu EU v drugi polovici leta 2021.

Vlada je danes objavila javni poziv, s katerim želi pritegniti kadre na področjih evropskih vsebin, odnosov z javnostjo, organizacijo dogodkov in promocije države ter prevajanja in tolmačenja.

Slovenija bo pol leta predsedovala Svetu EU

Predsedovanje Svetu Evropske unije države članice Evropske unije izvajajo po načelu polletne rotacije. Posamezno predsedstvo v šestmesečnem obdobju vodi sestanke na vseh ravneh Sveta EU in ga predstavlja v razmerju do drugih institucij, vodi pa tudi sestanke, ki na neformalni ravni potekajo v predsedujoči državi. 

Vlada išče kandidate, ki jih zanima dinamično, strokovno, timsko in zanimivo delo. Delo se bo opravljajo glede na posamezna vsebinska področja v vladnih službah in ministrstvih, kakor tudi v diplomatskih predstavništvih Republike Slovenije v tujini.

Od kandidatov pričakujejo prvo bolonjsko stopnjo izobrazbe za uradniška delovna mesta oziroma peto stopnjo izobrazbe za tehnično-strokovna delovna mesta. Potrebno je tudi znanje angleškega jezika in najmanj sedem mesecev delovnih izkušenj.

Poziv je odprt do 20. decembra, zaposlitev pa je za določen čas oziroma najdlje do 31. marca 2021. Več informacij dobite tukaj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice