Banka Slovenije je objavila opozorilo uporabnikom bančnih storitev glede Golden Banque, poroča ZPS.

Kot so zapisali, so v Banki Slovenije so zaznali, da se Golden Banque predstavlja kot banka z ustreznimi licencami nadzornika, kar pa ni res. Banka Slovenije opozarja, da Golden Banque, ki naj bi imela sedež  v Franciji, nima ustreznih licenc je zato ni v ECB registru pomembnih in manj pomembnih bank. Prav tako ni notificirala opravljanja dejavnosti v Sloveniji. Zelo verjetno gre za lažno spletno stran subjekta, ki se izdaja za banko, opozarjajo na Banki Slovenije.

Na ZPS še dodatno opozarjajo, da so v zadnjem času prejeli več vprašanj potrošnikov o podobnih "ponudbah", kjer je šlo prav tako zelo verjetno za spletno prevaro, najpogosteje za najem lažnega kredita.  Kriminalci izkoriščajo finančno šibke posameznike, jim preko spleta odtujijo sredstva, na koncu pa izginejo, še dodajajo.

ZPS opozarja, kako najlažje prepoznamo lažno ponudbo za kredit na spletu:

  • polomljena slovenščina na spletnem mestu
  • na spletnem mestu ni kontakta
  • na navedem naslovu ni banke ali podobnega poslovnega subjekta (preverite npr. v Google zemljevidih)
  • domena ni registrirana v državi, kjer naj bi bilo registrirano podjetje (preverite lahko na WHOIS - kdo je lastnik domene)
  • od vas za odobritev kredita zahtevajo denarno nakazilo npr. preko Western Union.

Več o tem lahko preberete tudi na spletnem portalu Varni na internetu: Na spletu so vse številčnejše ponudbe za ugodne kredite, ki pa vodijo v še večjo stisko in finančno škodo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice