Na današnjem digitalnem ustanovnem kongresu je bila ustanovljena nova politična stranka Naša dežela. Ta je nastala na pobudo Aleksandre Pivec in njenih somišljenikov. Pivčeva je bila tudi izbrana za predsednico stranke.

Aleksandra Pivec nekdanja predsednica DeSUSa in kmetijska ministrica napoveduje »politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji«.

Prelomni trenutek za slovenski politični prostor

V izjavi po ustanovitvi nove politične stranke Naša dežela je Pivčeva dejala, da je današnji dan prelomni trenutek za slovenski politični prostor. 

»V slovenski politični prostor želimo vnesti novo, drugačno politiko, politiko povezovanja, politiko dialoga, politiko iskanja konstruktivnih rešitev za tiste izjemno težke izzive, v katerih se je naša država skupaj z drugimi državami sveta znašla v obdobju epidemije. Seveda nas pa še težja kriza čaka takrat, ko bo to obdobje potrebno premagati in ga sanirati«.

Potrebno več dialoga in strpnosti

Pivčeva dodaja, da je vesela, da so ob njej na tej poti številni tisti, ki so jo spremljali že na pretekli poti in vedo, da so želeli v vsem obdobju svoje prisotnosti v političnem prostoru delovati iskreno in pošteno. Pivčeva pravi, da so prepričani, da slovenski politični prostor potrebuje veliko več dialoga, veliko več strpnosti, poslušanja in spoštovanja različnega mnenja. »Vsem pa nam more biti skupno iskanje skupnih izzivov, postaviti si skupno strategijo, in potem seveda na osnovi sklepanja kompromisov te cilje tudi dosegati«.

Politika sredinskega prostora

»Naša politika bo politika sredinskega prostora, politika, ki bo združevala in pa povezovala, in predvsem iskala skupne rešitve za tiste izzive, ki si jih zastavljamo in s katerimi želimo v prihodnje govoriti z vsemi ostalimi strankami v slovenskem političnem prostoru,« še pravi Pivčeva.

Na današnjem ustanovnem kongresu so po besedah Pivčeve predstavili programska izhodišča, pripravili so izzive in tudi predloge rešitev za večino področij, za katere menijo, da so v Sloveniji izjemno pereča. 

»V ospredje postavljamo decentraliziran razvoj Slovenije, z vzpostavitvijo regionalnega regionalnega nivoja, z upoštevanjem vseh razlik in specifik, ki jih naše regije nosijo, njihovih priložnosti, in seveda tudi nivojem odločanja, ki bo te razlike, specifike in priložnosti tudi znal razumeti in jih pri razvojnih prizadevanjeih udejanjati«.

Pivčeva pravi, da je med izjemno perečimi tudi demografska politika, posebna pozornost podeželju in področjem, ki jih je imela kot kmetijska ministrica.

Ustanovni kongres so napovedali kot Gibanje Za ljudi, danes pa so novo stranko predstavili z imenom Naša dežela z grafično podobo v zeleni barvi.

Povabljenih 210 delegatov

Ustanovni kongres je potekal prek videokonference z neposrednim prenosom na spletu. Odločitve so sprejemali z glasovanjem delegatov na daljavo z 21 lokacij po državi pod vodstvom predsednika delovnega predsedstva Danila Burnača, ki je nekdanji direktor Mariborskega vodovoda, piše STA.

Na ustanovnem kongresu je bilo prisotnih 173 od skupno 210 povabljenih delegatov. Med videnimi so bili nekdanja podpredsednica DeSUS Anita Manfreda, nekdanji uradni govorec DeSUS Janez Ujčič, mariborski občinski svetnik Miha Recek in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec, še piše STA.

Komentarji (34)

Strpnež (ni preverjeno)

Bravo g.Pivčeva pogumno naprej nedajte se

Lipa3 (ni preverjeno)

Strpnez pise se ga.Pivec.

In reply to by Strpnež (ni preverjeno)

rotschild (ni preverjeno)

V toj maloj slovenistanu ste vsi politicari zaigrali vaše zadnje karte.. Narod ne zaupa vam več, ker so večina ugitovila da v slovenistanu ni politikov ampak samo izdajalci lastnoga naroda!
Zato lepo vas prosimo da vsi po vrsti odkorakajte kot je to napravo erjavec, ker je on skužil da je lopov in izdajalec in da nima več kaj iskat na političnem parketu.!

In reply to by Strpnež (ni preverjeno)

krpliva (ni preverjeno)

Trapa če dobi več kot 1 % bo dobra !

kerpliva (ni preverjeno)

za Teran in 3 rezine prsuta bo dovolj, da lahko 2 meseca poptvjevce in vojsko iz rtv povabi na zakusko.

In reply to by krpliva (ni preverjeno)

balounar (ni preverjeno)

Twitojova podaljšana roka, nikaj novoga nej povejdala, tak vsi lažejo, te pa nemajo svoje hrbtenice, vsi so oni sredinski, te se pa levim ali desnim v rit potegnejo, češ za dobro Slovenije, ma ko vas šiša, vsi ste vi isti!

kasolopa (ni preverjeno)

Titeja ste ze pokopali, je takrat se imel obe roki. Mogece je lahko njegova gnila leva noga.

In reply to by balounar (ni preverjeno)

👮🏻‍♂️ (ni preverjeno)

Nakraden denar je že vrnila???

policeman (ni preverjeno)

vprasaj na rtv in pop tv, ko so se v casu komedijantove vlade, pri tej aferi delali neumne kot da nic ni. To je problem te drzave, Nasim je dovoljeno na veliko krast iz proracuna in bank, Vasi pa niti rezine prsuta ne smejo pokusit. To je prikrita diktatura.

In reply to by 👮🏻‍♂️ (ni preverjeno)

krpliva (ni preverjeno)

Seveda ne ! Zdaj bo pomagala krasti črnuhom, za življenja gre !

In reply to by 👮🏻‍♂️ (ni preverjeno)

infopost (ni preverjeno)

napoveduje "politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji".
To najbolj manjka v tej opoziciji, sploh na radikalni levici.

krpliva (ni preverjeno)

Ta baba sploh ne ve kaj govori- Govor so ji napisali njeni hlapci. Povezovanje razume kot zastonjsko vandranje po Slovenskih krajih.

In reply to by infopost (ni preverjeno)

Jack000000 (ni preverjeno)

Kaj če bi za spremembo kakšno stranko ugasnili? Sami egotriperji in narcisi..

drevored (ni preverjeno)

No, vsaj ena pozitivna stvar je, da stranko ni poimenovala po sebi ... khhm, khmm ... LMŠ, SAB, SMC ...

In reply to by Jack000000 (ni preverjeno)

lukabaste (ni preverjeno)

Upajmo, da ji uspe! Na levi sredini in sredini je precej prostora, saj so sedanje nesposobne opozicijske stranke zavozile močno skrajno v levo. Na skrajni, destruktivni levici so se Levici pridružili še LMŠ, SAB in SD.

mirjana .. (ni preverjeno)

Kralj je mrtev (DESUS) - živela kraljica [Nasa dezela A.Pivec !]

2021 (ni preverjeno)

mirjana- pravilno si ugotovila, bi pa dodal še, da je tudi kaput z.....serpentinškom in celotna..... leva politična opcija bo izgubila mnogo glasov. Ka je pa sedaj z JP Damjanom,.....pa z KUL koalicijo...še bodo vlagali interpelacije,.... baje so politiko preusmerili iz parlamenta, ker ni zadostne podpore poslancev na ustavno sodišče.

In reply to by mirjana .. (ni preverjeno)

+- (ni preverjeno)

Palek ena stranka kcoj, pa do nas bole cejcale,.... Več strank mamo kak pa nevenkakšna 60 miljonska država

zx,l (ni preverjeno)

se ena prihaja, namesto komedijanta nov obraz. Stavimo, da bo do novega leta. Ceferin ali kaj podobnega. In stare ovce, volijo, nove obraze. Metalec puske je zgodovina, tako kot cerar, politicno truplo.

In reply to by +- (ni preverjeno)

UuuBBliliucvg (ni preverjeno)

Vse to je lažna epidemija pohabljenci eni zaslužite si samo doživljenski zapor krimiibalci eni!!

Tinazzzxrouasd (ni preverjeno)

Stop lažni epidemiji novinarji a vas ni sram da sodelujete v tej prevari

Ed..a (ni preverjeno)

Komu na čast še več strank. več strankarske razdrobljenosti? Namesto novih, bi bilo smiselno (sploh na levi)
ukiniti najmanj dve, saj vsi enako delujejo, imajo le različne šefe in poimenovanja. Več ko je strank, več je političnih prepirov, težje je doseči enotnost, težje tudi vladati. Tudi njih volivci, državljani so bolj zbegani in med sabo bolj
sprti, saj več ne vedo, kdo je kdaj manj in kdo več kriv, kdo dela za njih dobrobit in kdo jih bo še bolj "potonil". Vemo,
koliko je uspešna neka družina, v kateri vsak od njenih članov "igra po svojih notah".

gost34637 (ni preverjeno)

te pa vi sobočance napravite stranko. man že ime za vas....čarni cigani(black gringosi). ste šolani razgledane. turizem van je na kožo pisani. vsakodnevna relacija van je kuča-fazanerija. poznate vsako krtovinjekovo luknjo v parke. če mura zmaga ali zgibi z srcon ste še 2dni po tekmi pijane

1 (ni preverjeno)

gost34637 se vijditvoj iq po napijsanon, še da spijš sovražiš sobočance pa Muro tij si pravi pacient.

In reply to by gost34637 (ni preverjeno)

krpliva (ni preverjeno)

gost34637 ti si sigurno zbolel za covid 19 in si v zadnjem stadiju ! Revček ubogi !

In reply to by gost34637 (ni preverjeno)

1 (ni preverjeno)

Adijo Desus pa Smc ta de vas dokrajčila ka je tudi praf.

smrkci (ni preverjeno)

Ta še ni dobra za pornografijo kaj še le za političarko,kaj se pa tiče stranke ji pa ne bo uspelo ker jo zveri požrejo ker mi imamo velike zveri v politiki že 30 let.

Pravegoričanec123 (ni preverjeno)

No fala Boge, končno pa ena čedna stranka, ga. Pivec je fest čedna pa sposobna ženska in je kak kmetijska ministrica do zaj edina znala o kon se ide. Fest sposobna ženska in što jo je spakivo, ga je leko v rit sran! Nej se je v njenoj "afere" šlo za 400 evrov, šlo se je ker njin je smetala, ker je preveč dobra bijla in so se je komuniste zbođale! Naj somo pride nazaj, de z njej gvüšno več haska kak z šarca, pa desusa, pa levice vküp.

..... (ni preverjeno)

Pravegoričanec123 točno kak si napijso minejrali so jo butalci z Karlon na čelu, keri je zdaj dokončno pokopo SDS.

In reply to by Pravegoričanec123 (ni preverjeno)

Poiutr (ni preverjeno)

Tej vsi ka so v politiki so za en kurac vsi nesposobneži so samo tan not kerin se neda delati pa samo palamudijo v tri krasne z vsemi ka so totalni debili ne zaslužijo si minimalca

busybee (ni preverjeno)

Pobrala bo glasove Alenki Buzerantovšek, desusu in tako naprej. Prišla bo v parlament in dodatno zamešala štrene levuharjem ki kar jokajo da niso več na oblasti. Hahahahaha

Picekk (ni preverjeno)

Smrdiš!

In reply to by busybee (ni preverjeno)

gost34637 (ni preverjeno)

lejvi komunjari...najebali ste

krpliva (ni preverjeno)

Ti pa Pivcova nete vidli vrat parlamenta !

In reply to by gost34637 (ni preverjeno)

Starejše novice