Skupščina Zveze za hokej na travi Slovenije je včeraj v Murski Soboti izvolila novo vodstvo.

Naslednja štiri leta bo Zvezo za hokej na travi Slovenije vodil Leon Tomašič iz Moravskih Toplic, ki že več kot šest let uspešno vodi Terme Dobrna. 

V upravni odbor so bili poleg predsednika izvoljeni še Primož Legenič kot podpredsednik, Andrej Grah kot generalni sekretar in Matjaž Potokar, Andreja Rituper, Luka Vegič, Franc Maučec in Jožef Črnko kot člani.

Od vodenja Zveze za hokej na travi Slovenije se tako po osmih letih poslavlja dosedanja predsednica Sanja Zelko.

Ključni projekt Zveze za hokej na travi Slovenije bo v naslednjih mesecih Šolski hokejski festivali, kjer se je v aktualnem šolskem letu vključilo sedem osnovnih šol in več kot 100 otrok. Novo vodstvo bo okrepilo podporo hokejskim klubom, nadgradilo sistem izobraževanja trenerjev ter vzpostavilo nova partnerstva v smeri popularizacije športa.

»V začetni fazi je vsekakor potreben posluh za obstoječe klube, povezava med Zvezo za hokej na travi Slovenije, ki oblikuje nadaljnjo rast posameznih klubov, pridobitev in ustanovitev novih ter hkratna rast pomembnosti Zveze za hokej na travi Slovenije tako na lokalni kot tudi na vseslovenski ravni. 

Dosedanje vodstvo je veliko naredilo iz zelo malo, sedaj se trudimo le to zgodbo nadaljevati tudi v bodoče in jo nadgrajevati v prihajajočem štiriletnem mandatnem obdobju. 

Izziv je velik, vendar ni nedosegljiv, saj na ravni tesnega medsebojnega sodelovanja, pomoči in predvsem vzajemnosti med Zvezo za hokej na travi Slovenije in posameznimi klubi pogojujejo nadaljnjo rast in razvoj kot zadano s samim začetkom in nastopom mandatnega obdobja vseh članov,« je povedal Leon Tomašič, predsednik Zveze za hokej na travi Slovenije.

Zveze za hokej na travi Slovenije je v zadnjih letih pripomogla k izgradnji oziroma nadgradnji dveh igrišč z umetno travo na vodni podlagi, revitalizirala mladinsko in člansko reprezentanco, vzpostavila izjemno dober odnos z Evropsko hokejsko zvezo, organizirala več mednarodnih tekmovanj ter vzpostavila trenerski sistem, ki je pripomogel h kvalitetnejšemu delu z otroki in mladino.

»Izjemno vesela sem, da vodenje zveze majhnega športa z izjemno srčno skupnostjo predajam v tako dobre roke. Verjamem, da bo Leon Tomašič ekipo izjemno dobro vodil ter da se bo hokej na travi razvijal kot mladini in seveda vsem ostalim generacijam prijazen šport,« pove Sanja Zelko, bivša predsednica.

Komentarji (1)

ma-ja (ni preverjeno)

srečno...

Starejše novice