Po črvih in večji žuželki naj bi se na Osnovni šoli Rače v šolski prehrani zdaj pojavili še celo koščki kovine.
Žuželke in tujki v šolskih malicah ali vodstvu šole res kdo nagaja? Kaj se dogaja na Osnovni šoli Rače?

Po črvih in večji žuželki naj bi se na Osnovni šoli Rače v šolski prehrani zdaj pojavili še celo koščki kovine. Devetošolci naj bi jih našli v mlečnem zdrobu, ki so ga dobili za malico. 

Ravnatelj šole sicer ne zanika neljubega dogodka, a se mu zdi precej nenavadno, da vedno na težave opozarja ista skupina učencev. Zato na šoli ne izključujejo možnosti, da nekdo vodstvu šole in kuharjem le nagaja.

Ob inšpekcijskih službah je zato ravnatelj o zadnjem primeru obvestil tudi policijo.

Ravnatelj Osnovne šole Rače je obvestil tudi policijo.

Kovine niso slikali, saj uporaba telefona v šoli ni dovoljena

Po črvih in žuželki v šolskem kosilu naj bi devetošolci na Osnovni šoli Rače minuli teden v svoji malici našli košček kovine. Predali so ga kuharju in o tem obvestili svojo učiteljico.

»Potem je tega učenca in kolege okrog njega, ki so bili prisotni v času malice poslala k meni, da sem jih jaz izprašal, kaj se je zgodilo in to je to. Dvajset minut kasneje oziroma trideset minut kasneje po tem, ko sem govoril z učenci, pa so me poklicali novinarji,« je dejal Rolando Lašič, ravnatelj Osnovne šole Rače.

Dogajanje je tako izjemno hitro doseglo tudi medije, ki so jim učenci podrobno razložili, kaj se je dogajalo med malico.

Za Slovenske novice so povedali, da bi eden izmed njih skoraj pojedel kovino v zdrobu in še, da jim je ravnatelj rekel, da so jo sami nastavili. 

Kovine jim ni uspelo slikati, saj uporaba telefona v šoli ni dovoljena, prosili pa so še za ukrepanje:

»Danes smo pri malici na Osnovni šoli Rače dobili kovino v gresu. Eden od mojih sošolcev jo je skoraj pojedel. Pokazat smo šli ravnatelju, ampak je rekel, da smo to mi sami nastavili. Slike žal nimam, ker so nam prepovedali uporabo telefona. Prosim vas, da nekaj ukrepate, ker naša šola noče.«

Na šoli ne izključujejo možnosti, da nekdo vodstvu šole in kuharjem le nagaja.

Tretji primer v mesecu dni

Uprava za varno hrano je na šoli že ukrepala novembra, ko so se v mlincih znašle ličinke. A inšpekcija nepravilnosti ni našla ne pri šoli ne pri proizvajalcu ne pri distributerju. 

V začetku decembra naj bi učenci v solati našli še večjo žuželko in minuli teden torej domnevno še kovino v mlečnem zdrobu.

»Na tak čuden način imamo že občutek, se pravi zdaj že tretjič praktično v enem mesecu, da gre za nagajanje ali pa podtikanje, kakorkoli,« je dodal ravnatelj Osnovne šole Rače.

Zadnja dva primera inšpekcija še obravnava. Kuharji in drugi zaposleni v kuhinji so zaradi dogajanja še bolj previdni in tudi zato niso želeli, da bi jih med delom posneli s kamero.

»Zaposleni v kuhinji so totalno pod stresom, ker se praktično bojijo in res so ta zadnji mesec še posebej pazili. Pa tudi sicer pazijo, saj ne kuhajo nič drugače, kot so prej kuhali, saj so zaposleni eni že trideset let,« je še opozoril ravnatelj šole.

Uprava za varno hrano je na šoli že ukrepala novembra, ko so se v mlincih znašle ličinke.

Kdo se norčuje iz koga?

Ravnatelj sicer ne izključuje možnosti, da res prihaja do napak. Zdi pa se mu nenavadno, da je zadnja dva primera prijavila ista skupina devetošolcev, ki naj bi najprej poslala prijavo na inšpekcijo in šele nato obvestila vodstvo šole.

»Ni to način reševanja takih zapletov in potem imamo dejansko tak občutek, da se dejansko nekdo iz nas norčuje oziroma poskuša, zdaj ne vem komu, škodovati zaposlenim v kuhinji, celi šoli, ker to je vseeno en taki madež za zaposlene, konec koncev pa tudi za učence,« je še dodal ravnatelj Osnovne šole Rače.

Ravnatelj je zato zadnji primer celo sam prijavil policiji, za učence višjih razredov pa s pomočjo pravnikov pripravlja izobraževanje o kazenski odgovornosti mladoletnikov.

V začetku decembra naj bi učenci v solati našli še večjo žuželko in minuli teden torej domnevno še kovino v mlečnem zdrobu.

Komentarji (1)

majmun (ni preverjeno)

ka je v toj drzavi se nej zrelo?

Starejše novice