Foto: Francka Nipič
Medo Dupleški je s svojo predanostjo in ljubeznijo osvojil srca mnogih. Po smrti gospodarja je tega vztrajno čakal na avtobusni postaji. Po zaslugi dobrih ljudi je jesen življenja preživel v ljubečem domu. Zdaj je sam odšel tja, kjer ni bolečin.

»Življenje nam prinaša vesele, pa tudi žalostne trenutke. V moje srce se je shranil biser, ki mu je ime Medo, bolj znam kot Dupleški Medo. Njegove vitalne funkcije so počasi ugašale. 29. septembra je zaspal in odšel tja, ker ni bolečin,« je na Facebooku sporočila velika ljubiteljica živali Francka Nipič, ki je skrbela za Medota in mu po smrti gospodarja pomagala najti nov dom.

Po smrti lastnika je ostal sam in ga žalosten čakal na avtobusni postaji

Dupleški Medo, je bil znan po tem, da je rad ležal pred hišo v Spodnjem Dupleku. Po smrti gospodarja je Medo pri 16-ih letih ostal sam. 

Iz dneva v dan je postajal bolj žalosten, zavračal je hrano in se vračal na postajo, kjer je čakal, da se vrne njegov lastnik. Zaradi zvestobe si je prislužil vzdevek dupleški Hachiko.

Tega je dobil po najslavnejšem psu na Japonskem, ki je postal simbol zvestobe. Hachiko je svojega lastnika, profesorja Hidesaburo Ueno, vsak dan po koncu delovnega dne čakal na železniški postaji. Te izjemne zvestobe ni omajala niti lastnikova smrt. 

Medotu priskočili na pomoč 

Dobri ljudje, ki jim je bilo mar za Medota, so bili vse bolj zaskrbljeni, ko so gledali njegovo žalost.

Takrat je padla odločitev, da morajo Medotu poiskati nov dom. »Le kdo bo sprejel starčka?« se je spraševala Nipičeva, ki je za pomoč prosila Društvo za zaščito živali Maribor in po nekaj klicih je Medo dobil dom, kjer je ostal do konca življenja.

Dupleški Medo je po smrti lastnika pri 16-ih letih ostal sam, a je jesen življenja preživel v ljubečem domu (foto: Francka Nipič).

Jesen življenja preživel v toplem domu med pasjimi prijatelji

Pod svojo streho je Medota sprejel prostovoljec Društva za zaščito živali Maribor Dejan Kmetec, ki je v svoj dom sprejel že mnogo »pasjih upokojencev«. 

»Zavetišče zanj ni prišlo v poštev. Verjetno bi mu ubilo dušo. Zato smo mu pomagali,« so takrat sporočili iz mariborskega društva za živali.

Medo je na stara leta tako ponovno začel uživati življenje v novem domu v Sveti Trojici v Slovenskih goricah v njegove oči pa se je znova vrnilo življenje. 

Zadnje dneve življenja je dočakal v toplem domu in med pasjimi prijatelji.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Človek človeku - volk. Žival človeku - prijatelj. Ko bi le več bilo tega med ljudmi.

Mikimaus (nepreverjen)

Naj počiva v miru tam za mavrico ❤️

realnoo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

BLA BLA, FAKE NEWS

lolipoop (nepreverjen)

bedak zabiti, tvoja mati sigurno ponosna ka na svet spravila taksno smet od cloveka kak so ti! En nasvet - na plodi se dale, na sveti je zadosti gamati

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Robin hud. (nepreverjen)

Vsaka replika tvojemi komentari je odvec.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Ka pa zdaj (nepreverjen)

Ja res, nekateri ste bedaki, da vam ni para.
Sicer pa sem si ogledal večkrat tudi ameriški film o Hachiku. Dandanes preveč gledamo samo filme, kjer se streljajo, pa tepejo, dočim podobni, kakor je o Hachiku nekako grejo mimo oči, srca.
Kolikor vem, je izvorna, resnična zgodba iz Japonske.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

krze88 (nepreverjen)

Čisti klik bait je to

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Vaša vest (nepreverjen)

Pa se bo spet lahko veselil s svojim lastnikom.

krze88 (nepreverjen)

Uspavali bi ga

Starejše novice