Po prenovi Kroške ulice se murskosoboška občina loteva ulice Staneta Rozmana, Arhitekta Novaka in Grajske ulice. Bo po gradnji poslovno-stanovanjskega objekta na gramoziranem parkirišču sledila prenova ali celo selitev avtobusne postaje?

Na zadnji seji mestnega sveta je bil potrjen zaključni račun MO Murska Sobota za lansko leto in kot je v oddaji Soboški ekran na osrednji pomurski televiziji TV IDEA povedal župan Aleksander Jevšek, je bilo lani specifično leto. »Prihodki in odhodki so bili lani približno uravnani na 21 milijonov evrov, želeli pa smo pridobiti več sredstev iz naslova kapitalskih prihodkov zaradi prodaje zemljišč, ki smo jih načrtovali, vendar je bilo prodaj zemljišč zaradi korona situacije manj kot smo pričakovali,« je povedal Jevšek.

S prenovo ulice Staneta Rozmana tudi krožišče na Gregorčičevi

Murskosoboški župan je napovedal, da se še ta teden zaključuje milijon evrov vredna prenova Kroške ulice, že v začetku maja pa bo mestna uprava objavila razpis za izvajalca celovite prenove ulice Staneta Rozmana.

»To bo povzročilu kar nekaj motenj v prometu in gibanju ljudi, a pomembno je, da bomo pri tej prenovi končno zgradili tudi krožišče pri domu starejših, kjer je pogosto prihajalo tudi do tragičnih prometnih nesreč,« je povedal župan MO Murska Sobota.

Kmalu se bodo pričela tudi gradbena dela na Grajski ulici pred zdravstvenim domom, kjer bodo preurejena parkirišča in bo po novem tam omogočeno varnejše bočno parkiranje. Predvidoma še letos bo sledila tudi prenova ulice Arhitekta Novaka, za prihodnje leto pa župan napoveduje najobsežnejši rekonstrukcijski projekt v mestu, to je prenova Slomškove ulice od Cankarjeve do Gregorčičeve ulice.

Selitev ali le prenova avtobusne postaje?

Po izgradnji poslovno-stanovanjskega objekta na Kocljevi ulici, se bodo v kratkem po besedah župana pričela tudi dela na gramoziranem parkirišču pri avtobusni postaji, kjer mestna uprava investitorju trenutno pomaga pri odpravi zadnjih ovir za izdajo gradbenega dovoljenja. Ponovno pa je oživela tudi tudi ideja o selitvi ali vsaj prenovi avtobusne postaje. 

»Prejšnji teden sem se sestal z novimi lastniki Avtobusnega prometa Murska Sobota in začeli smo s pogovori kako avtobusno postajo preseliti ali posodobiti, da bo dejansko v trendu sodobnih pametnih mest,« pravi Jevšek.

Vedno več zanimanja podjetnikov za Slovensko ulico

»Prav čuti se, kako se interes za ponovno vračanje v center mesta zvišuje in to čutimo tudi na občini, ko spremljamo različne investicije zasebnih investitorjev,« je v Soboškem ekranu povedal župan in med drugim izpostavil, da je en manjši podjetnik na Slovenski ulici že zagnal svojo dejavnost, drugi pa jo še pripravlja. Ob tem naj bi v kratkem svoja vrata odprla tudi mestna kavarna v Šopingu, novi investitor pa prenavlja tudi trovino v priličju blagovnice, kjer bodo nove vsebine zaživele tudi v prvem nadstropju.

Nov asfalt v primestnih naseljih, večnamenski prostor v Krogu in gasilska garaža v Kupšincih

Ob različnih projektih v mestu pa bodo gradbena dela potekala tudi ob preplastitvi ceste v Malih Bakovcih, na Cvetkovi ulici v Rakičanu in na Liškovi ulici v Černelavcih, kjer se bodo še ta mesec pričela dela za ureditev pločnika do Gajeve ulice in v Veščici ob pokopališču. O V polnem teku so tudi dela za ureditev večnamenskega prostora v Krogu, gasilske garaže v Kupšincih in mansarde vaškega doma v Satahovcih.
 

Praznovanje prvega maja ob spoštovanju ukrepov v upanju, da bo poletje polno optimizma

Ob letošnjem praznovanju prvega maja bo Mestna občina Murska Sobota pripravila tudi postavitev mlaja, čeprav ta dogodek letos ne bo organiziran kot prireditev. Na praznično jutro pa bo po celotni občini zadonela tudi prvomajska budnica, čeprav le v okviru omejitev in ukrepov.

»Spoštovane občanke in občani, iskreno čestitam ob prvem maju prazniku dela in zagotavljam vam, da imamo s sodelavkami in sodelavci pripravljen program prireditev za letošnje poletje in sem optimist, da takoj, ko bo to mogoče, bo letošnje poletje optimistično, polno športa, polno kulture in optimizma v našem mestu,« je občankam in občanom ob prazniku dela čestital župan MO Murska Sobota Aleksander Jevšek.

Starejše novice