V obdobju od 15. januarja do 5. februarja 2023 bodo žrebanja Lota še bolj pestra. Na vsakem žrebanju bodo dodatno izžrebali eno Loto Novoletno rento v vrednosti 1000 evrov mesečno za eno leto.

V času aktivnosti bodo skupaj izžrebali sedem Loto Novoletnih rent. V žrebanju za dodatne dobitke sodelujejo vsa potrdila z vplačilom vsaj deset kombinacij za žrebanje lota v tekočem krogu.

Kako poteka akcija Loto Novoletna renta?

V obdobju od 15. januarja 2023 do 5. februarja 2023 bodo žrebanja Lota še bolj pestra. Na vsakem žrebanju bodo dodatno izžrebali en denarni dobitek Loto Novoletna renta v vrednosti 1000 evrov mesečno za eno leto.

V času aktivnosti bodo skupaj izžrebali sedem Loto Novoletnih rent.

V kakšni obliki so dodatni dobitki Loto Novoletne rente? 

Dodatni dobitki so denarni dobitki, ki so izplačani v dvanajstih mesečnih obrokih na račun dobitnika.

Kako igralec sodeluje v žrebu za Loto Novoletno rento?

V žrebanju za dobitke Loto Novoletna renta bodo sodelovale vse številke potrdil z vplačilom vsaj desetih kombinacij za žrebanje lota v tekočem krogu (na enem listku). Upoštevajo se samo vplačila za loto. Potrdila, na katerih je za tekoči krog vplačilo večkratnika desetih kombinacij, v žrebu sodelujejo večkrat.

Na primer, številka potrdila, na katerem je za tekoče žrebanje vplačanih 30 kombinacij, bo v žrebu za dodatne dobitke sodelovala trikrat. To je z vidika verjetnosti dobitka popolnoma enako, kot če bi igralec vplačal tri ločene listke po deset kombinacij.

Kako bo potekalo žrebanje številke potrdila oziroma zapisa na igralnem računu?

Žrebanje bo potekalo po rednem žrebanju Lota, v prostorih Loterije Slovenije s pomočjo ustrezne programske opreme. Rezultati žrebanja bodo vključeni v poročilo žrebanja in objavljeni na vseh prodajnih mestih ter na spletni strani.

Kako je s plačilom davka na dodatne dobitke?

Loterija obračuna davek na dobitek skladno z zakonom, ki določa plačilo davka na dobitke pri klasičnih igrah na srečo. Davek na dobitek Loto Novoletna renta v vrednosti 12.000 evrov znaša 1800 evrov. Davek  se sorazmerno upošteva pri izplačilu dobitka.

Kako poteka izplačilo dobitka?

Loterija dobitke izplačuje skladno s Pravili igre Loto in Dodatkom pravil igre Loto, ki sta objavljena na njihovi spletni strani.

renta

Nekaj zanimivosti o igri Loto, ki buri domišljijo že vse od leta 1962

Loto je med Slovenci še vedno najbolj priljubljena loterijska igra, saj je izjemno preprosta za igranje. Udeležuje se ga približno 950 tisoč (oziroma 55 odstotkov) polnoletnih prebivalcev Slovenije, z 99-odstotno prepoznavnostjo pa je Loto že dolgo tudi povsem ponarodela beseda za igre na srečo.

Vsak teden je v tej igri izžrebanih do 20.000 Loto dobitkov, v 60 letih prirejanja je v Sloveniji »proizvedla« že več kot 60 Loto milijonarjev. V zadnjih desetih letih so igralci igre Loto prejeli nekaj več kot 306 milijonov evrov.

V zadnjih desetih letih Sedmica vplačana 46-krat

Največ Sedmic je bilo vplačanih leta 2012, kar 13. Oktobra lani izžrebana Sedmica je bila druga Sedmica, vredna pet milijonov evrov, kar je najvišji možni znesek v igri Loto.

Prva pet milijonska Sedmica je bila julija 2015 vplačana v Kopru. Sledita Sedmici, vredni 4,9 milijonov evrov (2012, Maribor) in 4,6 milijonov evrov (2018, Ravne na Koroškem). 

Loto aktivno spreminja življenja na bolje

Z igranjem Lota so igralci v zadnjih desetih letih skupaj zbrali nekaj čez 109 milijonov evrov koncesijskih sredstev za delovanje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij.

V desetih letih je proračun države iz naslova davkov pridobil skoraj 52 milijonov evrov, proračuni slovenskih občin pa kar 23 milijonov evrov davkov od izplačanih dobitkov.

Starejše novice