Šolski koledar je ob začetku leta naznanil 7. februar kot pouka prost dan. Zaradi kulturnega praznika so tako osnovnošolci in srednješolci imeli podaljšan vikend. Preverili smo, kako polne so zaradi tega terme v Pomurju.

Okrepljen veter ni nič kaj zmotil najmlajših obiskovalcev v termah. Podaljšani vikend je prinesel nasmeh do ušes in tako razveseljeval otroke ter njihove starše. In kaj najraje počnejo?

Kot so povedali Bruno, Julija in Vid najraje plavajo v bazenu in se potapljajo. 

Odlično gostoljubje in doživetje

Največ družin z otroki je tako v Pomurje prispelo že v soboto. Starši gostoljubnost in doživetje ocenjujejo kot odlično, nad hitrim koncem počitnic pa so nekoliko razočarani najmlajši. 

»V bistvu smo že od sobote na podaljšanem vikendu. Kako pa se vašim otrokom zdi ta podaljšan vikend? Ja, ne spravimo jih iz bazena,« doda Dušan Roš, starš enega izmed otrok. 

Zasedenost v termah

Aktualne omejitve močno vplivajo na potovanje v tujino. Zato se veliko domačih gostov odloči za oddih v slovenskih turističnih destinacijah. 

»Definitivno podaljšani praznični vikend pozitivno vpliva na zasedenost v termah Vivat. Tako, da smo skoraj sto odstotno zasedeni. Imamo kar nekaj domačih gostov, smo pa zadovoljni, da se je začela tudi tujina. Imamo tudi kar nekaj skupin iz tujine,« pojasni Tilen Grah, prokurist v termah Vivat.

Terme 3000 v Moravskih Toplicah imajo trenutno zaradi prenove odprta le dva hotela. Pa vendar so v drugi polovici januarja zaradi dokaj dobre epidemiološke situacije zaznali povečano povpraševanje po namestitvenih kapacitetah. 

»Ta dva hotela sta odlično zasedena, skoraj popolnoma zasedena. Enako velja tudi za dnevne obiskovalce, ki jih pač v naše Terme 3000 spustimo kolikor ukrepi NIJZ pač dopuščajo,« izpostavi Igor Magdič, izvršni direktor destinacije Terme 3000 Moravske Toplice.

Terme Banovci in Bioterme Mala Nedelja

Tudi na obiskanost v termah Banovci vpliva šolski koledar in pouka prosti dnevi. Tako je tudi v prleški vroči termo-mineralni vodi uživalo več gostov kot ob običajnem začetku tedna. 

»Pozna se no, da je praznik prišel na torek. Družine so se kar odločile za obisk. To je neke vrste podaljšan vikend, kot pravite. Tako, da zasedenost je kar dobra zdaj,« pravi Daša Horn, vodja prodaje in marketinga v termah Banovci.

Ker pa se epidemiološka slika spreminja iz dneva v dan in s tem veliko ljudi pristane v izolacijah ter karantenah prihaja tudi do odpovedi.

»Če se že zgodi, da kdo pač ne more priti pa večinoma samo prestavijo rezervacije. Odpovedi teh trenutnih rezervacij pa na srečo ni,« izpostavi Jožica Polajnko, odgovorna oseba za prodajo in marketing v Biotermah Mala Nedelja.

'Last minute' rezervacije

Zimske počitnice za osnovnošolce in srednješolce nastopijo konec februarja oziroma v začetku marca. Največ rezervacij pa spet pričakujejo v zadnjem trenutku.

»Za zimske počitnice spet pričakujemo isto kot za ta vikend. Rezervacije v zadnjem trenutku. Imamo kar nekaj rezervacij že potrjenih iz tujine. Iz slovenskega turističnega sektorja pa bodo rezervacije prišle v zadnjem trenutku,« pravi Grah iz Vivata.

Zimske počitnice

Tako v marsikaterih termah v času počitnic priredijo različne animacije in dogodke, katerih se otroci z veseljem udeležijo.

»Mi smo kar znani po teh paketih za družino. Res imamo bogato animacijo. Tako, da se že zdaj veselo pripravljamo na zimske počitnice, kjer nas pričakuje detektiv Franček. Ta sodeluje s slovensko vojsko in policijo. Pri nas bo res veselo in napeto,« razloži vodja prodaje in marketinga v termah Banovci

Od letos pa gostom v Moravskih Toplicah pravo prekmursko gibanico dostavljajo celo posebni roboti. 

»Prihajajo zaradi naše odlične kulinarike in našega odličnega sodelovanja z lokalnim okoljem. Goste napotimo tudi do lokalnih znamenitosti in pa radi se vračajo sem, ker so se vedno počutili dobro,« še zaključi sogovornik iz Term 3000. 
 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čergoli (nepreverjen)

Najbolše terme pri nas so TERME VIVAT!

🤯 (nepreverjen)

Grajove terme? Se dobro ka ma tak dobro pa sposobno snejo, vace bi ostali se itak na bogon nivoji izpred 15 let 🤯

In reply to by Čergoli (nepreverjen)

999... (nepreverjen)

potem pa spet jok in stok med ceplejnci, da je veliko okužb ter novi članki

trafla (nepreverjen)

Zakaj svobodni mediji potrebujejo osvoboditev.

lokrev (nepreverjen)

Mogoče štoj zna ,če so ove oblečene v bazenaj ?

Starejše novice