Odpiranje ponudb je bilo opravljeno v sejni sobi kabineta župana.
Za stavbna zemljišča na Gregorčičevi ulici se zanimajo štirje ponudniki.

Mestna občina Murska Sobota je na svoji spletni strani v torek, 19. marca, objavila javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin v lasti Mestne občine Murska Sobota.

Predmet prodaje so stavbna zemljišča na Gregorčičevi ulici:

  • stavbna zemljišča: parcelna številka 1154, površine 565 kvadratnih metrov, parcelna številka 1155, površine 257 kvadratnih metrov, parcelna številka 1156, površine 1857 kvadratnih metrov,
  • stavbna zemljišča: parcelna številka 1144, površina 349 kvadratnih metrov, parcelna številka 1145, površine 302 kvadratna metra, parcelna številka 1146/1, površine 333 kvadratnih metrov.

Nepremičnine pod točko ena se prodajajo skupaj kot celota, za izhodiščno ceno 158.892 evrov. V ceno ni vštet davek na dodano vrednost, ki ga plača kupec.

Nepremičnine pod točko dva se prodajajo skupaj kot celota, za izhodiščno ceno 58.361 evrov. V ceno ni vštet davek na dodano vrednost, ki ga plača kupec.

Ponudbe oddali štirje ponudniki

Danes je bilo v sejni sobi urada župana Mestne občine Murska Sobota opravljeno javno odpiranje ponudb, ki ga je izvedla Komisija za izvedbo javnega zbiranja ponudb.

Ponudbe so oddali štirje ponudniki:

  • IH nepremičnine,
  • ELEN, šport, trgovina in storitve,
  • Obrtni center, poslovne storitve,
  • Dejan Nemec.

Kdo so ponudniki?

IH nepremičnine so v lasti Skupine Pomgrad, Obrtni center, poslovne storitve, pa v lasti Območne Obrtno-Podjetniške zbornice Murska Sobota.

Družba Elen je v lasti Evelyn Ursule Horvat, sestre murskosoboškega odvetnika Ronnija Christopherja Horvata. Evelyn Ursula Horvat je nekdanja direktorica družbe Prekmurka, ki upravlja družbo Hotel Diana. 

Spomnimo, družba Elen v Murski Soboti s svojo družbo SB Marketing že dlje časa prenavlja nekdanjo tobačno na križišču Ulice Štefana Kuzmiča in Prešernove ulice v Murski Soboti.  

Kdo je oddal najvišjo ponudbo?

Ponudnik IH nepremičnine je za nepremičnine pod točko ena oddal ponudbo v višini 180.000 evrov, za nepremičnine pod točko dve pa ponudbo v višini 60.000 evrov.

Ponudnik Elen, šport, trgovina in storitve je za nepremičnine pod točko ena oddal ponudbo v višini 233.932 evrov, za nepremičnine pod točko dve pa 69.567 evrov.

Ponudnik Obrtni center, poslovne storitve, je za nepremičnine pod točko ena oddal ponudbo v višini 175.500 evrov, za nepremičnine pod točko dve, ponudbe ni oddal.

Ponudnik Dejan Nemec je za nepremičnine pod točko ena oddal ponudbo v višini 60.000 evrov.

Komisija bo po analizi sprejela odločitev o izvedbi naknadnih pogajanj.

Grafični prikaz nepremičnin, ki so predmet javnega zbiranja ponudb (vir: Grafična priloga).

Komentarji (4)

franci (ni preverjeno)

tak bodo spet pomgradu prodali parcele, da lahko zidajo stanovanja za ljudi ki nevejo kam z denarjem podobno kot je zeleni dvor

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Kateri Nemec je to? Nogometaš? On je ja sposoben kaj več dati, saj je lepo zaslužil v karieri. Ali?

prekmurcek

Nemec stanuje zraven zemljišca, ki se prodaja, oz. je "mejaš"

Karrči (ni preverjeno)

Po imenih sodeč so tej Horvatovi sigurno s Kamenec.

Starejše novice