Slika je simbolična.
Društvo za zaščito živali Pomurje znova izvaja akcijo sterilizacij in kastracij psov in mačk, s katero ozavešča o problemu nenadzorovanega razmnoževanja mačk in zapuščenih psov. V akciji sodelujejo veterinarski centri iz Pomurja, Moškanjc in Ormoža.

Zavrženi mačji mladiči predstavljajo resen problem zaradi prekomernega razmnoževanja mačk, kar vodi v številne zapuščene živali na ulicah in preobremenjena zavetišča. 

Kastracija in sterilizacija mačk sta zato ključna ukrepa za nadzorovanje populacije, preprečevanje neželenih mladičev ter izboljšanje njihovega življenja in zmanjšanje bremena zavetišč.

V Društvu za zaščito živali Pomurje so s 1. januarjem začeli z akcijo sterilizacije in kastracije mačk, psov in kuncev.

Akcija, v okviru katere dobite 20-odstotni popust na ceno storitve kastracije oziroma sterilizacije, bo od 1. januarja do 29. februarja na vseh veterinarskih postajah v Pomurju, Moškanjcih in Ormožu.

Letos akcija nekoliko prej kot pretekla leta

Kot so nam povedali v Društvu za zaščito živali Pomurje, so bili s strani veterinarjev pozvani, naj akcijo letos organizirajo nekoliko prej

Veliko mačk je meseca marca namreč že visoko brejih in tako neprimernih za sterilizacijo.

Za storitve se je potrebno predhodno naročiti, živali pa morajo biti na dan posega na tešče, so še zapisali v Društvu za zaščito živali Pomurje.

V mariborskem društvu akcijo že izpeljali

Društvo za zaščito živali Maribor je medtem akcijo sterilizacije in kastracije že izvedla ob koncu lanskega leta.

»Mi smo akcijo sterilizacij in kastracij, skupaj z veterinami, ki so zapisane v letaku, speljali od 15. oktobra 2023 do 15. decembra 2023. Tudi letos, v letu 2024 imamo v planu izpeljati akcijo v predvidoma istem času kot smo jo lani,« je na naše vprašanje odgovorila Severina Iskrač iz Društva za zaščito živali Maribor.

Komentarji (1)

realnoo (ni preverjeno)

jaz predlagam kastracijo levakof

Starejše novice