Supercelična nevihta, ki je potovala iz smeri Haloz, preko Podravja vse do Slovenskih goric in Pomurja, je poleg toče in nalivov poskrbela tudi za nekaj drugačnih nevšečnosti.

Iz smeri Haloz je supercelična nevihta danes zjutraj potovala v smeri Pomurja. Tam se je še okrepila.

Kot poroča uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je danes zjutraj, ob 7.42, v Benediškem Vrhu v občini Benedikt zaradi močnejšega sunka vetra delno odkrilo gospodarski objekt za spravilo sena

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Benedikt so na kraju s pomočjo lestev namestili manjkajoče strešnike.

V kraju Slaptinci v občini Sveti Jurij ob Ščavnici je ob 8.38 zaradi strele nastal manjši požar na gospodarskem poslopju

Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Slaptinci in Sveti Jurij ob Ščavnici.

V Malem Brebrovniku v občini Ormož se je ob 10.31 na cestišče podrlo drevo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ivanjkovci so s pomočjo krajana drevo razžagali in odstranili ter počistili cestišče.

Supercelična nevihta nastane zaradi segretih tal, ki jih je zadnje tedne segrevalo močno sonce in zraka, ki piha navzgor. Take vrste neviht lahko proizvajajo točo, s seboj pa prinesejo obilnejše deževje. 

PREBERITE ŠE:

Kako bo v prihodnjih dneh? 

Padavine bodo danes dopoldne ponehale tudi na vzhodu, začelo se bo jasniti. Čez dan bo dokaj sončno z nekaj kopaste oblačnosti, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko nastane kakšna ploha. Pihal bo jugozahodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 stopinj Celzija.

V četrtek bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Predvsem na zahodu bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, najvišje dnevne od 22 do 28 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Starejše novice