FOTO: Radenska Adriatic
Tudi letos je bil Maraton treh src virtualen, a izredno uspešen. Tekači so namreč zbrali kilometre za postavitev zelene stene v bolnišnici Golnik.

Z združenimi močmi vseh tekačev 2. virtualnega Maratona treh src so pretekli zavidljivih 40.075 kilometrov in dosegli zastavljeni cilj.

Več kot 400 tekačev iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Češke in Nemčije ter celo Kanade je zadnjih šest tednov seštevalo svoje pretečene kilometre in jih posredovalo organizacijski ekipi Maratona treh src. Ta je ob vsaki prejeti prijavi vzela nov dih in se odpravila naslednji etapi nasproti – kot bi resnično tekla pravi maraton.  

Vzdušje je bilo polno srčne energije, pripravljeni na zadnje številke do ciljne črte pa je ekipa odštevala do zastavljenega cilja.

Presrečni so ga dosegli na zadnji zastavljeni dan, 15. maja, in z veseljem napovedali prihajajoče postavljanje zelene stene v Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik, so sporočili z Radenske Adriatic.

PREBERITE ŠE:

»Navdušeni smo nad tekači, ki so se tako množično odzvali in s svojo ljubeznijo do teka pokazali tudi ljubezen do zdrave narave, čistega zraka in seveda izkazali solidarnostno pomoč bolnikom Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik,« je dejal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src. 

»To navdušenje sodelujočih nas je spodbudilo, da tokratnega maratona ne zaključujemo z današnjim dnem. Nasprotno, postavljamo si nove cilje, ki jih bomo z veseljem in ponosom najavili ob postavitvi zelene stene na kliniki Golnik. In tekli ter hodili bodo do konca tekaške sezone. Res iskrena, srčna hvala vsem, ki so se nam na tej poti okrog ekvatorja pridružili in s tem z nami delili svoje veliko, športno – in srčno srce,« je še dodal.

Starejše novice