*Fotografija je simbolična
Marko Skok je na družbenem omrežju Facebook delil presunljiv zapis, ki bo marsikomu dal misliti.

»Kaj res nimate stika z nobenim zdravnikom? Verjetno ne, ker vsi delajo kot zmešani.« Tako je zapis na družbenem omrežju Facebook delil Marko Skok, ki želi Slovencem naslikati vsakdan zdravnika v času epidemije koronavirusa.

»Moja mama, splošna zdravnica, je prerazporejena. Več kot 2.000 njenih pacientov ne more do nje, ker cele dneve odgovarja na telefone in maile o koronavirusu. Predstavljajte si, da ne morete do svojega zdravnika. Njeni pacienti so starejši, torej si predstavljajte, da do svojega zdravnika ne morejo vaši starši ali stari starši. Seveda lahko grejo k drugemu, če je nuja. Ampak ljudje zelo radi menjamo zdravnika, ne?« navaja in nadaljuje:

»Znanec zdravnik se je zadeve lotil bolj preprosto. Medtem ko dela, je svojim malim otrokom razložil, da gre na dopust. Mislite, da bo šel nazaj domov, dokler vse to ne bo gotovo?«

Marko opozarja, da se medtem Slovenci »prepiramo glede neumnosti«: »Ukrepi, ki preprečujejo stike in s tem prenos virusa, so dobri. Nehajte že razmišljati, kako se boste izognili izjemam.«

»Sem čustven? Absolutno. Vi ne bi bili? Paničarim? Mislim, da ne. Enačba je preprosta. Več stikov = več prenosov virusa = več hospitalizacij = večje pomanjkanje medicinskega osebja in opreme = manj možnosti za obravnavo drugih zdravstvenih stanj = več bolnikov na intenzivni negi = več smrti = večji napor za medicinsko osebje in zdravstveni sistem. In to je samo zdravstvo. Razumite. Nepotrebni stiki bodo vse samo podaljšali. Dlje bo trajalo, v večjih težavah bo evropsko gospodarstvo, katerega majhen delček je Slovenija,« je jasen.

Celote zapis lahko preberete tukaj.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tinček Kulak (nepreverjen)

Če tak rečejo gospod župnik bo pa menda že držalo

Mura14 (nepreverjen)

Pa daj ne bluzite ka pa te zdaj vec delajo??? Saj pa vecina pregledov je odpovedana, vecina operacij, trenutno se zdravi 18 lidi zaradu virusa!! In zaradi 18 lidi oni delajo cele dneve??? Pa sto je zfaj tu nori?? Ka pa da de jih resan puna intezivna, ka te do se skoz okna metali od dela ali ka?? Razmin ove v italiji ka delajo noc pa dan, vupan ka prinas nede toga. Ali za 18 hospitalizeranih oni delajo cele dneve, sto tu komi oci barva??

Gostinec 1111 (nepreverjen)

Mi smo nori da nasedamo idijotom

In reply to by Mura14 (nepreverjen)

Gostinec 1111 (nepreverjen)

Mi smo nori da nasedamo idijotom

In reply to by Mura14 (nepreverjen)

levi komunist (nepreverjen)

tak sem žejen da bi 2 pira sa flašo vred požrl
kdaj bodo gostilne spet odprte

In reply to by Gostinec 1111 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Čista razmim toga Marko Skoka. Ljudi so mediji pa politiki gor napumpali s temi glupostmi o groznom virusi. Zdaj pa človek nemre prdnoti pa že zove doktora, če je to nej koronavirus. Tak doktori dosta delajo, a od toga nega nikšoga haska.

Ne drzi. ker (nepreverjen)

- ne zna si organizirat dela
- bolnic in zdravnikov je prevec
- so preveckrat placani od drzave, zavarovalnic, sponzorjev in nelegalnih podkupnin
- ne odgovarjajo za slabo delo

butalec (nepreverjen)

Ja, bogi zdravniki, že pa morajo delati! Pa že pred korono je eden delal za dva (a ne?), zdaj valda delajo za štiri!!
Ja, zdravniki, hvala vam, da ste prinesli virus v državo in sami sebi naredili delo,
ljubljenemu vodji pa omogočili, izpolnitev njegovih mokrih sanj - da kraljuje Noriškemu kraljestvu.
Nikak je tu za Ormož!
Dopuščam možnost, da jaz!

Starejše novice