Slika je simbolična.
V Bogojini so pričeli z rekonstrukcijo križišča in obnovo avtobusnih postajališč, zaprte bodo številne ceste.

Občina Moravske Toplice obvešča, da se je včeraj začela rekonstrukcija križišča in para avtobusnih postajališč na državni cesti R2-442, odsek 1318 Martjanci - Dobrovnik v naselju Bogojina.

Naročnika rekonstrukcije sta Direkcija za infrastrukturo in občina Moravske Toplice, glavni izvajalec del pa bo Pomgrad s podizvajalcem del Legartis in Tegar.

V načrtu tudi obnova para avtobusnih postajališč

Gradnja se je začela včeraj, trajala pa naj bi predvidoma 140 dni. Vrednost pogodbenih del znaša 575 tisoč evrov z davkom na dodano vrednost, od tega bo občina Moravske Toplice sofinancirala dobrih 12 odstotkov vrednosti pogodbenih del.

Ureditev zajema rekonstrukcijo štiri krakeka križišča v krožno križišče, poleg ureditve križišča pa se bodo uredile tudi površine za pešce in kolesarje, otoki za umirjanje prometa, obnova para avtobusnih postajališč ter ustrezna osvetlitev krožišča, prehodov za pešce oziroma kolesarje in vozišča.

Kje vse bodo zapore cest?

Delna zapora je predvidena od 5. junija 2023 do 4. septembra 2023, med 7. in 19. uro, na državni cesti Martjanci - Dobrovnik.

V času delne zapore bo zagotovljen izmenični enosmerni promet urejen s semaforji. Popolna zapora je predvidena do dva dni na kategorizirani občinski cesti Bogojina - Gančani, popolna zapora pa bo vzpostavljena tudi na kategorizirani občinski cesti Bogojina - Motvarjecvi v času od 5. junij 2023 do 4. seprembra 2023.

V času popolne zapore bo promet potekal po kategoriziranih občinskih cestah Bogojina – Vučja Gomila, Bogojina – skozi vas in Tešanovci – Mlajtinci, v času izvedbe asfaltiranja vozišča do dva dni pa bo promet potekal po kategorizirani občinski cesti Murska Sobota – Noršinci – Ivanci in Bogojina – Motvarjevci.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.. (nepreverjen)

Pozlačena postajališča s tuš wc jem.

Adijooooo (nepreverjen)

Glede na danasnje nesrece predlagam se 2 krozni k mostu in 2 lezeca policaja ter omejitev 30….

Tokol (nepreverjen)

Ja pa še en radar gor dene pri 30 znaki bumbar

In reply to by Adijooooo (nepreverjen)

slvkoso (nepreverjen)

SAMO CESTA od Bogojina do Filovci nikak ne pride na vrsto, bravo župan, res si se potrudil za Bogojino

Starejše novice