Kako preverjajo pogoj PCT v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti in na kakšen način je članom knjižnice omogočena dostava gradiva na dom? Preverili smo pri vodstvu.

V skladu z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom se od srede naprej tudi v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota pred vstopom preverja izpolnjevanje pogoja PCT. 

O tem, kako preverjajo PCT pogoj in če lahko uporabniki storitev gradivo prejmejo tudi po pošti, smo povprašali direktorico Klaudija Šek Škafar.

Za Sobotainfo je Šek Škafarjeva povedala, da zaposleni v knjižnici preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT uporabnikov naših storitev na vstopnih točkah.

Osebam, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, se ne dovoli vstop v knjižnico oz. bibliobus.

Članom knjižnice omogočena dostava na dom

V skladu s Cenikom storitev za leto 2021 omogočajo članom soboške knjižnice dostavo gradiva na dom. Poštne storitve plača naslovnik po ceniku Pošte Slovenije ob prevzemu pošiljke.

»Ranljivim skupinam (nosečnicam, invalidom, starejšim od 65 let in bolnikom s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi) iz Mestne občine Murska Sobota in Občine Beltinci omogočamo brezplačno dostavo gradiva na dom,« pojasnjuje Šek Škafarjeva.

Ob tem je dodala še, da točke za brezstično izposojo gradiva pred knjižnico nimajo.

Komentarji (67)

sujsov (ni preverjeno)

Dobro, ka nemo zdaj pa brezveze nekaj ali kak je tou mogouče? Razmin ka te ne pistijo not v nekše privatne zadeve, ali ka te pa ne pistijo not v inštitucijo kera je javna in kero financejramo vsi državljani Slovenije pa neje OK. Celo glede na to, ka tej odlok ka tou kao zapoveduje neje zakon. V Sloveniji nemamo zakona keri bi omejeval kakšen koli vstop v javne ustanove na podlagi PCT. Ker smo verjetno še vedno pravna država je potem nujno ka se vlada po zakonih nej pa z odloki. Pa ges san cepleni ka nede pa nekših bebastih izpadov na to temo, ali tudi meni ide krepko na kuurac ka me na sakših vrataj sakši ka ma 5 minut časa spitavle po mojih zdravstvenih dokumentih. Razne maximuse in btc-je san že itak začno ignorejrati. Razen špecerije san tan itak drugo nej nabalo, zdaj pa pač iden v hofer ali lidl pa je zadeva rešena. Tan me tudi, če neman maske nišče ne buzorejra. Tehnično robo, če kaj nucan, pa san si začno prek spleta naročevati ceneje kak v merkatori in obiji ge so me pravtak nonstop gnjavili za PCT. In zdaj san še na spisek kama več nejden dodal tudi knjižnico.

. (ni preverjeno)

Hitre teste smo tudi mij financejrali Državljani z Davkoplačevalskin pejnezon in so zdaj plačjive :) tak je to kda nan ex zapornik vodi državo.

In reply to by sujsov (ni preverjeno)

gost345 (ni preverjeno)

To direktorco ne bi smeli več pistiti v knjižnico!

In reply to by sujsov (ni preverjeno)

diktator25 (ni preverjeno)

nede se njej nišče tak hitro rejšo...

In reply to by gost345 (ni preverjeno)

opoo (ni preverjeno)

te zdaj ti mislis ka mas absolutno pravico do vsega? ka mas v pesti policaje, doktore itd. pa ka lejko delas ka sces kda sces? te ownas tudi lidi na so na socialni?

In reply to by sujsov (ni preverjeno)

Sujsov (ni preverjeno)

Ja!

In reply to by opoo (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp sujsov

No lepo si se izkašljal kako Ti rešuješ svoje probleme. Jaz sem tudi državljan in davkoplačevalec in se za razliko od Tebe strinjam z pogoji, pod katerimi lahko vstopiš v knjižnico. Evo imamo problem. Kateri "PENEZI" so več vredni. Ajde mudronja..vužgi motore😭😭😭

Lnoč

In reply to by sujsov (ni preverjeno)

Klop1 (ni preverjeno)

No san ze mislo ka te je korona pobrala ka smo tak dugo mogli cakati na tvojo nebulozo.

In reply to by Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Klop1

Če nimaš kaj pametnejšega za povedati, Ti mamica naj segreje mleko, potem pa spat. Pa DUDO in Medvedka🐼ne pozabi.

Lnoč

In reply to by Klop1 (ni preverjeno)

3xprav (ni preverjeno)

Tisti ki ne upošteva znanosti pa rajši verjame teorijam zarote itak ne hodi v knjižnice, tak da sploh naj se antivaxerji ne bunijo. Pogoj je PCT pa gotovo, kaj sploh razpravljate o tem. Malo se ozrite izven SLO pa te vidli kak vam je fajn tu.

In reply to by sujsov (ni preverjeno)

Parodija (ni preverjeno)

Viš,viš kak si tij pameten.

In reply to by sujsov (ni preverjeno)

BIVši Član (ni preverjeno)

"V skladu s Cenikom storitev za leto 2021 omogočajo članom soboške knjižnice dostavo gradiva na dom. Poštne storitve plača naslovnik po ceniku Pošte Slovenije ob prevzemu pošiljke."
.
Jutri pridem pred vhod knjižnice. Nimam pct, oziroma ga ne bom kazal. V primeru, da me pustijo not zahtevam takojšnjo vrnitev članarine. Pa tudi knjige, katere imam trenutno doma jim bom vrnil po pošti. Na njihove stroške po ceniku Pošte Slovenije.

Dicyitre (ni preverjeno)

Noben nima pravice, razen osebnega zdravnika gledat in te preverjat ali si hiv pozitiven, ali covid pozitiven itd, to je posatek ki ni za javnost.

In reply to by BIVši Član (ni preverjeno)

huuh (ni preverjeno)

Seveda ma.

In reply to by Dicyitre (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Dicyitre

To seveda misliš Ti, pozabljaš pa da, je Tvoje mnenje vredno enako NULI (0).

Lnoč

In reply to by Dicyitre (ni preverjeno)

3xprav (ni preverjeno)

Sploh ne gre za to da bi te kdo preverjal. Ti ce hoces vstopiti moras pokazati drugace ne vstopis, nihce ne zahteva od tebe nic tak da to o pravicah je popolni bluz. Ce se ne strinjas obvoz pa bodi tiho. Saj pa vrsto let je treba za alkohol, cigarete itd kazati dokumente pa ni nikoga motilo, pacienti ej...

In reply to by Dicyitre (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp BIVši Član

Kako zdaj nimaš PCT? Ali pa ga imaš pa ga pač nočeš pokazati. Bodo bolj jasen.
V kolikor ga nimaš boš ostal pred vrat. V kolikor pa ga imaš in ga nočeš pokazat boš prav tako ostal pred vrati. Zaključek je, ostani doma, pokliči po telefonu oz. elektronski pošti in jim povej kaj Te teži😠😠😠😠

Lnoč

In reply to by BIVši Član (ni preverjeno)

Klop1 (ni preverjeno)

Ka ti si njihov advokat ali si pa pac samo neumen?

In reply to by Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Klop1

Rajši neumen kot pa advokat takšnemu BIMBOTELIJU, vključno s Teboj.

Lnoč

In reply to by Klop1 (ni preverjeno)

Gibigut (ni preverjeno)

Vladni odlok o izpolnjevanju pogoja PCT je nezakonit in protiustaven, trdijo v Civilni iniciativi slovenskih pravnikov
CISP – Civilna iniciativa slovenskih pravnikov je včeraj na svoji spletni strani objavila Pravno mnenje glede PCT. V njem je v 7. točkah zapisala, da pravna podlaga za vladni odlok o PCT ne obstaja, zato je odlok nezakonit in protiustaven.
Ustrezne zakonske podlage v RS za siljenje v obvezno (samo)testiranje ZDRAVIH oseb, ki ne kažejo znakov okužbe, torej NI. To pomeni, da je vladni odlok nedvomno protizakonit!

Uiopjj (ni preverjeno)

Je ze vlozen prdelog za zadrzanje naUS in oceno ustavnosti.
Bolj skrbi tihota opozicije, ki jaha istega tiranslega konja. Ne volite steank v parlamentu.

In reply to by Gibigut (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Na žalost si Janša z Ustavo in zakoni briše ta zadnjo.

In reply to by Gibigut (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Gigibut

US bo o eventualnem odloku odločalo maja 2022. Pa to je jasno že ves čas. Oni vedno odločijo, ko zadeve niso več aktualne. VEDNO☺☺☺. Odločili bodo seveda proti vladi, vendar do odločitve vladni odlok VELJA😂😂😉.

Lnoč

In reply to by Gibigut (ni preverjeno)

Klop1 (ni preverjeno)

😂😂😂 kaksen lolek si tij 😂😂😂

In reply to by Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Klop1

BOLEK pozdrav od LOLEKA.☺☺☺

Lnoč

Pa DUDO in Medvedka🐼 ne pozabi

In reply to by Klop1 (ni preverjeno)

A2A (ni preverjeno)

Ok...kakšni so potem recimo pravni/vladni odloki v Avstriji?
Razumem CISP, pa zakone...US, odvetniki, opozicija, nobeden nič...vsi samo furajo ta idiotizem...

In reply to by Gibigut (ni preverjeno)

Gost5 (ni preverjeno)

Kam smo prišli? Zdravim je prepovedano koriščenje storitev, še malo pa nam niti hrane več ne dovolijo kupiti. Po drugi strani pa cepljeni lazijo naokoli, zbolevajo in širijo virus, ampak oni so sveti ker so cepljeni.
Koristi in izplen cepljenja se lepo vidi v izraelu, ampak zdaj ko se je pokazala prava slika se izraela več nikjer ne omenja. Tam že na veliko cepijo z tretjo dozo, imajo več pozitivnih na miljon kot mi, v bolnišnicah prednjačijo 2x cepljeni, večina umrlih je takih, ki so 2x cepljeni ali celo 3x. Toliko o varnosti in učinkovitosti cepiv. Malo si poglejte na Youtube https://www.youtube.com/watch?v=WFph7-6t34M in sicer FDA Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee – 9/17/2021, zanimiva tematika je od 4h 20m in okrog 4h 56m kjer govorijo o posledicah cepiv, o vplivih na plodnost, o koristi cepljenja nasploh (na 1 rešenega dobimo 2 z hujšimi stranskimi učinki). Govorijo doktorji, raziskovalci in ne neki Facebook in drugi strokovnjaki.

khmmm (ni preverjeno)

in tebi je te posnetek viditi kredibilen? si googlo keroga od teh doktorov? ti najde keroga, pase obraz coj?? ma kaksne reference? ale zadosti ka nesce v video napise dr. mucek muckovic in je fcase pravi doktor :)

In reply to by Gost5 (ni preverjeno)

Gost5 (ni preverjeno)

khmmm: tole ni bilo srečanje facebook doktorjev ampak uraden FDA dogodek, torej kredibilnost posnetka ni vprašljiva, tudi ljudi, ki so tam sodelovali ne. Ne razumem zakaj nočete malo bolj kritično gledati na navedeno situacijo in na informacije, ki nam jih dajejo same vlade in kupljene stroke? Nihče ne trdi da so v cepivih čipi, ..., problem je samo varnost teh cepiv. Vsi se zavedamo da imajo vsa zdravila in cepiva neke stranske učinke. Razlika je v tem, da se za te učinke ve, da so bile narejene dolgotrajne študije in pretehtane prednosti proti slabostim. Pri covid cepivih pa prej gremo cepit in potem bomo videli kaj bo.

In reply to by khmmm (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Gost5

Zavajaš, ne pravzaprav lažeš. Zdravim ni nikjer prepovedano koriščenje storitev, le dokazati morajo, da so zdravi (testirani).
Dokazuješ, da si "facebok doktor", dejansko pa zafustrirani slovenski JAMRAČ.

Lnoč

In reply to by Gost5 (ni preverjeno)

Ploj34 (ni preverjeno)

Cepljenomi pa beteznomi pa nigi nej trbej nic kazati. Gelibar?

In reply to by Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Ploj

GELIBAR? Kaj to je kakšen bar, kjer ni potrebno nič kazati? Lokacija???
Cepljeni so čipirani.....logičnio, da nič ne kažejo. Testirani imajo pa antene v nosu, tako da, logično tudi oni nič ne kažejo.

"Gelibar"

Lnoč

In reply to by Ploj34 (ni preverjeno)

Gost5 (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec: si pokazal vso svojo intiligenco in kredibilnost. Veš, včasih je boljše biti tiho.

In reply to by Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Gost5

Po mednarodnem IQ testu rezultat 145. Jaz zadovoljen. Sporoči svojega, ko ga narediš. Po Tvojem pisnju sodeč bliže 100, od spredaj.
Če potrebuješ kredit se lahko dogovorimo
(obrestna mera cca. 4-5%-letna).
Javi!

Ldan

In reply to by Gost5 (ni preverjeno)

Bibliotelsrka (ni preverjeno)

Če prav razumem je potrebno cepiti necepljene, da bi cepivo delovalo pri cepljenih, da se cepljeni, ki so kužni ne bi okužili od necepljenih, ki niso okuženi...

stii (ni preverjeno)

Ne razmes praf!! cepiti se trbej ka nedo bolnice pune. se itak ti nej jasno ka ce ze pride do okuzbe pri cepljenon ne pride do hujsoga poteka. vec nisce neve steti? ale pac stes ka ti pase

In reply to by Bibliotelsrka (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

Ges pa mijslin, ka ne vejš šteti tij!!! V Izraeli so rekli, ka so 2x cepljeni bole ogroženi, kak necepljeni, zatou prej hitro nücajo 3.odmerek !!!! Pa pune bolnice cepljenih !!! Številke pa dosti večje, kakor takrat, ko niso bili cepljeni !!! Mijslin, ka tij štejš tou, ka ti paše.
Meni več pomenijo izkušnje Izraela, ki so svetlobna leta pred nami (inteligenca, izkušnje s cepljenjom, finančne zmožnosti,...), kakor pa govorance onega na kreku !!

In reply to by stii (ni preverjeno)

Gost5 (ni preverjeno)

stii: to pravljico niti otroci več ne verjamejo.

In reply to by stii (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Bibliotelsrka

Vidiš, da si skužil, če si "cepljenokužen", da s tem v bistvu ne ogrožaš nikogar drugega razen samega sebe, ter lahko prosto hodiš z PCT potrdilom💃💃💃.

Lnoč

In reply to by Bibliotelsrka (ni preverjeno)

NAJ.... (ni preverjeno)

a. Cepivo NAJ bi te zaščitilo
b. Cepljeni NAJ ne bi težje zboleli
c. Cepljeni NAJ ne bi umrli.

Bodite pozorni na uporabo fraze NAJ med gorečimi zagovorniki cepljenja.

kakakaj (ni preverjeno)

in ka je na sveti 100%? zdravila? kemoterapija? cepiva? polet z letalon? voznja od tocke a do b? ka se ti zena ne spesa? Vse je naj! Pa vupamo ka bao! Edina stvar ka je 100% na ton planeti je to ka vsak od nas enkrat mrge! Tu nega naj bi naj nebi…tu bos

In reply to by NAJ.... (ni preverjeno)

lopnje (ni preverjeno)

vse kar nastevas no obvezno za vstop v knjiznico ali delovno mesto. opazis razliko med prisila in izberi sam.

In reply to by kakakaj (ni preverjeno)

09000.. (ni preverjeno)

Cepljeni pa še vedno kot čreda naivno po 5,6…šus v prepričanju, da ne bodo zboleli in da bo kmalu vse po starem. Nikoli več ne bo po starem. Celo povedo vam direktno, dragi cepljenčki. No, nekateri so spregledali nakano in prevaro. V ozadju je agenda o digitalnem cepilnem potnem listu, preko katere se nato preide na digitalno valuto in ukinitev papirnatega denarja, potem ste pa njihovi, ce povzdignete glas ali razmisljate drugace. Vse se blokira.

Lovela (ni preverjeno)

In zakaj nimajo breztične točke? Če vedno govorijo, da grejo v korak z časom naj uredijo breztične točko kot druge knjižnice.. Ali menijo, da so njeni uporabniki drugorazredni državljani in si ne zaslužijo izposojo knjig, če niso PTC?

čarni vrag (ni preverjeno)

Predlagam, da postavite malo prilagojen napis iz Tretjega Reicha. PSOM IN NECEPLJENIM VSTOP PREPOVEDAN!

black panter

to bi bilo še najbokše

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Xxxxx (ni preverjeno)

Ta šefica je samo še za v zapor skuper z Janšo.

0pll.. (ni preverjeno)

Od kje ideja, da bi prisilno cepil recimo v državni upravi, če večina med. sester na onkoloskem ni cepljenih ? Stroka pa te fore...

Medicus (ni preverjeno)

Ce pozna sto koga v zdravstvenon domi ka tan dela ga naj pita kelko puno cepljenih medicincov iz ZDMS je zadnje tedne na bolniskon ka so fasali korono. Saksi drugi je redno betezen.

Hepan (ni preverjeno)

Cepljeni imajo gripo, necepljeni kovid

In reply to by Medicus (ni preverjeno)

Gost5 (ni preverjeno)

Tudi če cepljeni zboli ali celo umre, je to zaradi pridruženih bolezni o katerih do zdaj ni vedel. Če cepljeni nekaj dni/tednov po cepljenju razvije hujše stranske učinke, to sigurno ni zaradi cepiva. Če pa necepljenega pobere pa je takoj korona in zakaj se ni cepil.

In potem svizec zavije čokolado.

In reply to by Hepan (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Gost5

Razloži, kaj KONKRETNO je lahko pridružena bolezen, za katero ne veš, pa od nje umreš. KONKRETNO.

Ldan

In reply to by Gost5 (ni preverjeno)

Brthtr (ni preverjeno)

Tisti ki so se pazili prej, se bojo pazili še naprej. Obnašali se bodo isto kot ko ni bilo pct. Tisti ki so se okužili prej, se bodo spet. In če cepivo deluje kot obljubljeno, cepljeni nimajo več kaj skrbeti. Testiranje je smiselno za kritične točke, ne pa razlog za odpustitev.

FoodDrugsAgency (ni preverjeno)

Zakaj je FDA zavrnila potrditev poživitvenega odmerka za splošno uporabo?? Eden izmed članov FDA je dejal da določene študije kažejo da: CEPIVO UMORI VEČ LJUDI KOT JIH PA REŠI!

Gost5 (ni preverjeno)

Točno tako, rekli so da na enega rešenega imajo dva z težjimi stranskimi učinki med katere spada tudi smrt.

In reply to by FoodDrugsAgency (ni preverjeno)

Gerttreuda (ni preverjeno)

Na volitvah ne pozabit, kdo vam je prepovedal obisk zdravnika, in ostalih osnovnih zivljenskih potreb...

vprasanje (ni preverjeno)

a so vsi ti medicinci na cepilnih mestih cepljeni 100%??

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp vprasanje

Evo iz prve roke. 100%

Lnoč

In reply to by vprasanje (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Eh bog moj te pa debeli fuknjenec nede mogel cejle dneve glupe komentare pijsati.

Xxxxx (ni preverjeno)

Sobotainfo napišite malo o ton, kelko je v ZDMS okuženih s korono v zadnjon tedni.

čarni vrag (ni preverjeno)

Ka moremo, kovačova kobila je pač bosa!

In reply to by Xxxxx (ni preverjeno)

Trubar (ni preverjeno)

Ne nucajo oditi v knjižnico. Zakoj bi štele knjige. Majo puno facebook modrosti. Pač vorvlejo ka je svet raven. Če bi jih not pistili bi nan še knjige kurili!

čarni vrag (ni preverjeno)

Za časa Čaučeskuja (to je bil romunski diktator) so v tovarne in ustanove pošiljali ekipe ginekologov, ki so prisilno pregledali vse ženske, če niso zanosile. To so delali zato, ka ne bi delale na skrivaj splave. Diktator je pač ukazal, da morajo roditi, ker je podložnikov premalo. Ne vem zakoj Janša ne uvede obvezno testiranje na HIV. On lejko dela ka šče. Za njega nega nikšnih zakonov ali nekše ustave. Pa bi njegovi pajdaši lejko služili. Kak je končo Čaučesko vemo.

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp čarni vrag

Kako zdaj "če niso zanosile" (beri Tvoj zapis) potem tudi splaviti na skrivaj ni bilo potrebno.
Najboljši prijatelj tega Romunskega diktatorja je bil hohštapler TITO. Romunskega diktatorja so ustrelili kot garjavega psa. Analogno temu lahko sklepaš kaj bi se zgodilo z hohštaplerjem v Beogradu, če bi dočakal padec Berlinskega zidu.

Ldan

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

15092021 (ni preverjeno)

Po odloku brez testa tudi na volitve ne boš smel.

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp 15092021

Leta 2022 bo voliti mogoče tudi elektronsko. Problem rešen. Idemo dalje.
Ne JAMRAJ, predlagaj rešitve💆💆💆.
Ldan

In reply to by 15092021 (ni preverjeno)

black panter

ka do neceplenci v knjižnici,oni majo facebook doktore,you tube znanstvenike šterin sveto vrvlejo,pa se delajo pametnjakoviče

Starejše novice