V Splošni bolnišnici Murska Sobota so odprli dve dodatni enoti za zdravljenje bolnikov s covidom-19, in sicer še v eni etaži na Infekcijskem oddelku, urejajo pa tudi Pljučni oddelek.

Trenutno imajo zasedenih vseh 61 postelj za covid bolnike, od tega je 10 obolelih na intenzivni terapiji. Kot so sporočili z vodstva bolnišnice, glede na stalno povečevanje števila bolnikov sproti pripravljajo dodatne postelje.

Do 12. novembra jih bodo tako v skladu z navodili Ministrstva za zdravje zagotovili 95 za bolnike z akutno boleznijo in še 12 postelj za intenzivno zdravljenje.

Število obolelih strmo narašča

Ker število obolelih strmo narašča in bodo imeli ob zbolevanju zdravstvenega osebja velike težave zaradi pomanjkanje kadra, znova podajajo povabilo za zdravstvene delavce, da se jim pridružijo pri premagovanju zelo zahtevnih razmer.

Na osnovi prvotnega poziva so sicer pridobili pet diplomiranih medicinskih sester (dve iz Zdravstvenega doma Murska Sobota, eno iz Zdravstvenega doma Lendava in eno iz Psihiatrične bolnišnice Ormož), predvidoma pa se bo vključil še en koncesionar.

Po navodilu ministrstva za zdravje so sicer odpovedali vse nenujne posege, vendar bodo še vedno opravljali zdravstvene storitve pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro ter ambulantne storitve pod enako stopnjo nujnosti. Isto velja za vse storitve, za katere zdravnik meni, da bi ob opustitvi pomenile hudo poslabšanje zdravstvenega stanja pacienta.

Paciente, ki na pregled ne bodo mogli, o tem obvešča naročniška služba,  po telefonu ali s sporočili pa obveščajo tudi tiste, ki naj pridejo v bolnišnico po odločitvi zdravnika. Obiski v splošni bolnišnici so na vseh oddelkih še naprej prepovedani. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu.

Zaposlenim odsvetujejo obiske pokopališč

Zaposlenim v bolnišnici odsvetujejo obiske pokopališč in jim priporočajo, da se svojcev spomnijo v ožjem domačem krogu oziroma v molitvi. Enako svetujejo tudi drugim. 

"Ker se razmere izrazito poslabšujejo, vas znova prosimo, da upoštevate vse priporočene preventivne ukrepe, kar velja tudi za praznike, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas," še poudarjajo v soboški bolnišnici. 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Če bi se On ftaplo ali vijso nad prepadon, ge njemi rokej ne bi dal. Vij bi njemi dali?

skalar (nepreverjen)

Ges bi Njemi dao eno velko skalo v rokej če bi se ftaplo.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

med sestra (nepreverjen)

Kak dugo majo čas doktore mlade medicinske sestre v MSB kefate za darilca, še nej tak strašno.

Machiavelli

Euronews je spet porocal da je glavni krivec za drugi val velika selitev Evropejcev v casu pocitnic. Kdaj bo vlada prevzela odgovornost in priznala KRIVDO za drugi val v Sloveniji povzrocen predvsem z njihovimi imbecilnimi boni? Dobesedno silili so veliko migracijo. Oni so krivi in ne prebivalstvo.

Karl Marx (nepreverjen)

To je vsa resnica. Amen to that.

In reply to by Machiavelli

Machiavelli

So say we who know.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Strinjan se, za današnjo neverjetno ekspanzijo okužb so krivi turistični VAVČERJI. Se pravi, da sta Janša in Počivalšek direktna krivca za stanje v katerem smo danes. Kriva sta za 20 milijard evrov minusa, ki sta jo povzročila dva Lockdowna. Krivi so pa tudi peterica doktorjev Krek, Beovič, Rozman, Logar, Lejko - Zupanc, ki na škodljivost vavčerjev ni opozorila niti enkrat niti z besedo.

Machiavelli

Tako je. Vsaka posledica ima vzrok. Kaj je tudi z mega nakupi ventilatorjev. Zdaj se izkazuje da skodijo pljucem. Obracajo bolane na trebuh da olajsajo dihanje. Recept iz 16.stoletja. Bravo vsi strokovnjaki.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Res je, vidim da so vsi v intenzivni obrnjeni na trebuh. Da pa ventilatorji dejansko ubijajo, je pa tudi jasno. Spomladi so dejansko večino Covid pacientov pobili sami zdravniki z nespametnim priklapljanjem na ventilatorje in egresivnimi zdravili. V Sloveniji spomladi ni preživel priklopa na ventilator niti eden bolnik starejši od 70 let. Niti eden.

In reply to by Machiavelli

2

In spet bo kriva vlada... Za tiste ki ne verjamejo da je epidemija resna in verjamejo v teorije zarote pa naj odprejo postelje v vežicah.... Upam da se narodu poboljša stanje v glavah, tudi če epidemija ne obstaja(kar ne verjamem), bomo pa na koncu bol veseli...

. (nepreverjen)

Kakši privat doktori so se tudi angažirali? V muri bi zdaj že napravili predelne stene, preverili kurjavo, tistih par sob ki jih ponuja graščak ne bojo zadosti.

Starejše novice