Po neuradnih informacijah naj bi v soboški bolnišnici obravnavali vsaj en resen sum okužbe z novim koronavirusom.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, ki smo jih pridobili s strani preverjenih virov, so v Splošni bolnišnici Murska Sobota sprejeli bolnika s sumom na koronavirus. 

Informacijo smo preverili tudi v vodstvu soboške bolnišnice, kjer pa strokovni direktor Daniel Grabar zadeve ni potrdil in ne zanikal, saj naj bi o vseh preiskavah in številkah obveščali pristojno ministrstvo. Kot smo tudi izvedeli s strani vodstva, v soboški bolnišnici obravnavajo dnevno okoli deset pacientov s tovrstnimi sumi.

Prvotne informacije, da gre za 19-letnico, ki je bila nedavno na ekskurziji v Italiji, ne držijo

Roman Činč, ravnatelj Gimnazije Murska Sobota, je za Sobotainfo zanikal, da bi v omenjenem primeru šlo za 19-letno dijakinjo Gimnazije Murska Sobota. Kot je dejal, na ekskurziji v Italiji ni bilo dijakinje murskosoboške gimnazije, ki bi bila toliko stara. Na izletu pri sosedih so bili dijaki prvih in drugih letnikov murskosoboške gimnazije, je dejal. 

Informacijo smo preverili tudi pri ravnatelju Ekonomske šole Murska Sobota Darku Petrijanu, saj sta bili po naših informacijah na isti ekskurziji tudi dve 19-letni dijakinji iz njihove šole. Po besedah ravnatelja sta obe zdravi. 

Kot nam je še dejal Petrijan, so bili zaradi te informacije že v Italiji, v času trajanja ekskurzije, na vezi z ministrstvom za zunanje zadeve, a ti niso predvideli nobenih ukrepov za omenjeno skupino dijakov. 

Činč pa je pristavil, da se je skupina - ko so izvedeli za okužbe v Italiji - izogibala krajev z velikim številom obiskovalcev. 

Komentarji (52)

Domacin (ni preverjeno)

Ka so Törjanskega dedija notpripelali

. (ni preverjeno)

prvo se nafči odked je

In reply to by Domacin (ni preverjeno)

liberalaCc (ni preverjeno)

Joško s trnja bi pravo: Madžarizacija!

miran159

Saj tudi je! Postopoma bo!

In reply to by liberalaCc (ni preverjeno)

gimnazija sobota (ni preverjeno)

pa ka ste zmejsani? z gimnazije ms so sli dijaki prvih letnikov 15-16 let, zmislavlete si redno dobro, deca pa doma zivcne zlome dozivljajo ka jih v takse poloyaje spravlate vse vas poslatti v karanteno pa svejti pokazati

gimnazijec (ni preverjeno)

FDV dela svoje

In reply to by gimnazija sobota (ni preverjeno)

Neje šla samo … (ni preverjeno)

Ekonomska šola je tudi bila..

In reply to by gimnazija sobota (ni preverjeno)

Ovce (ni preverjeno)

Bejzimo.... korona virus prihaja.... beeeeeeeeee

Gimnazija (ni preverjeno)

OMB. Na izletu so bili 15-16 letniki iz soboške gimnazije. Ne pišite na pamet sobotainfo če nimate pojma.

Knutek (ni preverjeno)

Bili so tudi iz ekonomske tak ka se ne delaj prevec pametnoga.

In reply to by Gimnazija (ni preverjeno)

nop (ni preverjeno)

Nej so bili samo 1 2 letniki ampak tudi starejsi nekateri plus toga je ekonomska sola tudi sla tak ka bi se lejko vsi pozanimali kak pa ka bedarije pisete tu gor.. ste slucajno vij bilij tan? al vasa deca? dvomin ka ce bi bi znali s prve roke kak edni znamo...

In reply to by Gimnazija (ni preverjeno)

adamx (ni preverjeno)

dosadni ste že s tem sumom pa neuradne informacije. Jutri pa boste pisali kot v primeru UKC MB-da so zavrgli sum. Pišite takrat ko že imate potrjeno informacijo, ne da po nepotrebnem spravljate naivneže še bolj ob treznost.

Rdeča Zvezda (ni preverjeno)

Jebem jaz vas,pa vaš korona virus...bedaki panični.

Donn (ni preverjeno)

Vse ste srečni ko lahko širite neuradne informacije in pumpate narod. Odlično vam gre. Že dugo ste nej napisali kaj so delali za vikend znani prekmurci ... Bljak

Ko si srečen (ni preverjeno)

Jaz poznam samo eno Korono in to je blagovna znamka sladkorja, ki se proizvaja na Madžarskem ;)

PANIKA (ni preverjeno)

Če kje te bodo to v Sloveniji najprej odkrili ravno v soboški bolnici. V Sloveniji je edini problem kako dolgo jim bo kje uspelo lagati.

Gost lipa (ni preverjeno)

Bog nas varuj rumenega tiska in nepismenih ljudi

čarni vrag (ni preverjeno)

Za zdravoga človeka je te virus nej bole nevaren od navadne gripe. Vsaj tak je snoči povedo nemški doktor, specialist za takšne betege. Od prvih 20 obolelih v Nemčiji so že vsi zapustili bolnico. Pri nas pa delajo paniko, kak če bi što vrgo atomsko bombo na Slovenijo.

Joj (ni preverjeno)

Zdaj pa do palek starsi od teh pametni, prlej pa so nej znali malo otroka, preverite oz iz razlogov malo zadrzati doma ka je iz italije priso pa ze panika bila vsepovsod samo oni so se valda smijali pa hahah.. Eh ge bi pa nas lejko to dobo. Verjetno se okrog hodijo deca pa gucijo ka so v italiji bili prosto po preserno. Zresnite se, stvar je dokaj resna.
Sicer pa caka se itak vedno samo "prvi" primer, pa te se tiste heci malo predramijo.

Kkkk (ni preverjeno)

Te betek mij ciganji nemremo meti mij mamo mocen imunski sistem

Kkkk (ni preverjeno)

To mo ges dau župauni jauviti drejci to tak nejde naj nan maske nabauvi

ajajajajaj (ni preverjeno)

Testiranje bolnikov v Sloveniji izvajajo: Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete v Ljubljani ter Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano v Ljubljani in Mariboru. Kak te zdaj to v soboški bolnici testirajo? Vzemejo vzorec pa pošljejo v Maribor ali Ljubljano, pa te čakajo, kda njin ovi javijo rezultate?

123451 (ni preverjeno)

Tocno tak, vzorec posljejo naprej in cakajo rezultat.

In reply to by ajajajajaj (ni preverjeno)

Trontelll (ni preverjeno)

Idemo 3 4 MURAAAAAAAAAAAAAAA
KRONA VIROSSSS😷😷😷😷😷
Zdaj na nujnon CIGANOV nede 🚑🚑🚑🚑🚑🚑

kapageznan (ni preverjeno)

Hja, sobotainfo....
Poden od novinarstva, na nivoju novatv in rumenega tiska....
V tem času, ko virusa še ni v sloveniji, je najpomembnejša stvar, da se ne širi panika.... Vi na sobotainfo z željo, biti prvi, vsekakor ne pripomorete k temu.... Toliko o družbeno odgovornem novinarstvu....

Grk (ni preverjeno)

Cesta Martjanci - Hodoš je zaprta za ves promet(tudi za peš hojo velja), zaradi prenosa "kronanega" virusa na Goričko.

Hrib (ni preverjeno)

Pa ka za vraga vlacite tou deco zdaj po italiji pa po sveti kda najbole razhaja te virus, keroga so tak umetno ustvarili ka farmacija zasluzi. Glavni krivec je pa tak amerika ka so steli se kitajcon pa evropi mascevati

sdfsadf (ni preverjeno)

San ne izključujen možnosti, ka je virus umetno ustvarjen. Ampak to so palik teorije zarote. Masikaj guči tudi proti toj teoriji. Ampak tvoja argumentacija se pa malo nasprotuvle. Prvič, komi na čast pa služi farmacevtska industrija zaradi virusa? Na cepivi, šteroga nega? Na cepivi, šteroga trbej raziskovati ka ga najdeš (kar pa seveda košta)? Drugič, kakšna pa je povezava med ameriškin maščevanjon kitajcon pa služenjon farmacije?

In reply to by Hrib (ni preverjeno)

gimnazijec (ni preverjeno)

Mater kero glupo premišlavanje. Taka je vse menej sran ka smo z istoga kraja

In reply to by Hrib (ni preverjeno)

Kazni šolam (ni preverjeno)

Nehajte vlaciti deco po svetu zdaj . Ni vredno tvegati bolezni

In reply to by Hrib (ni preverjeno)

Gost3274 (ni preverjeno)

Mrš nesnaga sobotainfo. Vupan ka uzakonijo ka de strogo kaznivo povzročati vsesplošno paniko. Ste za na smetišče zgodovine.

sdfsadf (ni preverjeno)

Če bi to uzakonili, te bi bili vsi mediji v zapori... Sicer pa so za takšne članke krivi lidgej sami. Že v začetki oz. sredini januara san po raznih forumaj čito "eksperte", šteri so delali paniko, dajali napačne trditve in tudi nagovarjali slovensko vlado za ukrepe, kda je bilo v Wuhani kakšnih 100 mrtvih. Za to nucaš samo par lidij, šteri so senzacionalistični in sami začajo delati paniko. Te pa ljudtsvo seveda zača tirati svoje, informacije se množijo in mediji to povzemejo in poročajo. Če nebi poročali, bi se lidgej palik bunili, ka neka skrivajo. Če bi lidgej bili pametni in bi razmišljali s svojo glavo, panike nebi delali in tudi mediji nebi o ton telko poročali. Tak pač je... Meni je jasno, zakoj takšni previdnostni ukrepi. Čeprav je bolezen enako nalezljiva kak gripa, se prenaša na enak način in je malo bole smrtonosna. Pač, nešče se, ka se razširi še ena bolezen, podobna gripe, za štero pa še povrhi vsega nega cepiva. Logično. Ampak v slovenskih medijaj pogrešan en članek, ge je objektivno in s samimi dejstvami vse povedano o ton virusi in bi se ljudstvo s ten tudi pomirilo. Meni nič nejde bole na živce kak zaj to s temi maskami. Dobro, ka panike z maskami pred mesecon, kda je bil vrhunec gripe, neje bilo. In kak rečeno, gripa je dosta bole razširjena, je enako nalezljiva kak tej virus, proti šteromi se pa zaj na enouk morejo vsi zaščititi... Prosim en članek o ton virusi. Pa makar prevod s tuje strani. Eto en primer: https://apps.derstandard.at/privacywall/story/2000114959895/zahlen-myth…

In reply to by Gost3274 (ni preverjeno)

Jaja (ni preverjeno)

Zdaj tu tak pisete komentare bedne.. vacik pa se serjete v hlace..

Trejzen... (ni preverjeno)

Soboška deca so šli še v času, ko iz Italije pa tudi Evropi ni bilo slišati nič.
Pišete tak na pamet in tak ste eni pametni. Te eksurzije so že septempra določene, denar starši zbirajo po obrokih ... pa 4 dni košta negi 250 eur, ka sploh ni dosti. Tou 2 kadilca v enon meseci zakadijta doma. Rejsan ste brezvezni.
Pa vi odreagirajte, ko ste nekje na dopustu, pa vam tam v sredini nekaj za bolezni ven vdari. Kaj bi storili? Bi šli takoj domov? Bi počakali? Bi se spotoma kje ustavljali?
A vseh tisoče turistov, ki so dames šli po pomurski AC razmišlja, da ne nosi virusa naokrog? A lahko to sploh kdo ustavi? NIHČE!!! Pa če te doma čičali vas bo doletelo .... samo zamislite si, delovno aktivni ljudje, s strankami, deca po šolah, po trgovinah, nekdo bližnji v turizmu, maserka, tujci, frizeraj, gostilne ... kaj bomo sedaj v trenutku vse zaprli?
Bilo šta bilo. Nekdo ima vse naštudirano, pa se mij lejko na glavo postavimo. Zato živi naprej kak si, malo več higiene, roke prati, previdno se kašljati, več kaj dosti pa nemremo. napraviti...dobri si bojmo dukeč smo tu nad zemljo, ko bomo pod, je vseeno za tistega, škoda ka je nej znal živeti pa meti odnosa s sočlovekom.

gringa (ni preverjeno)

Glede na tvoje pisanje niti ne rabiš da dobiš kronavirus......hahahahaa

In reply to by Trejzen... (ni preverjeno)

Rokec (ni preverjeno)

Neuradno se je izkazalo kot laž. Boste na to temo zapisali kako opravičilo ali? Se zavedate koliko strahu in zmede ste naredili staršem s takimi izjavami? Kaj imate od tega? Žalostno res žalostno.

kapageznan (ni preverjeno)

Ja, prle san bil pri doktori v čakalnici in je ena teta prestrašeno razlagala ka je virus že v soboti, ka je čitala na sobotainfo...

Ja, žalostno, sobotainfo, poglednite se v ogledalo in nete vidli novinarje, ampak (nemo napiso ka de komentar zbrisani)...

In reply to by Rokec (ni preverjeno)

joooj (ni preverjeno)

E pa za ten viruson merajo samo stare, gripa je itak hujsa pa nisce o ton ne guci. Tan kitajcof pa izda mrje vsaki den telko kelko jih je vse skup od toga virusa, tak ka te virus je navaden pičkin dim.

Trejzen... (ni preverjeno)

...tak ste pametni pa sagate s tejmi komentarji. movinar naoijse naj vi, en skomentira ka je to verjetno šolar gimnazije in cejla sobota gučij o tem, ma je virus že v soboti.
Jutri ali pojutri de gvüšno, vsaj ena okužba....
...ali pa tou, gnes je teljko lüjdi bilou na tekmi Mura, Maribor ... je što preverjo vsakega mariborčana ge je bil pred dnevi, tedni? ali je bil v stiku z morebitnimi okuženimi?
Nemreš tü nika kot pijšen, kda prijde, prijde, samo čedno pa brez panike.... sars je bil dosti hujši pa ne ven či se je kaj sploh paničarilo.
Aja, 15 let je vmes minilo, starejši s trezno glavo odhajajo, mlajši pa se zanašajo samo na informacije brez zdrave kmečke pameti, zato je panika telko vekša .... zaradi vseh teh digitalnih medinev, avtomatizmov da so možgani na paši, narod postaja res vodljiv kot ovčke ....

HAH (ni preverjeno)

Idi nazaj v šolo, da popraviš pravopisne napake.

In reply to by Trejzen... (ni preverjeno)

Čergoli (ni preverjeno)

Spoštovani!!!
V nedeljo vsi vabljeni na Trg zmage na kronanje GLAVNEGA VIRUSA!!!! Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno, vsak navijač Mure dobi zastonj pivo in kronan virus.

Vinarium (ni preverjeno)

Boli me, jaz se že itak izogibljem Sobote. Avtocesta pa piči mimo tega sela.

Debil mmmm (ni preverjeno)

SENZACIONALNO, NOVO, ŠOKANTNO, EKSKLUZIVNO, D' BEST OF, NAJBOLJSA PONUDBA!

Jutri zvecer pelan iz železniške osebo, ki pride iz Italije.
Prosta mesta so se 3 - da se bolj stisnemo.

PONUDBA VELJA OMEJEN CAS, hitro se prijavite. Kdor pride zadnji je gnilo jajce.

Pluse/minuse mi lahko pustite na prevozi.org.

Debil mmmm (ni preverjeno)

Jebenti! San napiso, ka tan ocenjuj! To je kretenibilen medij, no.
Me zanima gdo je junak in gdo nei, od teh tu ka se repencite.
HITRO, MESTA SE ZE POLNIJO. NAJ SE PRIJAVE ZACNEJO 1,2,3...

Hunek (ni preverjeno)

Izpisal bi se iz Srednje ekonomske šole in prestopil v bolj oddaljeno od Murske Sobote, lahko tudi dvojezično.

Hrib (ni preverjeno)

Sicer je pa virus prisel v slovenijo z novo vlado..... Blekkkk

Kera (ni preverjeno)

Ko berem te komentarje me boli glava od človeške norosti. Virus je tu in nevaren je starejšim in drugim bolnikom. V Sloveniji je veliko starejših in vsi imamo koga v družini, ki je starejši od 80 let. Ti so v največji nevarnosti. Lahko se norčujete iz človeškega strahu. Me zanima, če bi se norčevali, če bi bil ogrožen kateri od vaših staršev.

administrator (ni preverjeno)

Mene pa kako se zanima ali gayi tudi leiko fasemo koronim viris

Debil mmmm (ni preverjeno)

Nekdo je odpovedal udeležbo v avtu. Tak, da je se 1 plac fraj.
Za upokojence nudim KAR 10% POPUST.
Pridi tudi TI, da se stisnemo in kaksno recemo.

komunistka Olga (ni preverjeno)

Mars pederu

smetar (ni preverjeno)

Pa zakaj so l.2000 posneli film runaway virus, kjer izhaja iz tocno istega mesta kot je sedaj

komunistka Olga (ni preverjeno)

Mene je položili že več virusov in še vedno sem ziva

Starejše novice