Pomurski poletni festival se v Veliki Polani odvija že 25. leto zapored. Gre za festival, ki je tamkajšnjin domačinom v velik ponos. V središče Velike Polane pa privabi številne obiskovalce iz vsega Pomurja.

Kot pojasni Nina Lebar, predstavnica društva ŠTRK Velika Polana: »Letos že 25. leto organiziramo Pomurski poletni festival, to je eno doživetje, ki je v naši vasi že tradicija.« Festival se bo odvijal od sobote do sobote, od 30. julija do 6. avgusta na prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani. 

Tudi na tokratnem festivalu poskrbljeno za vse, tako za otroke kot tudi za mlade in malo starejše. Pripravili so namreč pester popoldanski program, številna športna tekmovanja in dejavnosti za otroke: »Popoldan imamo tako športne dogodke kot tudi kot tudi kulinarične dogodke, pa dogodke za naše najmlajše, zvečer pa sledi tisti pravi utrip festivala, ki so pa koncerti.« 

Foto: www.strk.si

Najbolj odmevno na festivalu pa so vsekakor večerni glasbeni dogodki. Obetajo se številne glasbene skupine, od domačih skupin, pa do narodne glasbe, klap, rock koncerta in nastopa hrvaške estradnice Severine.

Nastopili bodo še Luka Basi, Frajle, Klapa Šufit, Učiteljice, Magnifico, Challe Salle, Dejan Vunjak in Brendijove barabe ter Big Foot mama.

Vstopnina bo za tri festivalske dni in sicer v sredo, 3.8. ter v petek 5.8. po ceni 10 evrov in v soboto, 6.8. v znesku 15 evrov. Do 20.30 ure je vstop prost. Karte bo možno kupiti na Petrolovih bencinskih servisih ter preko spleta.

Pester spremljevalni program za vse generacije

Poskrbljeno pa bo tudi za vse ljubitelje prekmurske kulinarike in običajev: »Velika Polana je Guinessova prestolnica bujte repe, zato smo se leta 2013 uvrstili v novo Guinessovo knjigo rekordov, zato letos spet ponovno kuhamo to bujto repo na Pomurskem poletnem festivalu,« doda Nina Lebar.

Kot že tradicionalno, se obeta prava Kmečka olimpijada, ki vsako leto navduši številne obiskovalce. Festival pa bo tudi letos v znamenju štrka. V tekmovanju Štrk se bo izdelovalo kostume štorklje. Pripravljajo pa tudi dogodek »Vsi klačimo s Pücki«, ki na kolesih združuje staro in mlado populacijo.

Pripravili bodo tudi predstave za otroke in poletno počitniško šolo. Nina Lebar pojasni: »V ponedeljek je tako na primer tradicionalno balinanje, v soboto začnemo z dogodkom »Vsi klačimo« in to so potem tisti dogodki, ki se zvrstijo skozi teden.«

Pričakujejo rekordni obisk

Glede na to, da Pomurskega poletnega festivala dve leti ni bilo, pričakujejo letos zelo dobro, morda celo rekordno obiskanost. Po navadi so prešteli okoli 2000, 3000 obiskovalcev, odvisno tudi od dogodka, ki so ga imeli, oziroma od koncerta, izvajalca. Letos pa pričakujejo še mnogo več ljudi.

Celoten program festivala si lahko pogledate na njihovi spletni strani www.strk.si.

Starejše novice