Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 4. avgusta, opravili 1610 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 138 novih okužb, gre za 8,6-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 20.804 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih.

V Sloveniji je 1292 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1587 PCR testiranjih potrdili 140 novih okužb. Šlo je za 8,8-odstotni delež.

V Pomurju osem novih okužb

V Pomurju so v zadnjem dnevu potrdili osem okužb, od tega tri v občini Ljutomer, dve v občini Lendava, po eno pa še v občini Murska Sobota, Puconci ter Turnišče.

Najboljšo epidemiološko sliko v Pomurju ima občina Šalovci, kjer ni bilo okužb že od 7. junija. Sledijo občine Sveti Jurij ob Ščavnici, Razkrižje in Hodoš.

Deset pomurskih občin je zaenkrat brez aktivnih primerov, največ pa jih je v Murski Soboti, kjer je trenutno 15 aktivnih primerov okužbe s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Zelo me čudi, da očitno še ne poznate pogodbe s katero so nas naši in evrposki voditelji izročili samovolji farmakološkega giganta Pfizerja. Zdaj sta javno objavljeni dve pogodbi in to z Albanijo in Brazilijo. Razlika med pogodbami je minimalna. Kupec, v tem primeru vlada je seznanjen s tem, da je cepivo experimentalno. Učinkovitost in dolgoročne posledice cepljenja niso znane. Cepivo ima lahko škodljive posledice. Se pravi, da so vse trditve, Pokljukarja, Beovićeve in Janše čista laž. Gre za preiskušanje cepiva na ljudeh. Cela pogodba je napisana v korist Pfizerja, pravice cepljenih so enake pravicam laboratorijskih podgan. Ne morem si predstavljati, da lahko človek pri zdravi pameti in psihično zdrav podpiše takšno pogodbo.To lahko podpiše samo psihopat, brez empatije do drugih ljudi. To je zelo žalostno. Kako nizko lahko padejo ljudje. Da bi pa s to experimentalno snovjo cepili še otroke je zločin proti človečnosti.

Starejše novice