Zanimive in uporabne teme tudi v tokratni oddaji VITA - življenje je lepo.

Druga oddaja VITA - življenje je lepo tudi tokrat obravnava zdravju koristne vsebine. Govorila bo o čebelji terapiji ali apiterapiji, katere začetki uporabe segajo že v čase starih Egipčanov in ponovno prihajajo v ospredje kot tudi o naravnih zdravilnih lastnostih zelene parafinske vode iz Term Lendava.  

 

O zdravju iz čebeljega panja 

Apiterapija je stara toliko kot človeštvo, pa vendar ji še ni uspela zavzeti svojega mesta v uradni medicini, a njenih pozitivnih učinkov na zdravje le-ta nikakor ne zanika, ravno nasprotno. Z apiterapijo se v Prekmurju ukvarja tudi čebelarski mojster Štefan Šemen, ki svojim gostom nudi čebelje izdelke in sprostitev ob vdihovanju zraka iz čebeljih panjev, imenovanega čebelji aerosol, ki nadvse ugodno vpliva na človekovo psihofizično počutje. 

O vodi, ki zdravi

Del oddaje pa je posvečen tudi lajšanju številnih težav s pomočjo prav posebne zelene vode. Gre za parafinsko zeleno vodo, ki jo v Sloveniji najdemo samo v Termah Lendava. Raziskave so potrdile, da parafinska termomineralna voda preprečuje in zdravi revmatska obolenja, blagodejno deluje na boleče sklepe, učinkovita pa je tudi na področju zdravljenja bolezni dihal in kožnih bolezni, pri rehabilitaciji po poškodbah perifernega živčevja in po opeklinah. 

Čas za zdravje, čas za Vito!

Ne zamudite nove oddaje VITA - življenje je lepo, na TV IDEA že danes ob 18.30 in 20.15, v soboto ob 20.00 in v nedeljo ob 14.30. Spremljajte zanimive in aktualne vsebine tudi na spletnem portalu www.vitazivljenje.si in Facebook strani Vita-življenje je lepo. 

Generalni pokrovitelj oddaje je Triglav zdravje.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice