Vir: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota
V Murski Soboti prihodnji teden pripravljajo mednarodni festival spuščanja zmajev, IKF Slovenia 2022 Murska Sobota. Pričakujejo več kot 80 zmajarjev iz 22 evropskih držav, Brazilije in Indije.

Festival bo potekal od četrtka do sobote na letališču Aerokluba Murska Sobota. To bo prvi festival te vrste v Sloveniji, eden večjih v Evropi in pomemben tudi v svetovnem merilu, so organizatorji poudarili v sporočilu za javnost.

Poleg zračnega spektakla, ko bodo svoje spretnosti predstavili svetovni mojstri akrobatskih in športnih zmajev na dveh in štirih vrvicah, bodo v okviru festivala potekale številne spremljevalne aktivnosti, kot so delavnice za otroke in odrasle, boj z zmaji, zmajski balet in nočno spuščanje zmajev z lučkami.

Vir: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota

Častni pokrovitelj predsednik Pahor

Glavni organizator festivala je nevladna organizacija Zmajsko društvo KAP Jasa, ki deluje na področju kulture in je edino društvo v Sloveniji, ki se ukvarja z izdelovanjem in spuščanjem zmajev, zmajsko fotografijo, zmajsko znanostjo, izvedbo zmajskih delavnic in organizacijo zmajskih festivalov.

Častni pokrovitelj festivala IKF Slovenia je predsednik republike Borut Pahor, pri njegovi organizaciji pa sodelujejo tudi veleposlaništvo Indije v Sloveniji, Mestna občina Murska Sobota ter Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Vir: Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rakicanske (nepreverjen)

Fanj, neka novoga. Sigurno de zanimivo. :)

Novo letalo (nepreverjen)

kurir rs/planeta/3938395/ukrajina-rusija-su-57

In reply to by Rakicanske (nepreverjen)

Starejše novice