Stanje v mestnem parku, 23. avgust
Od silovitega neurja, ki je opustošilo marsikateri kraj v Pomurju, je minilo že nekaj časa. Obiskovalci mestnega parka Murska Sobota opažajo, da posledice burnega vremenskega dogajanja še vedno niso odpravljene.

Neurje in obilno deževje ni prizaneslo niti soboškemu parku, še vedno lahko opazimo razdejanje, ki ga je povzročilo burno vreme. 

V mestnem parku se je zaradi neurja podrlo več dreves, drevesa pa so se dodatno podrla ob neprizanesljivi ujmi, nekatera od teh še zdaj niso odstranjena. 

Težavo povzroča predvsem gromozansko drevo, natančneje gaber, ki se je zrušil na tamkajšnjo sprehajalno pot, to sedaj kolesarjem in sprehajalcem onemomogoča sprehod oziroma vožnjo po mestnem parku.

Na Mestno občino Murska Sobota smo naslovili vprašanja o poteku odstranitve dreves. 

Nadomestna zasaditev dreves

Vodja kabineta župana Murske Sobote Vida Lukač nam je pojasnila, da so bila v prvi fazi odstranjena podrta drevesa in vejevje.

Sedaj sledi druga faza, ko bo treba pripraviti strokovna poročila in sanacijski načrt z oceno stroškov nadomestne zasaditve, zatem bo treba urediti krošnje poškodovanih dreves in odstraniti določena drevesa, ki so tako poškodovana, da jih z rezjo ni možno sanirati, ter odstranitev štorov.  

Iz Mestne občine Murska Sobota so nam dejali, da bo nato potekal tudi nadomestna zasaditev, ob tem pa dodali, da ker gre za naravno nesrečo, stroškov sanacije niso načrtovali.

Kaj pa podrta gabra, ki ovirata pot?

Kot so dejali na mestni občini, sta se drevesi podrli zaradi razmočenosti tal v soboškem parku, iz tega razloga je podjetje Komunala tudi počakalo z odstranjevanjem gabrov.

Iz soboške občine so nam še sporočili, da bodo drevesa odstranjena v tem tednu.

Preteča nevarnost

Kljub temu da je od neurij in obilnega deževja preteklo že kar nekaj časa, na občini opozarjajo, da je zaradi razmočenosti tal v mestnem parku kot tudi na območju Fazanerije še zmeraj nevarnost padanja dreves.

Komentarji (10)

majster3 (ni preverjeno)

"Vodja kabineta župana Murske Sobote Vida Lukač nam je pojasnila, da so bila v prvi fazi odstranjena podrta drevesa in vejevje."

kak so bila odstranjena če so še izda tan? :D

333 (ni preverjeno)

tako so ji pač rekli, pač ni bila izven svoje pisarne in ne ve. pogledat se ji pa ni dalo

In reply to by majster3 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Okno ma na drugo stran.

In reply to by 333 (ni preverjeno)

majster3 (ni preverjeno)

"Vodja kabineta župana Murske Sobote Vida Lukač nam je pojasnila, da so bila v prvi fazi odstranjena podrta drevesa in vejevje."

kak so bila odstranjena če so še izda tan? :D

žgžg (ni preverjeno)

Nimajo časa, morajo kasirati parkiranje ! Tudi na kanalu je že spet en meter visoka trava, Še sreča da na mestih občani kosijo ! Občina ne naredi nič za občane. Mora priti Đurov nazaj iz Maribora da malo raztira lenuhe in nesposobneže.

žgžg (ni preverjeno)

Polno je brez posla lenuhov in naj gredo delat, če ne pa jim ukiniti socialo.

otokar (ni preverjeno)

Ta Lukačeva je nekšna jako delovna pri geziki .Ona je odločila da je v Soboti zadosti sence in da pršilniki niso potrebni sedaj je javila ,ga je drevje odstraneno .Una kak zjutraj pride se ne gene pred koncem šihta iz ohlajene pisarne .

čonta (ni preverjeno)

Tudi v drugih naseljih ležijo podrta drevesa.Komunala pa čaka da se posušijo, da se lahko zažgejo.

LuftBallons (ni preverjeno)

Pa me samo to te srake bi tudi lejko pregnali iz parka vec kak 3 klopi pa pot so vse bele dobesedno serjejo na glavo im se derejo. O komarih niti ne bi vec kak 2 min sploh memres sedeti

Djaja (ni preverjeno)

Ne mrdaj z vranami, ka ger kaksoga pticara uzalis pa de pa ogen v streji😂😂

In reply to by LuftBallons (ni preverjeno)

Starejše novice