Foto: Viktor Hranilović
Pomurski galop je potekal kot predtekmovanje nacionalnega galopa v Budimpešti.

Po poročanju spletnega medija Lendava online je minulo soboto v Dolgi vasi že šestič zapored potekal Pomurski galop, ki je predtekmovanje nacionalnega galopa v Budimpešti. Prireditev so skupaj organizirali Društvo ljubiteljev konjev, Pomurska Madžarska samoupravna narodna skupnost in Zavod za kulturo Madžarske narodnosti.

Finalna dirka zaradi naliva odpovedana

Prireditev so odprli s svečanim mimohodom nastopajočih, sledile pa so kvalifikacije za finalno dirko. Slednja je zaradi močnega naliva odpadla, saj je dež dodobra načel progo, ki ni bila več primerna za tekmovanje.

Finalno dirko, prek katere se tekmovalci uvrstijo na Nacionalni galop v Budimpešti, bodo organizatorji izpeljali v bližnji prohodnosti.

Foto: Viktor Hranilović
Foto: Viktor Hranilović

Pomurski galop je športna, kulturna in gastronomska predstavitev Pomurja

Lendava online še poroča, da so obiskovalci lahko med tekmovanjem občudovali konjeniške predstave madžarskih Husarjev. Ti so prikazovali vožnjo z dvojno vprego in številne stare konjeniške igre.

Čez dan so se na prireditvenem prostoru odvijale rokodelske delavnice za otroke, kotiček za mlade, vožnja s kočijo, jahanje ponijev in konjeniški husarski tabor.

Obiskovalci so lahko uživali v bogati gastronomski ponudbi in ob kapljici domačega vina. Za večerno dogajanje je poskrbela glasbena skupina D dur, ki je obiskovalce zabavala pozno v noč.

Foto: Viktor Hranilović
Foto: Viktor Hranilović
Foto: Viktor Hranilović
Foto: Viktor Hranilović
Foto: Viktor Hranilović

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kár (nepreverjen)

Škoda, da jim je vreme zagodlo, ker je bilo preveč vloženega v organizacijo prireditve.

zion (nepreverjen)

znali so točno kako vreme bo, pa bi vse skupaj skrajšali ali pa vsaj tako napravili, da ne bi odpadel finale. o ja, da bi se dalo drugače. najbolj je škoda konjec, ne pa stroškov. pa ne vem, če je kaj smisla zdaj še finale, ker je tako bilo malo ljudi, na ta končni del pa bo še manj prišlo. drugič pamet v roke.

In reply to by Kár (nepreverjen)

Jack00000 (nepreverjen)

Malo bolj bi lahko bilo to promovirano pred samim dogodkom, ne po njem. Recimo, sploh nisem slišal o tem.. Mogoče bi potem bilo več ljudi

In reply to by zion (nepreverjen)

hahaha (nepreverjen)

Tou si samo ti znal budalaš, ka ti itak fse najbole znaš.

Starejše novice