Tokrat se je urbani plezalec lotil zgradbe Mercatorja in prostorov, kjer se zbirajo posamezniki na dnu družbene lestvice.

Že večkrat smo poročali o urbanem plezalcu, ki je avtor številnih adrenalinskih podvigov v Pomurju. Tako se je povzpel na Mlinopekov silos, raziskoval notranjost propadle Mure, lotil pa se je tudi odkrivanja dvorca Matzenau v Prosenjakovcih. Želja po novih podvigih je bila prevelika, zato ga niti epidemija koronavirusa ni ustavila pri novem drznem projektu, ki mu je pognal kri po žilah.

Za svojo novo točko si je izbral stavbo, kjer je bila nekoč uprava Potrošnika, danes pa je v prostorih zgradbe zbirališče brezdomcev, narkomanov in drugih marginaliziranih družbenih skupin. 

Stavba, ki ni v ponos mestnemu središču

Kot nam je dejal anonimni drznež, si je to stavbo izbral predvsem zaradi tega, ker ima na njo spomine iz otroštva, poleg tega pa se mu zdi nenavadno, da je lahko v središču mesta, v bližini policije, sodišča, cerkve in hotela, zgradba v tako obupnem stanju, ki jo koristijo razni sumljivi osebki. 

"Enkrat so bili celotni prostori v dimu in sem že hotel poklicati policijo, ampak mi je prijatelj razložil, da le 'topijo' drogo in se od tega kadi," nam je zaupal in dodal, da je ob raziskovanju bil priča marsičemu, med drugim prepiru brezdomcev, največji adrenalinski šok pa je doživljal ob plezanju na streho zgradbe, saj je v neposredni bližini policijska postaja. 

Kot ponavadi, je tudi tokrat svoj podvig dokumentiral s številnimi fotografijami in kakovostnim videoposnetkom, ki ga je posnel v ločljivosti 4K s pomočjo drona. Velja pa ponovno poudariti, da gre za skrajno nevarno početje, in mnogi podobni podvigi po svetu so se končali tudi s smrtjo.

Pozor, nekateri prizori niso za občutljive posameznike.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Hvala ti moj "urbani predrznež", da si mi povrnil utrip "moje najboljše firme " mojih najlepših 25 let Potrošnika. Takoj za Muro je bil Potrošnik legenda urbanega življenja, ter trgovskega življenja v Pomurju. Bog ti plati za video - zopet sem spoznal sleherni kotiček "moje najboljše firme".
Živel Potrošnik, hvala ti urbani predrznež za video. Idem v karanteno za jokanje - 14 dni me nede.

Nikaloo (nepreverjen)

Pozabo tablete zejti???

In reply to by tuncika

Jugo (nepreverjen)

Samo takrat je bila Jugo.......

Uzlp (nepreverjen)

Jugo mafija

In reply to by Jugo (nepreverjen)

Sobočanc (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Koji brezveznež. Skoči dol z vrha cerkve mogoče se ti marija prikaže.

Budale sobotainfo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nega materiala za delate prispevke??? Žalostno ka placate nekoga ka plezi po stavbaj... majmuni jedni.....

Settuio (nepreverjen)

Hehe, kako adrenalinsko. Se mi že spi.

skrajnozavajanje (nepreverjen)

Potrošnik je bil bog i batina. Kradnoli so vsi od čistilke do direktora. Kuče so se zijdale z materialon plačanin 2 dni pred pa 2 dni po pa med pa vsepovprek. Z cuga zravna v ptrlažnik. Potrošnik je bil zakon. Definicija jugoslavije.

luc-ifer (nepreverjen)

To je izdelek prodaje Potrošnika Kovvač, Koćar, Šarotar, Režonja, Sedonja in njihovi nekompetentni komercialisti več ali menje rodovniki, nesposobna pravna služba sindikat katastrofa in vse vkup so prodali veškome podjetji Živila z Matkojon na čeli, kerome je pomago Lanščak in Horvat tej so se zlastninili, izdelek ka je pa na posnetkaj je pa delo direktora keri je prek študentske napotnice mlato velke pejneze pa še ena pravnica jime je pomagala korupcija na celoj črti skoron kak zdaj zaščitna oprema zato se zdaj skrivajo ne vupajo oditi po varaši lejko si namaflaš goro bogatstva obraza si pa nemreš oprati.

p3p (nepreverjen)

Točno zapisano se strinjam z vsako zapisano besedo zgodovine se ne da izbrisati, pa čeprav bi marsikateri od navedenih brani, da nimajo nič z propadlim podjetjem vendar so bili vodilni in so odgovorni, žal pri nas je kraja dovoljena in to vedo tudi organi pregona.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

, (nepreverjen)

topi se nejgova glava od drogiranja, ne ka t ukajdelajo narkomani. kreten!

87David (nepreverjen)

Sramota ka mamo taksne stavbe v centri Sobote ! Jevšek gledaš??

Bindi (nepreverjen)

Toga je pri nas zavolo slabe zakonodaje pa nesposobnih lidi več kak si mislite. Krive so tudi občine, ker bi lejko kaj uredile z odloki, pa se jim ne da delati. Krivi so seveda najbole lastniki - večinski lastnik toga je Mercator, očitno fejst slab sosed. Opozarjala san jih že na tou, pa nič ne pomaga, ker posameznik nema moči, morali bi na tou opozarjati mediji, pa bi bil večji učinek. Tudi fizične osebe so lastniki takšnih podrtij, ne ven, ka majo od toga, zakoj toga ne prodajo, čisto fseeno jim je. Takšne bi trbalo razlastniniti, najti korektnega kupca, ali pa obnoviti na stroške države pa te dobro prodati tistim, keri znajo kaj delati, nej pa, ka idejo v tujino ali pa pozidajo kmetijsko zemljo izven mesta.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice