Oglejte si notranjost in okolico zapuščenih objektov skozi oči drznega mestnega plezalca.

Nevarni podvigi pustolovcev, ki raziskujejo skrite kotičke propadajočih zgradb ter se brez varoval vzpenjajo na različne lokalne znamenitosti, na svetovnem spletu pritegnejo mnoge gledalce.

Tudi Pomurje z okolico je, kot kaže, hvaležen teren za ljubitelje adrenalina. Na straneh Sobotainfo smo z vami delili že kar nekaj vrtoglavih posnetkov, ki nam jih je posredoval skrivnostni urbani plezalec.

Drznež se je med drugim povzpel na Mlinopekov silos v Murski Soboti, raziskoval je zapuščene prostore nekdanje tovarne Mura ter nas popeljal v notranjost propadlega dvorca Matzenau v Prosenjakovcih.

In kot kaže mu izzivov še ni zmanjkalo. Tokrat je namreč obiskal še dva zapuščena objekta v naši okolici – lendavsko opekarno in zapuščeno tovarno dušika v Rušah. V videu si oglejte, kako je premeril njune strehe, drogove in tramove.

Avtor posnetkov nam je sicer že pred časom razkril, da se s tovrstnim početjem ukvarja že nekaj časa. Kot zagotavlja, njegov namen nikakor ni motenje posesti, temveč se je plezanja lotil v želji po adrenalinskem doživetju. 

Poudariti pa seveda velja, da gre za skrajno nevarno početje, in mnogi podobni podvigi po svetu so se končali tudi s smrtjo. 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PIAr (nepreverjen)

Tip je vse kaj drugega kot drznež, da hodi in izzviva po zarjavelem, razpadajočem,... Obstajajo tudi adrenalinski parki!

zvezda28 (nepreverjen)

Sobotainfo njemi dala reklamo za nezakoniti poseg na privat zemljisca.
Me zanima kak je tau sprejela policija ko ji posljes pod anonimko.

Mura14 (nepreverjen)

Vmes pa je anonimno onaniro po ciglaj pa železnon profili

siolnetas.. (nepreverjen)

hahahah, cist podpovprecno. niti kapljice adrenalina.

treker (nepreverjen)

Vsekakor je hraber, to mu je treba priznat.

Jaz ne bi upal hodit na teh mestih, pa sem pred leti nazaj pomagal v čistilni akciji pri stari opekarni.

V notranjosti teh starih stavb je ogromno polomljenega stekla, ostanki opek ipd. ... obenem je železna kontstrukcija zelo razrjavela. Ne trdim, da se bo porušila, vendar pa je iz leta v leto je stanje slabše.

vodka (nepreverjen)

Anonimni ja. Sam sebe reklamira najti ga je pa itak nej problem, če bi ščeli. Rad bi biu pomemben pa se nišče ne interesera za njega.

Replika (nepreverjen)

Naj ide v Velenje na ror,če ma ⏰

KJE VAM JE PAMET (nepreverjen)

KAJ NIMATE KAJ PISATI, BRAVO ZA TAKO PISANJE, LEPO VZGOJNO, PA ŠE KAZNIVO DEJANJE, KJE VAM JE PAMET???????

Dr. (nepreverjen)

Ode pamet, dva bedaka, eden pleza druge objave...žal ni kaj pohvaliti.

Olosh (nepreverjen)

Debil ostaja debil.

grill (nepreverjen)

ne razumen zakaj toliko hejtanja? tip dela kar pac dela. Roko na srce nikomur ne dela po videnem nobeme škode. Če bi ta podjetja še živela nebi bilo takih videof :)

Starejše novice