Zgodba o mariborski učiteljici, ki je staršem predlagala, naj otroci ne obiskujejo več šole, saj da je ta fašistična, je naposled dobila epilog. Znano je, ali je učiteljica prejela odpoved ali pa bo svoje delo lahko opravljala še naprej.

V začetku septembra je po spletu zaokrožil video mariborske učiteljice iz Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta Maribor, v katerem nagovarja starše, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična, v njej da celo obsevajo, in opozarja, da bodo v šoli otroke »prisilno injicirali s strupenim zvarkom«. 

Tudi sicer učiteljica nasprotuje ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in sodeluje v proticepilskem Gibanju OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije).

»Po daljši odsotnosti iz delovnega mesta zaradi porodniške sem zavrnila spoštovanje pogoja PCT in nošnjo nagobčnika, ker ga ne nosim nikjer in se je zaradi tega razloga zoper mene sprožil v drugi polovici avgusta začel voditi disciplinski postopek pred odpovedjo. Ta postopek nima prav nobene veze z javnimi izjavami, ki sem jih dala v nadaljevanju in za katerimi še vedno stojim,« je povedala učiteljica.

Njeno razmišljanje in objave na socialnih omrežjih so zasledili starši omenjene šole, na samo dogajanje se je odzvala tudi ravnateljica Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta Maribor Katja Pregl, ki nam je prejšnji teden v telefonskem pogovoru potrdila, da je disciplinski postopek zoper zaposleno učiteljico še vedno v teku, zanjo pa takrat veljala tudi prepoved opravljanja dela. Sedaj je zgodba dobila epilog.

Učiteljici vročili odpoved, s pritožbo se še ni odzvala

Disciplinski postopek zoper učiteljico je bil sprožen že v drugi polovici avgusta, torej že pred odmevnimi pozivi naj otroci ne obiskujejo več šole.

Ravnateljica Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta Maribor Katja Pregl je za Mariborinfo potrdila, da sta razloga za disciplinski postopek in prepoved opravljanja dela zavračanje izpolnjevanja pogoja PCT in nošenja maske.

Vodstvo šole je učiteljico dvakrat pozvalo, naj se udeleži testiranja, pa se ga ni, zato ji je bila izrečena prepoved opravljanja dela zaradi nespoštovanja odloka.

Povabljena je bila na razgovor, zaradi neizpolnjevanja pravil, pa je bila učiteljici sedaj vročena odpoved delovnega razmerja

»Postopek še ni čisto zaključen, saj ima gospa še priložnost 15-dnevnega pritožbenega roka. Odpoved ji je bila vročena nekaj dni nazaj, sama pa se s pritožbo še ni odzvala,« je za Mariborinfo potrdila ravnateljica Osnovne šole Franca Rozmana - Staneta Maribor.

Iz okrožnice ministrstva za izobraževanje sicer izhaja, da neupravičena odklonitev testiranja predstavlja kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in delodajalec lahko v skrajnem primeru kršilca tudi odpusti.

»Pravila so znana, odredba je znana, vsak zaposlen pa je dolžen spoštovati odloke in navodila, ki so v veljavi,« zaključuje ravnateljica.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nazajvsolo (nepreverjen)

Edino pravilno! Sto pa sce taksen vzor za deco. Ce so pravila jih trbej upostevati in uciteljica nemre davati drugacnoga vzora
deci. Ge bi se te pri deci koncalo?? Nindre? Uciteljca bi se lejko v proston casi sla upornico

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

PRAVILNO, na Zavodu za zaposlovanju jih je kar nekaj, ki že čakajo na priložnost.
Dotična gospa, pa si bo lahko našla zaposlitev med svojimi istomišljeniki ANTICEPCI.

Halejujaa (nepreverjen)

Rajši povejte kelko jih je že dobilo odškodnino pa so jih mogli nazaj zaposliti, ker so se postavili za svoje pravice.

AMPAK SEVEDA TOGA NETE PISALI, KER VAN OVI(direktorji) ITAK VSE NAREKUJEJO.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Halejujaa

Zaenkrat še nihče, ker ni bilo nobenih odpovedi iz navedenih razlogov. Ko bodo odpovedi, tožbe in pravnomočne sodbe boš lahko o tem kokodakal. Do takrat pa "ŠUTI"

Ldan

In reply to by Halejujaa (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

V fašistični državi je šola lejko samo fašistična.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp čarni vrag

Mojega otroka takšna blesava baba že ne bi učila. Tudi to je moja pravica. Če je za Tebe to fašizem, tudi v redu. Bolje fašizem (kaj je fašizem Ti tako ali tako ne veš) kot pa takšna zmešana babetina.

Ldan

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Tvoj otrok je tako ali tako siromak ker ima takega očeta.

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Gost5

Skoraj se ne bi oglasil, pa kljub temu.
Moj otrok, zdaj že odrasel. Vrhunsko izobražen (eden od tistih po katerih vsi v zadnjem letu in pol non-stop serjete, pa Ti kljub temu ne želim, da se kdaj srečaš z njim), z odličnimi dohodki, delaven, izjemno socialno čuten, skromen in vzgojen tako, da ve da je v življenju za uspeh potebna volja, vztrajnost, delavnost ter kanček sreče. Če je zaradi tega siromak tudi v redu.

Lnoč

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

bluziš (nepreverjen)

Daj ne prepišavli....

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Fjdodjdo (nepreverjen)

A levičarji še znate kaj drugega trobiti kak: fašizem, fašizem... Za volitve de trbelo tudi kakšen program pripraviti in nastopiti z kompetentnimi ljudmi, teh pa tako kot pri desnih, tudi pri levih strankah že zdavnaj več ni.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Desni komunist (nepreverjen)

Ne ven no, zadnje čase cele dneve iz desne poslušan o nekšon levon fašizmi. :)

In reply to by Fjdodjdo (nepreverjen)

Fjdodjdo (nepreverjen)

Saj si pravilno si ugotovo, brez enih, ne bi bilo drugih. Je pa dejstvo, ka trenutna vlada izvaja svoj program, medtem ko ga KUL opozicija sploh nema.

In reply to by Desni komunist (nepreverjen)

Mavrcijus (nepreverjen)

To kakšne program izvaja ta vlada je itak že vsen jasno. Niti več ne skrivajo gda kradnejo. Pač se napravijo nouri, pokažejo s prston na druge in že urno letijo po novi kup proračunskoga denarja. Super program je to keri je zadužo državo Slovenijo za več kak vse vlade do zdaj. Ene bouge epidemije ne vejo voditi nej pa ka bi državo vodili. Ova deca gda majo kao šolski parlament v državnon zbori bi boukše državo vodila od vseh teh ka zdaj sidijo tan.

In reply to by Fjdodjdo (nepreverjen)

Fjdodjdo (nepreverjen)

Levi so meli priložnost, da bi vodili po tvoje "kao" eno epidemijo pa je komedijant odstopi se preden se je zacala. Zdaj se jin pa sline cedijo, ker si desni (verjetno tu misliš na kakšen kolektor), talajo pogačo, ker levi pa tou nebi delali :) Ka se pa tiče zadolževanja v času epidemije po Evropi, pa se je zadolzevala celotna Evropa. Slovenija jo je še kar dobro odnesla, ohranila delovna mesta, iz epidemije bo pa izstopili gospodarsko močnejša, kot pred epidemijo.

In reply to by Mavrcijus (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To ti je Janša napuno uha z idiotizmi. Tak je zavozo, ka še san ne ve ka bi napravo.

In reply to by Fjdodjdo (nepreverjen)

Fjdodjdo (nepreverjen)

Napiši raje kaj ne drži od tega kaj sem napisal ali se pa idi na ulico dret fašizem, fašizem,.. če te bo še kdo poslušal.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

bluziš (nepreverjen)

Hi hi hi..... stari ti si car. Zdaj ali ti plačajo ka takše pišeš ali si pa dejansko neumen. :)

In reply to by Fjdodjdo (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

KA MA TAU VEZE S POMURJEM? ZAKOJ HUJSKATE NAROD?
PM PA FEJK MEDIJ

micikaaa (nepreverjen)

PRAVILNO.....zdravje je prihodnost vsakega naroda....

dringi22 (nepreverjen)

....če pedagog ne verjame v znanost, v šolane ljudi, v univerze v zdravnike, infektologe, biologe... - potem nima kaj iskati v pedagoškem poklicu. Naj gre v šumo ovce čuvat, ne pa poučevat svojo narcisoidno neumnost. Prav je, da je bila poslana iz šole....

Salafist (nepreverjen)

Zasluženo!

Laceni (nepreverjen)

Takojsnja odpoved!!! In prepoved nadaljnega dela z otroci!!

Desni komunist (nepreverjen)

In v pondejlek de že vložila pritožbo na delovno sodišče, kero de po dolgotrajnem tuhtanju odločilo, ka je bila odpoved delovnega razmerja podana nepravilno in neje bilo krivdnih razlogov. Lepo do mogli žensko nazaj v službo zejti in njoj še vse plače za nazaj izplačati z obrestmi. Te de že tej histerije okoli korone zdajvnaj konec in teta de lepou dale normalno v šoli delala. Vi eni te pa še vedno ostali totalni imbecili, tudi gda de koronahisterije konec.

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp Desni komunist

MOGOČE. Do odločitve po "dolgotrajnem tuhtanju", bo pa obirala BANANE

Lnoč.

In reply to by Desni komunist (nepreverjen)

bluziš (nepreverjen)

Hi hi hi..... itak! V janšovoj banana republiki. Samo ka boš pa te ti delo?

In reply to by Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Rdečeberzijanec (nepreverjen)

Lp bluziš

Jaz pravzaprav ne delam ničesar. Živim namreč od kapitala, za mene delajo pač drugi. Mogoče tudi Ti. Zamisli v Janševi banana republiki.

Lnoč

In reply to by bluziš (nepreverjen)

Ce (nepreverjen)

Pa ka je zvami očitno van tou paše ka van nišče pravice jemle? Mislin kama smo prišli? Kero tele še vrvle v te natege? Njo bi pa zaj linčali. Mislin ka ste vij bole blesavi keri podpirate te okrepre. In seveda do me zaj Janšovi popluvali. Pa poven ka san za lejve še menje. Vse vo vrčti tou golazen.

bluziš (nepreverjen)

Bravo.... samo kokošaron zaslepljenim nede nikoli kapnilo ka se večini naroda kratko malo jebe za leve pa desne in se s tem sploh ne obremenjujejo. Ločijo samo med lopovami in..... šit, vej pa drugih itak nega.:)

In reply to by Ce (nepreverjen)

ja rejsan je

Tou je lejko tüde zanimijvo? Ka nekak zgibij 18 pa neka milijounof dolarof zaslužka zatou, ka se nešče cejpete. Če k tome še mijsle, ka je planet zemla ravna... kak be v New York privlejkle kakšnoga domorodca iz porečja Amazonke, štere je še nikdar nej vido glaž koka kole, a?
https://www.zurnal24.si/sport/kosarka/meni-da-je-zemlja-ploskev-zdaj-je…
Me pa zanijma, če de se sklicavo na kakšno ustavno pravijco, kak se tou dela prinas?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice