Foto: Agencija IDEA
Letošnji, že 22. Evropski teden mobilnosti bo usmerjal k varčnosti pri opravljanju poti.

Vodilna tema 22. Evropskega tedna mobilnosti bodo »Varčne poti«, ki bodo spodbujale k zmanjševanju rabe energije v prometu, v središče pozornosti na nacionalni ravni pa bo postavil tudi odstranjevanje ovir na površinah za pešce in kolesarje. 

Občina Puconci in Razvojni zavod občine Puconci ob Evropskem tednu mobilnosti od ponedeljka, 18. septembra, do petka, 22. septembra, pripravljata številne dogodke.

V ponedeljek, 18. septembra, bo ob 12. uri v Spominskem domu Števana Küzmiča predavanje na temo Aktivne oblike mobilnosti, nato bodo na igrišču pri Osnovni šoli Puconci izvedene različne aktivnosti od testa telesne pripravljenosti do prikaza vaj za ohranjanje mobilnosti s strani Centra za krepitev zdravja.

Ob koncu sledi še brezplačna vožnja z vlakom do Hodoša in nazaj.

V torek, 19. septembra, bo ob 10. uri na dvorišču občinske uprave organiziran prikaz servisa in popravila kolesa na vzorčnem kolesu s strani servisne delavnice MTB Špica. Pripeljite svoja kolesa, se zmenite za servis ali pa kar na licu mesta popravite kakšno malenkost. 

V sredo, 20. septembra, bo ob  9. uri izvedeno kolesarjenje zaposlenih občinskih uprav občin Puconci in Moravske Toplice do in po občini Moravske Toplice.

Dogajanje bo zaključeno v petek, 22. septembra, z Dnevom brez avtomobila. Med 6. in 15. uro bo zaprt del ceste v centru vasi Puconci od hišne številke 22 do 80.

Na tem delu bodo vrtčevski in šolski otroci občanom predstavili trajnostno mobilnost in izvajale se bodo različne aktivnosti.

Za udeležence bo potekala tudi kmečka tržnica lokalnih ponudnikov, ponudba sladolednih rolic, peka pic, zabava na napihljivih igralih, skratka za vsakega se bo nekaj našlo.

Občina Puconci vas vabi na dogodke ob Evropskem tednu mobilnosti!

Za več informacij o posameznih aktivnostih pokličite na telefon 02 545 96 70, Razvojni zavod občine Puconci.

Aktivnosti se sofinancirajo s strani ministrstva za okolje, podnebje in energijo, Sklada za podnebne spremembe.

Starejše novice