Vir: Direkcija za infrastrukturo
Direkcija za infrastrukturo ne namerava izvesti posebnih talnih oznak za motoriste v Pomurju.

Kot smo poročali, bo direkcija za infrastrukturo izvedla dodatne posebne talne oznake za motoriste.

Na osnovi analize prometnih nesreč, po izvedbi pilotnega projekta v letu 2016, označitve posebnih talnih označb za motoriste v 15 krivinah na državni cesti Podpeč - Rakitna je bilo ugotovljeno, da se je število prometnih nesreč motoristov v izpostavljenih krivinah zmanjšalo za kar 71 odstotkov.

V prvi polovici meseca septembra bodo izvedene posebne talne označbe še v krivinah na regionalni cesti Zgornje Jezersko - Spodnje Jezersko ter na regionalni cesti Latkova vas - Trbovlje.

Cilj je voznikom onemogočiti poseganje na nasprotno smerno vozišče

Cilj posebnih talnih označb za izboljšanje prometne varnosti motoristov je izvedba optimalne linije vožnje voznikov enoslednih vozil skozi krivine, ki posledično vpliva na zmanjšanje hitrosti in hrupa.

Z zagotavljanjem optimalne linije se voznikom enoslednih vozil onemogoči poseganje na nasprotno smerno vozišče.

Pri izvedbi posebnih talnih označb je treba upoštevati širino obstoječega vozišča v krivini, prometno tehnične lastnosti ceste pred obravnavano krivino, velikost krivine in psihologije vožnje voznikov enoslednih vozil.

Na direkciji za infrastrukturo smo preverili, ali načrtujejo izvedbo dodatnih posebnih talnih oznak tudi na območju Pomurja.

Na območju Pomurja izvedba posebnih talnih označb ni predvidena

Kot so pojasnili za Sobotainfo, izvedba posebnih talnih označb za motoriste na območju Pomurja ni predvidena.

»Slednje se izvajajo izključno na podlagi pobude pristojnih organov (policije), v kolikor zaznajo specifične problematike vožnje in posledično nesreče motoristov skozi leve nepregledne krivine,« so pojasnili.

Komentarji (1)

Čoban (ni preverjeno)

Normalno.saj pa itak spadamo pod Madžare tak nas slovenska skrupcala v parlamenti obravnavajo in delijo.

Starejše novice