Teklo je humanitarno pivo. Beer Bulli in pivovarna Bevog združila moči ter priskočila na pomoč šestletniku, ki se mu je življenje postavilo na glavo.

Julijan Peterka je pred dvema letoma doživel srčni zastoj, kasnejši zapleti pa so nekoč neutrudnega in razigranega fantka prikovali na posteljo. Tako se zdaj zanj vse začenja znova.

Kot smo poročali, se namreč v sosednji Avstriji zdravi za posledicami težkih možganskih in nevroloških poškodb, za okrevanje na domu pa bi nujno potreboval trenažer "MotoMed" in računalnik "Komunikator" s podpornimi programi, ki pa skupaj znašata skoraj devet tisoč evrov.

Za nakup omenjenih naprav bo družina, ki je pred hudo življenjsko preizkušnjo, torej potrebovala kar nekaj finančnih sredstev. A na srečo niso sami. 

S humanitarnim pivom na pomoč tudi Beer Bulli in Bevog

Naša objava z Julijanovo zgodbo je hitro zaokrožila med ljudmi in slovensko javnost spodbudila k množičnemu odzivu. Za pomoč so se med drugim odločili v soboškem trgovskem centru, v katerem je zaposlena dečkova mati, včeraj popoldne pa so sredstva za šestletnika iz Cankove zbirali tudi v Ljubljani. 

Na pobudo idejnega očeta potujoče pivnice na kolesih, Mateja Špeharja je namreč pred poslovalnico Lars & Sven Burgers ob prodajalni E.Leclerc Ljubljana zapeljal Beer Bulli

Prenovljeni 'hippie van' je dobro založen s pivom pivovarne Bevog Brewery Pomurca Vasje Golarja gasil žejo in obenem zbiral sredstva za Julijana. Z nakupom piva so obiskovalci torej lahko tudi sami pomagali, vse skupaj pa je potekalo ob dobri glasbi in v prijetnem vzdušju.

Družina družini: S skupnimi močmi zbrali 2.500 evrov

Humanitarni dogodek je po besedah organizatorjev naletel na odličen odziv. Med obiskovalci je bilo kar nekaj znanih Slovencev, udeležilo pa se ga je tudi veliko otrok. Ti do piva seveda niso prišli, a so kljub temu pridno polnili zbiralnik za prostovoljne prispevke. 

Akcija je bila speljana tako rekoč v družinskem krogu, saj kot pravi Špehar, morajo prav starši stopiti skupaj, da pomagajo drugim družinam.

Pivo je tako točil kar njegov sin Aljaž, medtem ko je za blagajno stopila izbranka Primoža Novaka, ustanovitelja Lars & Sven Burgers.

Stočilo se je sicer približno sedem sodov piva, s čimer so zbrali nekaj manj kot 2.500 evrov. Celoten izkupiček od prodaje piva bodo zdaj namenili Društvu Zvezdni Otroci, ki v imenu Julijanove družine zbira finančna sredstva. 

Nekaj utrinkov z včerajšnjega dogodka pa si lahko ogledate v spodnji foto galeriji.

Komentarji (5)

smesen clovek (ni preverjeno)

Vazno da pride pivo Na Dober glas! Hehe sem jaz smesen.

Pivo in hamburger.

Igor1234 (ni preverjeno)

Tau ze 4 clanek.
Ka nemate kaj za poraucati?
Seljaki eni, pfuj!

bb11 (ni preverjeno)

Raje vijden 4 članke o ton kak so diteti pa familije pomagali pri življenji kak pa 16 člankof kak de mura v prve lige dobra.

In reply to by Igor1234 (ni preverjeno)

Pivo in hamburger (ni preverjeno)

PIVO

Prekmurjee (ni preverjeno)

Bravo! Naj bi pri nas v Prekmurji tudi naredili isto!

Starejše novice