Fotografija je simbolična
Številni bodo najdaljšo noč v letu preživeli v bolnišnici, stran od svojih najdražjih. Tako smo se odločili preveriti, kakšna bo njihova silvestrska večerja in ali bodo tudi oni lahko nazdravili s kozarcem rujnega vina.

Pred nami je najdaljša noč v letu. Številni bodo prehod v novo leto praznovali z bližnjimi, kar nekaj pa jih bo praznovalo v Splošni bolnišnici Murska Sobota.  

Na meniju številne dobrote

Silvestrsko noč bo v soboški bolnišnici preživelo približno 270 bolnikov, za katere bo skrbelo med 85-90 zaposlenih. Odvisno predvsem od tega, koliko bolnikov bo na ta dan v bolnišnici. 

Čeprav bolniki ne bodo mogli praznovati novega leta s svojci, pa se bo soboška bolnišnica potrudila, da bodo uživali v čim boljši silvestrski večerji. 

Tako bodo za bolnike brez dietnih omejitev za silvestrsko večerjo pripravili polnjeno pečeno rulado iz svinjske rezine (polnjena z ohrovtom in pečenim jajcem), pečeni krompir, rdeči radiič in kitajsko zelje v solati.

Za novo leto pa bodo bolniki za večerjo dobili  puranji zrezek  v gobovi omaki, kuskus kot prilogo in zeleno solato z brokolijem kot solato.

V soboški bolnišnici sicer dodajajo, da bodo bolniki brez omejitev za sladico dobili kremno rezino, tisti z omejitvami pa frape iz lahkega jogurta in jagod. Alkohola pa bolnikom ne ponujajo.

Silvestrska večerja tudi za zaposlene

Poleg bolnikov pa bo v novo leto na delovnem mestu v soboški bolnišnici stopilo tudi okrog 90 zaposlenih. 

Njihova večerja bo zajemala pečeno rulada iz svinjske rezine, praženi krompir, korenje »baby« v oblogi, mešano solato, kaki in sadno šarloto.

Na voljo bodo imeli še en jedilnik, in sicer: ocvrti file škarpene s semeni sezama, tlačeni krompir, zelenjavo na maslu (korenje, koleraba, bučke, koromač), mešano solato in sadno šarloto.

Komentarji (7)

realnoo (ni preverjeno)

SAMI NEGATIVIZEV PISETE! SOBOTAINFO, ZELIM VAM DOSTI NEGATIVIZMA V VASEM PRIVAT ZIVLJENJU!!!

mmmmmm (ni preverjeno)

Vupan ka se zavedas ka si ti njihov preci pomemben vir prihodka. Saki clanek klikas, komenteras, pa te se se odis nazaj stukat! Sploj nevejs kelko pejnez njin prineses

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

malštumf (ni preverjeno)

Upam ka se Plešastomi Diktatori prvi grizlaj silvesterske večerje zatakne v grlu !

necepec (ni preverjeno)

Nemava midva te sreče!

In reply to by malštumf (ni preverjeno)

Šizofrenik (ni preverjeno)

KomEntarji za bruhati!

100-100 (ni preverjeno)

Fsen betežnin želejn, ka bi ozdraveli. Fsen zaposlenin, nezaposlenin v špitali, pa tüj indrik želejn, ka bi že ednok biu konec te korone, ka bi fsi fküper začali skromno živeti.

Perssee (ni preverjeno)

Ka je zdaj tao..
Zaželen vse najbaukše v NOVEM LETU pa me brišete.
Administrator kaj je s tebof?
Tak so te včilij ka moreš tistoga kere dobro ščej narode zbrisate??..

Starejše novice