Število okuženih s covidom-19 se je zadnjih nekaj dni postopoma zmanjševalo, kar pomeni, da je hospitaliziranih tudi manj oseb. Splošna bolnišnica Murska Sobota teži k ponovni obravnavi pacientov, ki to nujno potrebujejo.

Nižje število hospitaliziranih oseb zaradi koronavirusa Splošni bolnišnici Murska Sobota postopoma omogoča sproščanje kapacitet in zagotavljanje obravnave tudi ostalih pacientov. 

»Prizadevamo si, da zagotovimo vse potrebno, kar pacienti potrebujejo. Praktično vsakodnevno prilagajmo način našega dela. Tako smo glede na število trenutno hospitaliziranih covidnih pacientov vedeli, da je možno tudi ostala stanja začeti ponovno obravnavati. 
Ravno zaradi tega poskušamo, tudi, če samo za nekaj dni, dati možnost obravnave tistim, ki jo nujno potrebujejo,« pravi Daniel Grabar, direktor soboške bolnišnice. 

Ob tem dodaja, da prav tako budno spremljajo, kaj se dogaja z okuženimi, kakšna je dinamika pojavljanja novih okužb in na tak način sproti prilagajajo izvajanje dela tako, da lahko pokrijejo čim več zdravstvenih potreb v regiji. 
 

Ob pojavljanju nove različice še posebej previdni

»Precej veliko negotovosti, ki spremlja pojavljanje nove različice omikron, je tisto kar nas navdaja s previdnostjo. Res je, okuženih bo zagotovo vse več, prisotnost omikrona je dokazana.

Kakšne bodo potem posledice za te obolele in ali bodo v večji meri potrebovali zdravljenje v bolnišnici, pa bo pokazal čas,« pojasnjuje Grabar. 

Po njegovih besedah se v bolnišnici pripravljajo na vse možne scenarije, tudi v smislu, da je možnost, da bodo zboleli sodelavci, kar bi znalo močno potencirati težave pri izvajanju in zagotavljanju potrebnih storitev vsem tistim, ki te potrebujejo. 
 

»Cepljenje edina prava pot, ki bo omogočila premaganje krize«

V zadnjih dneh se je po Sloveniji odvijala tudi akcija Dnevi cepljenja, ko so nekateri cepilni centri delovali celo ponoči.

»Tudi v bolnišnici smo aktivno pristopili k promociji cepljenja. Želimo si, da bi vsaj to, kar je možno narediti, upoštevali in naredili vsi.«

Odziv za cepljenje je bil po Grabarjevih besedah dober, vendar jih vseeno skrbi dejstvo, da je več odločitev za poživitveni odmerek, kot pa za odločitev da bi se sploh cepili in na tak način zagotovili vsaj tisto varnost, ki jo lahko. 

»Seveda, absolutne varnosti ni nikjer. Nikjer v življenju je ni. Tudi cepljeni je ne zagotavljamo, vendar je edina prava pot, ki omogoča, da bomo vsi skupaj lažje, prej in bolje premagali to krizo, ki se zaradi virusa pojavlja. Naša spoznanja so, da je pri okuženih cepljenih potek bolezni lažji, komplikacij je manj, tudi pri tistih, ki imajo še kakšne pridružene bolezni.
Upam si povedati, da tisti, ki so cepljeni in vseeno umrejo, to le tisti, ki so tako hudo bolni, da že zaradi tega enostavno ne bi mogli več živeti naprej,« razlaga.
 

Neodzivnost bolnikov povečuje čakalne dobe

Še vedno ostaja problem zaupanja v zdravstvo, naročeni pacienti se ne udeležujejo naročenih terminov. 

»Čakalne dobe povečuje predvsem neodzivnost bolnikov. Pravzaprav to, da je trenutno težko priti do zdravstvenih storitev, po svoje že od posameznika zahteva odgovornost.«

Kot pravi Grabar, še vedno ostaja problem zaupanja v zdravstvo.

»Če nekdo res ni prisiljen priti na zdravljenje, še vedno okleva. Tukaj bi si želeli to odgovornost, da pacienti pridejo na naročene preglede. Če ima termin, naj se ga udeleži, ali pa naj pravočasno sporoči, da tega ne potrebuje.«

Ob tem vse poziva, da odgovorno razmislijo in pravočasno sporočijo, v primeru da smatrajo da ni potrebno, da se storitve udeležijo, naj to čimprej sporočijo.

»S tem lahko komu drugemu, ki to res potrebuje, omogočimo, da pravočasno poskrbimo zanj.« 

Glede na epidemiološko stanje s kadrom zadovoljni

Na vprašanje, kakšno je trenutno stanje s kadrom v soboški bolnišnici, Grabar odgovarja, da so, glede na epidemiološko dogajanje, s kadrom še kar zadovoljni. 

»Nimamo hudih izpadov, še vedno imamo nekaj karanten. Zadovoljni smo z visoko precepljenostjo med kadrom. Izpostavil bi prizadevnost in zavzetost vseh sodelavcev v bolnišnici. Če kdo izpade iz delovnega procesa, ostali takoj vskočijo in ga nadomestijo,« zaključi.

Komentarji (27)

323231323232 (ni preverjeno)

VSA ZADEVA IZMIŠLJENA V BISTVI SE GRE ZA NATEG IN PREVARO PO CELEM SVETU A VAS NI SRAM DA LAŽETE 10X NA DAN VSE SODELUJOČIM V TEJ PREVARI NA GILJOTINI ODSEKATI JAVNO GLAVE POHABLJENCI ENI NIČ VREDNI RETARDI!
PODKUPLJENI mediji vam lažejo 24ur! NATEG in PREVARA po celem svetu!
https://www.facebook.com/100055981178962/videos/939050340295424/
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK IN STRUPENIH CEPIV!

hi lou (ni preverjeno)

Pridi na Covid oddelek brez maske in zaščitne obleke... bi te rad videl koliko ur zdržiš. Vklopi pamet in razum.

In reply to by 323231323232 (ni preverjeno)

Hmm (ni preverjeno)

Prosim za razlago, ali se vsi zaposleni v bolnisnici ukvarjajo samo z covid bolniki? Torej druge bolezni naenkrat niso vec nevarne za zdravje in bolezni. Posteno in renicno razlago, brez samopomilovanja! ( sem cepljen , moja žena pa caka ma poseg ze skoraj pol leta, tudi cepljena! Ali je to clovesko?

In reply to by hi lou (ni preverjeno)

Čudno2 (ni preverjeno)

To je že dugo čudno ka drugi oddelki ne delajo normalno.. Kak če jih nebi bilo

In reply to by Hmm (ni preverjeno)

ombbb (ni preverjeno)

Tebi je se cudno kak se lejko virus pojavi… Tebi sploj kaj jasno v zivote?

In reply to by Čudno2 (ni preverjeno)

Res je (ni preverjeno)

Ne samo bolnice.. Niti en zdravstveni dom ne dela normalno.. Zakaj le?

In reply to by Hmm (ni preverjeno)

hi lou (ni preverjeno)

ker je čas svetovne epidemije.... dela se normalno koliko se lahko.

In reply to by Res je (ni preverjeno)

hi lou (ni preverjeno)

čakalne dobe so vedno bile...

In reply to by Hmm (ni preverjeno)

ror0r (ni preverjeno)

Je bilo veliko prostovoljcev, ki bi prišli na covid oddelek pa jih ne pustite, tudi brez mask in zaščitene obleke so hoteli priti, tudi brez covid dodatkov, edino kamero so hoteli imeti, da sami sebe snemajo, ne druge. Aja pa ivermectim jim dovolite, da ga lahko jemljejo.
Javni pozvi prostovoljcev so bili in se vodstvo sploh odzvalo, niti predsednik vlade ne.

In reply to by hi lou (ni preverjeno)

hi lou (ni preverjeno)

zmišluješ si stvari

In reply to by ror0r (ni preverjeno)

Neko (ni preverjeno)

Ni kaj za vklopit. :D

In reply to by hi lou (ni preverjeno)

hhhhhhh (ni preverjeno)

Tak v vide kda se spanceras skos Pusco ale kero kole drugo cigansko naselje. Tan se cist tak zgucavlejo. Celi cas neksne kletvice pa groznje

In reply to by 323231323232 (ni preverjeno)

black panter

323231323232
tele

In reply to by 323231323232 (ni preverjeno)

ugoroa (ni preverjeno)

Po letu in pol oz. dveh letih mi večinoma necepljeni govorijo, da odkar je covid še nikoli niso bili tako zdravi in enako ugotavljam pri sebi. Zakaj. Izogibam se vsem nenujnim stikom, vstop je prepovedan itak v večino centrov, delamo polno na preventivi vitamini, gibanje, spanje. In evo ti ga na. Nikoli bolj zdrav kot sedaj v času korone.

mkkkk (ni preverjeno)

Tebi nej jasno ka je to zaradi mask in razkuzevanja? Kak ti to nemre biti jasno. Pred maskami pa
razkuzevanjon pa je zamazana gamat vse spreprimala, ka ne omenjan starih bab ka vse v bauti sprepluvlejo kda lapajo tan. Pa tudi zaposleni si morejo bole prati pa razkuzevati roke…

In reply to by ugoroa (ni preverjeno)

necepec (ni preverjeno)

Te covid je blažev žegen za vlado in medicino!! Pa farmacijo seveda!
Ostali pa - ko vas jebe, vi ste zato tu, ka služite nam.

tredvv (ni preverjeno)

ena resnična:
Kameleon spremeni barvo v 20 do 30 sekundah. Koalicija kul v dva do treh.
na volitvah dobro premislite zate gre.

necepec (ni preverjeno)

- to zdaj pomeni, ka moren voliti SDS?

In reply to by tredvv (ni preverjeno)

tredvv (ni preverjeno)

neeee, nikakor, to je druga plat iste medalje, ki delajo z roko v roki. Igra ki jo igrajo je samo šov za gledalce tv sprejmnikov. poglej izven škatle in spremljaj kaj kateri govorijo, ko še nismo v resni prevolilni tekmi.

In reply to by necepec (ni preverjeno)

zakaj.č (ni preverjeno)

zakaj hitijo z obveznim cepljem, ki je nezakonit, psloh ap ni epidemije -PCR test NE RAZLIKUJE med kovid in navadno gripo!

llkkkk (ni preverjeno)

Ge si naredo doktorat? Na gostinski v Radencaj?

In reply to by zakaj.č (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

"Cepljenje edina prava pot,..." NE, NI RES !!!

Že veliki slovenski poet je prepeval: "Vedno na koncu sta dve poti, izbereš pa tisto, ki je ni. ..." hihihi
In glej ga zlomka, izbiramo pot, ki je ni, hihi. Oziroma, ubiramo napačno pot.

hdevika. (ni preverjeno)

resno vprašanje. Ali lahko zaupamo svoje zdravje, osebam, ki ne znajo ozdraviti svoje področje delovanja kurupcije? Zdravsto je področje, kjer še posebno cveti korupcija in za to so krivi predvsem vodilni in strokovni sveti.

necepec (ni preverjeno)

hdevika,
pa misliš ka si želijo konec korupcije? - ka pa kuverte, seminari v eksotični krajaj, provozije od receptov, zlate palice, dvoživkarstvo ...... pa ka si smotana, toga NE DAJO!

In reply to by hdevika. (ni preverjeno)

Ohjoj (ni preverjeno)

Kje je zdaj Jelka Godec?

In reply to by hdevika. (ni preverjeno)

KDO KOMU LAŽE (ni preverjeno)

TO JE ZAPISALA SPLOŠNA BOLNIŠNICA M. SOBOTA NA SVOJI SPLETNI STRANI: kopiram
14.12.2021
"Število covidnih bolnikov v naši bolnišnici se počasi zmanjšuje. Trenutno jih je na covidnih oddelkih 57, od tega 13 na intenzivnem zdravljenju. Ambulantne dejavnosti potekajo nemoteno, za 30 odstotkov smo povečali operativne dejavnosti s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro. Obiski na vseh oddelkih ostajajo prepovedani."
KDO PREKLETO ZDAJ KOMU LAŽE ? Ambulante delajo nemoteno, so zapisali, kako vraga delajo nemoteno, če nikomur ne moreš priti ? Še druga cvetka za 30 % bi naj povečali operativno dejavnost koga potem operirajo mogoče vesoljce, čakalne dobe pa se povečujejo. Zakaj državljani dopustimo, da nas za NAŠ DENAR tako nategujejo. Celotno zdravstvo v Sloveniji je potrebno nujno resetirati

Miki mali (ni preverjeno)

KDO KOMU LAŽE SB Murska Sobota dela "punom parom" čakalnih Dob skoraj ni ,malce trebe počakat na fizioterapiji samo 600 dni ( gdo pa nuca terapijo po 600 dni ???) Operacija hrbtenice 450 dni,urološki pregled 200 dni,pregled pljuč 300 dni ,kardiološki pregled 830 dni in nakoncu zvezda vseh zvezd ,kolonoskopija 1300 dni ja 1300 dni ni napaka .
Ampak to sploh ni važno,važen je 63 plačilni razred, astronomski covid dodatki. NAJ ŽIVI KORONA

In reply to by KDO KOMU LAŽE (ni preverjeno)

Starejše novice