V prostorih Murske republike v Murski Soboti je potekala novinarska konferenca, na kateri so se predstavili prekmurski kandidati za poslanca stranke Povežimo Slovenijo.

Na novinarskem zajtrku v salonu Murska republika so se sestali kandidati stranke Povežimo Slovenijo

Srečanje kandidatov je potekalo v salonu Murska republika v Zvezdi v Murski Soboti, kjer so v ta namen pripravili pravi prekmurski zajtrk. 

Na dogodku so novinarje nagovorili trije prekmurski kandidati, in sicer državni sekretar Mitja Slavinec, lastnik kmetije Franc Küčan ter župan občine Kobilje Darko Horvat.

Predstavili so aktivnosti in načrte, ki jih izvajajo v sklopu predvolilne kampanje v stranki Povežimo Slovenijo.

Povezana in združena Slovenija

S programom Povežimo Slovenijo si prekmurski kandidati želijo, da bi se Slovenija bolj povezala, ter da bi začeli bolje medsebojno sodelovati.

»Želimo si izgradnjo povezane in dinamične družbe, kjer nihče ne bo ostal sam,« poudarjajo v stranki.

Hkrati izpostavljajo pomembnost vključenosti vseh akterjev države v parlament, med drugim tudi predstavnikov kmetij in državljanov. 

Kot poudarja lastnik kmetije Küčan se lahko le na tak način pripravijo ustrezne rešitve, ki bodo v dobrobit vsem.

Ideja o povezovanju in enakovrednosti je, kot pravijo predstavniki stranke Povežimo Slovenijo, tudi med državljani, predvsem v Prekmurju dobro sprejeta.

»Prekmurje mora biti enako obravnavano ali pa celo privilegirano«

Program predvolilne kampanje stranke se nanaša tudi na to, da se Prekmurje nekoliko prebudi, da podeželje ne bo tako zapostavljeno ter da se začne enakomerno razvijati s preostalo Slovenijo.

Kot je na srečanju prekmurskih kandidatov povedal Mitja Slavinec, »Prekmurje mora biti enako obravnavano ali pa celo privilegirano, da zagotovimo vse, za kar je bilo do sedaj prikrajšano,« in dodal, da je znanje tisto, na kar je treba staviti.

Preberite še:

Starejše novice