V dvorec Rakičan prihaja tridnevni spektakel. Prireditev Ples - noč čarovnic prinaša pester srednjeveški program za vse generacije, zabavne čarovniške predstave, spektakularni ognjeni šov in večerno glasbeno poslastico na dveh odrih.

Tridnevni spektakel, ki bo potekal med 28. in 30. oktobrom 2022bo tudi tokrat postregel z bogatim glasbenim programom, odličnimi koncerti na dveh odrih v vsakem vremenu in vsakodnevnim kresom. V soboto in nedeljo bo obiskovalcem na voljo bogat srednjeveški interaktivni program, ki bo prikazal vsakdanje življenje v srednjem veku, orožarstvo, mečevanje, srednjeveški nastop z viteškim turnirjem, srednjeveški plesi in čarovniške predstave. Na voljo bodo otroške čarovniške delavnice, poslikave obrazov, lokostrelstvo, prižig grmade in ognjeni šov. Na prireditvi se bodo predstavili številni izvajalci iz Slovenije in tujine.

Tako bo med drugim vse tri dni prireditve Ples – noč čarovnic v dvorcu Rakičan s svojim programom gostovala ena najboljših evropskih srednjeveških skupin Markus M iz Češke, kakor tudi skupina iz Hrvaške Koprivnice, ki bo poskrbela za odličen ognjeni šov.
 

Petek, 28. oktober, od 19. ure naprej
Festival Ples-noč čarovnic se bo letos pričel v petek, 28. oktobra z nastopom slovenske rock skupine MRFY, za prvi vrhunec dogajanja bo poskrbela skupina Divlje jagode. Le kdo se ne spomni njihovega komada Motori?

Za vrhunec prvega dneva pa bo poskrbela skupina Joker Out, ki je pred dnevi izdala svoj drug studijski album »Demoni« in je trenutno najbolj vroča slovenska rock skupina.

Obiskovalci bodo lahko prisluhnili tudi slovenski pevki Ines Erbus, priljubljenemu pevcu Davidu Amaro in skupini Skeebeep

Sobota, 29. oktober, od 15. ure naprej
V soboto bo rakičanski dvorec odmeval večinoma v ritmih balkanske in narodnozabavne glasbe. Nastopila bo kraljica Balkana Neda Ukraden, ki je znana po hitih, kot so Zora je, Došlo doba, da se rastajemo in Samo je nebo iznad nas. 

V Rakičanu bo nastopil tudi Petar Grašo, ki svoje številne oboževalce navdušuje z velikimi hiti kot so Ako te Pitaju, Ko nam brani, Moje zlato. V soboto bodo na oder stopili tudi trenutno najbolj zaželeni med slovenskimi glasbenimi zvezdami Žan Serčič, pevec s prepoznavno irokezo Dejan Dogaja, srbska glasbena skupina In Vivo, ki je znana po pesmi Moje leto, ter pevka Dinna.
 

Nedelja, 30. oktober, od 15. ure naprej
Na dan pred praznikom bo na oder stopil svetovno znani DJ Alle Farben s spremljevalno skupino, ki se po letu 2019 ponovno vrača v rakičanski dvorec, kjer je s svojim nastopom navdušil takratno občinstvo. Berlinski mojster s pravim imenom Frans Zimmer, bombardira plesišča in radijske valove z različnimi hiti.

Oglejte si posnetek nastopa iz leta 2019, ko je Alle Farben izstrelil papirčke z bazuko med obiskovalce:
 

Nastop Alle Farben v Rakičanu 2019

Nastopil bo tudi Srbski folk pevec, trenutno največja zvezda »Balkan« scene MC Stojan, ki bo obiskovalce zabaval s hiti, kot so Candy, Šalji broj, Alo! in La Miami, ki ima že 140 milijonov ogledov.

V nedeljo bodo nastopili še didžej Plastik Funk, Mejaši, Perpetuum Mobile, prekmurski DJ Horsta, glasbeni izvajalec Vaino in pevka Buryana.

Predprodaja vstopnic po najugodnejših cenah t.i. »Early Bird« bo potekala samo še nekaj dni, nato se bo cena vstopnic nekoliko zvišala.

Dnevne vstopnice
Predprodaja “Early Bird”: 11,90 evrov
Predprodaja (po razprodani “Early Bird”): 13,90 evrov
Na dan dogodka: 18 evrov

Poleg običajnih vstopnic so na voljo še vstopnice Galerija (VIP), ki se od ostalih vstopnic razlikujejo po tem, da imajo imetniki vstopnic dostop do arkadnega hodnika v prvem nadstropju ter so na voljo izključno preko spletne prodaje. 

Posebna akcija za tridnevne čarobne vstopnice:
3-dnevna predprodaja “Early Bird”: 29,90 evrov
3-dnevna predprodaja (po razprodani “Early Bird”): 33,90 evrov
 

Prodajna mesta:
Spletna prodaja vstopnic poteka tukaj.

Prodaja vstopnic poteka tudi v Kavarni in gostilni Dvorec Rakičan ter v Turistično informacijskem centru Murska Sobota

Podrobnejše informacije najdete tukaj

Organizator bo poskrbel za dva vhoda na prireditveni prostor vendar vseeno priporoča, da na prireditev pridete pravočasno, ker se pričakuje veliko število obiskovalcev iz vse Slovenije in tudi tujine.
 

Starejše novice