S ponedeljkom pouk vsepovsod poteka na daljavo, ravnateljice in ravnatelji osnovnih šol pa so se v teh dneh ukvarjali tudi s tem, kako zagotoviti tople obroke tistim, ki so upravičeni do subvencionirane prehrane. V nekaterih šolah so se odločili, da proti plačilu topel obrok omogočijo vsem šolarkam in šolarjem. V kolikor bodo šolo zaprte dalj časa, pričakujejo, da bo povpraševanja po toplih obrokih še več.

Od ponedeljka naprej šolanje v Sloveniji vsepovsod poteka na daljavo. Vseeno pa šole morajo poskrbeti za tople obroke učencem, ki imajo subvencionirano prehrano. V soboški občini so se šole odločile, da bo vsaka posebej poskrbela za svoje učence. No, na OŠ IV, ki jo obiskuje 123 učencev s posebnimi potrebami in prihajajo iz 25 različnih občin, so morali najti drugačno rešitev. Na pomoč so jim priskočile osnovne šole po vsem Pomurju.

"Poklicali smo starše in se dogovorili, da lahko topel obrok prevzamejo v najbližji šoli. Seveda smo se potem dogovorili s šolo, koliko dodatnih obrokov morajo pripraviti. Mi pa bomo potem tem šolam v začetku meseca povrnili stroške," pravi Brina Vlaj, šolska strokovna sodelavka na OŠ IV.

Trenutno tople obroke zagotavljajo tistim učencem, ki so upravičeni do subvencionirane prehrane, na Osnovni šoli II v Murski Soboti pa imajo še dodatno ponudbo.

"Od včeraj naprej smo dali možnost vsem učencem oziroma staršem, da se prijavijo na topel obrok in si ga odnesejo domov. Seveda proti plačilu in ob predhodni najavi," pravi Suzana Fartelj, ravnateljica na Osnovni šoli II v Murski Soboti.

Hrano dostavijo tudi na dom

Kot pravi, se je že kar nekaj staršev odločilo za to možnost, v prihodnosti bi jih lahko bilo še več.

"Predvidevamo, da bo takšnih primerov, v kolikor se bo šolanje na daljavo nadaljevalo, še več. Starši, ki so se doslej odločili za to možnost, so zadovoljni," pravi Farteljeva.

Ob tem poskrbijo tudi za tiste, ki sami ne morejo prevzeti hrane.

"Vsaka šola ima malo drugače. Nekateri omogočajo tudi dostavo v izjemnih primerih, kjer je problem prevoz," pravi Vlajeva, ravnateljica OŠ II pa dodaja, da imajo pri njih dva učenca, ki jima hrano dostavijo na dom.

Vseeno pa spodbujajo osebni prevzem, kjer je to možno. Kot še dodajata, je v teh časih še toliko bolj pomembno, da se otrokom zagotovi primerno prehrano.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nema veze (nepreverjen)

tople obroke bi zdaj rabili otroci ki so sami doma zaradi odstotnost starše ki so v službi drugi otroci ki so njihovi starši doma pa mislim da njim kuhajo vsak dan ce je v šoli ali doma.lp

realnooo (nepreverjen)

jooj s kakimi problemi se ukvarjajo samo da opravicujejo svoj stolcek.
Narod pa gloda kost!
jooooj

tič (nepreverjen)

še malo,pa boš ti tudi šel delat!ne bo več šenki penez!

In reply to by realnooo (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

ne razmin te...v sluzbi san ze 9 lejt.

In reply to by tič (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

mene pa zanima
katere sestre bolj pušijo
srednje
ali
višje

clovek ne jezi se

Zelo pohvalno. Vse šole bi lahko isto naredile. Veliko staršev je v službah, pridejo domov, morajo še kuhati, pomagati pri nalogah, potem pospravljati, ostala hišna opravila itd. Da vsaj malo razbremenijo starše.

Starejše novice