Včeraj smo poročali o novinarski konferenci iniciative Dovolj.je, ki je v treh mesecih delovanja prejela prijave zoper 15 različnih duhovnikov z imeni in priimki in dve anonimno brez navedbe duhovnika.

Na tiskovni konferenci naj bi med drugim dejali, da se soboški škof Peter Štumpf ne drži dogovorjenega glede spolnih zlorab. Na te zapise se je Štumpf odzval na svojem facebook profilu. Odziv objavljamo v celoti.

"Škof Štumpf se ne drži dogovorjenega glede spolnih zlorab...

Tako so povedali člani civilne iniciative Dovolj je in tako o tem poroča Domovina.

Na zahtevo civilne iniciative Dovolj je sem v ponedeljek,18. marca 2019, podal prijavo policiji primer dveh duhovnikov, obtoženih spolnih zlorab. To sem storil preko Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab pri SŠK, ki je prijavo podala višjemu kriminalističnemu inšpektorju na Republiški generalni upravi policije in sicer štiri dni pred iztekom roka za prijavo, ki mi ga je določila civilna iniciativa Dovolj je. 

Najbrž je civilna iniciatva Dovolj je razočarana, da tega nisem storil osebno, ampak preko Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab pri SŠK.. No, tudi civilna iniciativa Dovolj je uporablja novinarje in domnevne žrtve, da javno razkrivajo domnevno krive duhovnike. Zakaj pa civilna iniciativa Dovolj je sama zoper domnevno krive duhovnike ne vloži ovadbe na policijo? Zakaj to morajo delati škofje? Gre za test škofovske verodostojnosti ali pa za poskus ločevati škofe od duhovnikov?

Vsa čast civilni iniciativi Dovolj je, dokler dela strokovno, pošteno in dobronamerno. 

Sporočam pa, da je ni oblasti in iniciative na tej Zemlji in pod Zemljo, ki bi meni komandirala mojo vest in odločanja, ki so povezana z njo ter načine ukrepanja, pa tudi če gre za spolne zlorabe. Glede tega sem "muko mučil" in jo še, zato tudi zame velja: Dovolj je!!!".

S spleta

Komentarji (54)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kuki (nepreverjen)

Sramota!!!
Končno je pokazal pravo barvo. Ovce pa še kar veselo darujejo?.
Fuuuuj nesnaga!!!

VRANA (nepreverjen)

Kuki, kaj je sramota? Da je podal prijavo? Naj je ne bi? Zagovarjaš pedofile? Nesnago gledaš v ogledalu!!!

In reply to by Kuki (nepreverjen)

Kuki (nepreverjen)

Ti budalo, a je prijavil organom pregona???
Ni!!!
Prijavil je neki organizaciji v sklopu RKC. A je tebi to normalno? “Kadija tuži, kadija sudi.”
Kaj pa je cerkev, razen tega, da je skrivala in podpirala pedofilske nesnage v svojih vrstah, naredila za žrtve spolnih zlorab???
Ne bluzi nekaj na pamet, včasih je potrebno kaj prebrati in šele potem komentirati.
Res me zanima, a se ne skozlaš, ko se pogledaš v ogledalo?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kuki..... treba je prebrati članek najprej, šele potem pametovati:
"....preko Ekspertne skupine za reševanje spolnih zlorab pri SŠK, ki je prijavo podala višjemu kriminalističnemu inšpektorju na Republiški generalni upravi policije......" To za tebe ni organ pregona??? Kaj pa potem je??? Prijavi sta na dveh "organizacijah" (če se tako po domače izrazim)

In ti MENI "včasih je potrebno kaj prebrati in šele potem komentirati"???? Hahahahaha.... Boš se ti zdaj skozlal, ko pogledaš v ogledalo????
Kuki, tudi tebi: never go full retard

In reply to by Kuki (nepreverjen)

Picekk (nepreverjen)

Ne sprenevedaj se in ne obračaj dejstev. Štumf NI prijavil spolne zlorabe ustreznim institucijam, ampak neki cerkveni instituciji, ki ni organ pregona. Vse kar se je dogajalo pozneje ni bilo predmet debate. O tem ti govori Kuki. A so tebe tudi popi božali, da jih tako vehementno braniš?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Picekk hibridni, no poglejmo dejstva: a je prijava pri višjem kriminalističnem inšpektorju na Republiški generalni upravi policije ali ni??? Štumpf je prijavil zadeve PREKO Cerkvenih institucij, ki so po najnovejših zapovedih in zakonodaji papeža DOLŽNE prijaviti zadeve civilnim oblastem, KAR SO TUDI NAREDILI !!! Torej, za retarde tvojega kova: primer obravnavajo organi pregona IN Cerkvena institucija.
Če bi primer obravnavali SAMO interno v Cerkvi, bi seveda na zadeve lahko gledali pristransko in marsikaj pometli pod preprogo. Kar so tudi počeli v zgodovini, to je DEJSTVO !!
Tvoja retard pamet očitno ni razumela, kar je Kuki napisal s tem: "Kadija tuži, kadija sudi".... Tale izrek bi veljal LE v primeru, če bi primer obravnavala SAMO in IZKLJUČNO Cerkev sama. Kuki je očitno tudi šel full retard, pa niti ni prebral članka, že pisaril neke izreke.

Sedaj pa so zadeve na policiji, pa spet ni dobro. Vendar, nič ne bo zadovoljilo drhali, željne linčanja

In reply to by Picekk (nepreverjen)

Če bi se zaved… (nepreverjen)

bi ODSTOPIL in naredil tole https://www.youtube.com/watch?v=gmbm4g9LeL4

In reply to by Kuki (nepreverjen)

bolj (nepreverjen)

Sta v Soboti 2 posiljevalca?

komunizem - zlo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vidim, da vas je dosti pametnih, ki se zelo dobro razumete na temo, zato bi vas prosil da mi napišete pravno definicijo za spolno zlorabo kaj je sploh to in kaj spada pod to ( lep pogled, nasmešek, stisk roke, prijateljski objem itd, itd) povsod samo slišimo spolna zloraba in spolna zloraba nikjer pa nič konkretnega sama beseda je zelo širokega pomena. Pravniki zelo radi rečejo vse kar ni zakonsko prepovedano je dovoljeno. Čudno je tudi to da se pretežno tega obtožuje moške, kaj pa ženske ali niso sposobne spolne zlorabe ?? Kaj pa spolne zlorabe drugod po drugih področjih, če mislite da jih ni se motite, kaj pa recimo župani smo že imeli znani primer. Torej bodimo toliko objektivni in priznajmo, da so te zlorabe povsod, ampak tja novinarji (mrhovinarji) ne upate in ne smete posegati, imate pa novinarji in vsi mediji samo eno nalogo "strica iz ozadja" udariti po duhovščini nikoli pa mi ne bo jasno in razumljivo zakaj je toliko človeške hudobije v nekaterih.

dribler efe (nepreverjen)

Tvoj vodja Svečkarske Domobranske Sekte je največji komunist in prav imaš največje Zlo v Sloveniji

In reply to by komunizem - zlo (nepreverjen)

komunizem - zlo (nepreverjen)

dribler efe - - KOMUNIZEM, FAŠIZEM, NACIZEM največje zlo " Resolucija Evropskega parlamenta z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmu" v Sloveniji pa se greste komunizem, zato pa imamo taki ugled v Evropi.

In reply to by dribler efe (nepreverjen)

etitak (nepreverjen)

Prosim, ne reševati problem sveta v škodo Slovenije. Fašisti, nacisti in komunisti so nas že dovolj tepli.

In reply to by dribler efe (nepreverjen)

grr (nepreverjen)

Spolna zloraba je vsako neverbalno, verbalno ali fizično dejanje, s katerim se z namenom spolne potešitve krši dostojanstvo in prekorači meje druge osebe katere koli starosti ali spola. Spolno nasilje otroke in mlade močno poškoduje ter rani njihovo dostojanstvo in celovitost. Takšna dejanja so storjena naklepno, proti volji žrtve, brez njene privolitve ali na manipulativen način in so zato opredeljena kot nasilje, ker storilec uporabi svojo moč, vpliv, družbeni položaj ter izrabi žrtvino zaupanje in spoštovanje. Ko gre za spolno nasilje nad otroki, so dejanja še toliko hujša. Otroci na prekoračitve meja dostojanstva človeške osebe niso pripravljeni, jih ne razumejo in glede na podrejen položaj ter še nedokončan čustveni in telesni razvoj ne morejo dati privolitve in zato zanje tudi nikoli niso odgovorni. Teža spolne zlorabe se meri glede na posledice storjenega dejanja. Kadar govorimo o spolnem nasilju, najprej pomislimo na posilstvo, ki dejansko predstavlja le manjši del tovrstnega nasilja. Večino zlorab predstavljajo drugi predhodni mehanizmi odvisnosti od odnosov in izkazovanja moči nad posebej izbranimi žrtvami

čarni vrag (nepreverjen)

27. člen(domneva nedolžnosti)
Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo.

Ne vem če za to nekakšno civilno inciativo velja Ustava R Slovenije. Ta namreč ne dovoljuje javno obtoževanje in kazanje slik nekoga, ki izgleda ni še niti obtožen, še manj obsojen. Ali pri nas vlada lov na čarovnice in atmosfera Divjega zahoda?

SLEPEC (nepreverjen)

čarni vrag - POPOLNOMA IMAŠ PRAV Ne vem kam smo zašli v tej Sloveniji, da je dovoljeno brez pravnomočne obtožbe nekoga linčati izpostavljati z imenom in priimkom po možnosti še z sliko po vseh medijih pa to je čisto barbarstvo in kaznivo dejanje
"Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo."

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

obtožbe??? (nepreverjen)

Aja? Vas čarne pa načeloma ne mouti javno obtoževanje in blatenje levičarov brez dokazov in brez da bi biu keri za kakoli obsojeni. Je tak? Sran vas bilo. Zdaj boš se pa nekaj gor proso. Marš!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

komunizem - zlo (nepreverjen)

obtožbe ??? Daj prosim te razloži mi kaj pomeni "vas čarne" tega pojma ne poznam. Odločno ti pa prepovedujem, da če sam, tako kot cela Evropa, ki je uradno obsodila komunizem, storim tudi sam
sem za tebe "čarni". To je mantra vas komunistov in levakov, da če kdo ni z vami je takoj "čaren" pomeni, da drugače misleči od tebe so vsi "čarni" uboga tvoja inteligenca.

In reply to by obtožbe??? (nepreverjen)

spolno zlorabljen (nepreverjen)

Toliko pisanja na to temo je tudi meni dalo idejo. Pobrskam malo po spominu pred mnogimi leti še za Jugoslavije ko sem še obiskoval osnovno šolo sem bil večkrat spolno zlorabljen namreč tovarišica učiteljica me je večkrat pobožala po glavi in laseh in zdaj vidim, da je to po zdajšnjih kriterijih takrat bila spolna zloraba. Zdaj premišljujem ali naj to prijavim in komu pa tudi kako bom to dokazal, ali pa je zadosti, da to javno povem brez dokazov, pa bo tovarišica obsojena ali kaj ? Verjetno bi me tudi pripadala kakšna dobra odškodnina, denar vedno pride prav.

klerikalizem-zlo (nepreverjen)

Ta nagravžna cerkev pa nagravžni popi se skoro sakši den pojavlajo v novinaj pa na teeviziji, pa na proslavaj... Fejst pogrejšan čase socializma, gda so bilij popi tüo kak miši. Popi pa cerkev nan že 30 lejt serejo po glavi pa nas zastruplajo s svojof strupenof propagandof. Na bruhanje mi ide.

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nagravžneš komunistični, del totalitarnega sistema, ki je pomoril XY ljudi !!! Seveda pogrešaš tou, nesnaga ena... Što pa tebi osebno kaj vsiljuje?? Če te zanima, greš v cerkev, če nočeš, ne greš-še nikoli v življenju nisem videl prisile iti v cerkev!!!! Zakaj lažeš??? Na bruhanje mi greste, vsi vi kvazipravičneži, kao strpni do različnih ras, verstev, spolnih usmeritev.... Vi ste največje nesnage, pod pretvezo "strpnosti" ! Strpni ste pa edinole do sebe!!!! Fuj nesnaga!!

In reply to by klerikalizem-zlo (nepreverjen)

whaaat?? (nepreverjen)

Moren se pikniti v to : "še nikoli v življenju nisem videl prisile iti v cerkev!!!!"
Ka pa je te za tebe to, gda malo deco silijo krstiti, iti k verouki, itd...Gda par lejt staro dejte tiraš v cerkev, je to prisila...če pitaš enoga npr. 8 letnika, ka bi raje delo, al šau k verouki al pa na igrišče, de v 99,9% primerov odgovor igrišče, oziroma vse drugo samo nej cerkev. Torej ide prisilno, samo ka do srečni babice pa dedeki, pa sousidi, pa vsi drugi, samo on sam nej...
In če si že pri nagravžnih komunistaj...tvoj preljubi Jezus je bil prvi in pravi komunist.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

whaaat??
hahaha, kakšen brezvezen komentar: igrišče ali verouk (otrok izbere igrišče, hahahahahaha). Pa si tij debil? Tudi med šolo in igriščon izbere igrišče. Med pranjem zob in igranjem igric izbere igrice, med domačo nalogo in sladoledom izbere sladoled,...... hahahaha
Družbena norma je, da otroke vzgajamo, jih usmerjamo starši. Za vas nekatere pa je to zloraba, prisila,... Preveč si v ton skrajno levičarskon, LGBT, feminističnom sranji !!!! V Ameriki so šli celo tak daleč, da se pogajajo, da baje mora otrok dati privoljenje, da mu menjaš plenice!!!!! HAHAHAHAHA. Ker to je zloraba-menjava pleničke, hahahaha. Resnično, poglej na YT, ne zezam se !!!

In reply to by whaaat?? (nepreverjen)

klerikalizem-zlo (nepreverjen)

Ka tij lekar braniš spolne iztirjence šteri se spravlajo na malo deco ? Dragi dečko, tej duhovnik J.P. se je spravlo na seden lejt stari diklino. Daj malo prijdi k sebi ,pa enjaj že inouk s ten komunizmon šteroga že 30 lejt nega. Edijni bivši komunisti so trenutno Janša, Zvez, Gorenak, Černač, Šircelj, pa ostali s politbiroja SDS-ja.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Komi ti verješ? Toj deklini, ki bi mogoče samo rada do pejnez prišla?

In reply to by klerikalizem-zlo (nepreverjen)

klerikalizem-zlo (nepreverjen)

Stroka (psihologija, psihoanaliza, sociologija...) pravi, ka je 99,9% takšnih pričevanj o spolnih zlorabah, resničnih. Tou so stvarij šterih si lidgej ne zmišlavlejo. Skrivanje spolnih iztirjencof, šteri se spravlajo na seden lejt stare dikline, je pa za menej isti zločin, kak samo spolna zloraba.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če je tak, te sodišč več ne nucamo. Psihologi do ugotovili, če človek laže ali nej. Ka pa če tudi psihologi lažejo.

In reply to by klerikalizem-zlo (nepreverjen)

klerikalizem-zlo (nepreverjen)

Ja, po tvoje fsi lažejo, samo popi pa Janša nej.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

komunizem - zlo (nepreverjen)

klerikalizem - zlo : poslušaj pametnjakovič ko bodo čez nekaj let tudi pri nas zavladali islamisti te boš ti in tebi podobni jebali ježa, malo si prečitaj Šeriatsko pravo. Ne boste jih tak srali kak to delate zdaj krščanstvi in še boste žalovali (če boste preživeli) za krščanskimi časi - BUDALO.

In reply to by klerikalizem-zlo (nepreverjen)

whaaat?? (nepreverjen)

Ja, najbokše ka napišeš, ka si je deklica sama prosila, pa izivala duhovnika?!?!?
Eni ste rejsan ....
Pa razmo bi, ka bi to bil osamljeni primer zlorabe v cerkvi, al toga je telko tak v sveti, kak prinas, ka ti slabo grata...al po tvojon ščejo vsi priti do pejnez, zato tak lažejo o preljubi cerkvi, pa brezmadežnih duhovnikaj...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne pozabi, da je to danes odraslo dekle, ki se je zdaj naenkrat spomnilo da jo je nek duhovnik spolno nadlegoval pred kakimi 15 leti. Dvomim, da je 7 letna deklica ostajala sama z odraslim moškim. Verouk pa se izvaja v skupini in ne posamezno.

In reply to by whaaat?? (nepreverjen)

brekaš (nepreverjen)

V toj temi si se glih ti izkazo za največjo nesnago. Redno moreš biti plitvi v glavi ka lidij vse povprek označuješ za komuniste, če se pač ne strinjajo s tebov. Kak te je nej sran? V sakšoj temi vsiljuješ svoje menje, misliš ka maš samo ti eno in edino resnico, se maš za nekšo moralno avtoriteto, lidij označuješ za komuniste..... te pa maš obraz drugin talati nesnage. Što je tebi glavo opral? Ali si se pa pač tak zabiti naroudo in si nej san kriv.....

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

brekaš, ti si tudi del nesnage, ki samo obtožuje, brez argumentov. Za komunista san označo 1 osebo, in sicer "klerikalizem-zlo", ki je sam napisal "Fejst pogrejšan čase socializma, itd." Ker pa so naši družini požgali hišo, pa lahko iz prve roke potrdim, da so to naredile nesnage!!! Ali so požigalci danes plemeniti?? Nej si se malo zmejšo pri mnenji, što je zabiti??

In reply to by brekaš (nepreverjen)

Picekk (nepreverjen)

Žal mi je, da so vam požgali hišo. Vendar samo tako na pamet pa res niso požigali. Verjetno je bil kakšen razlog...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tudi Puklasti Miha je ubil hodoškega mlinarja, ker je imel razlog. Ta razlog je bila mlinarjeva žena, ki jo je nato posilil.

In reply to by Picekk (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Picekk, vej pa ne delaj se zabitoga. Pa tak lepo si začno, kasneje pa full retard... Seveda je bil razlog, rdeča knjižica ali ne....

In reply to by Picekk (nepreverjen)

Picekk (nepreverjen)

Nikoli nisem bil v partiji in nikoli nisem imel rdeče knjižice.
Kar pa za tebe, glede na gorečnost tvojega pisanja in zagovarjanja brezmadežnih malikov, ne bi mogel trditi. Vsak, ki vsaj malo analizira tvoje pisanje, takoj spozna gorečega komunista.
Sedaj si pač obrnil plašč in te malo peče vest. Veliko takšnih kot si ti poznam in gabijo se mi. Res zelo gabijo.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Picekk...... You Just Went Full Retard, hahahahaha Everybody knows you never go full retard....

In reply to by Picekk (nepreverjen)

Kr’en (nepreverjen)

Katoliška cerkev pa je res zadnja in ti Vrana skupaj z njimi, ki lahko kogarkoli obtožuje pomorov.
A si res tako plitev ali pa samo versko zaslepljen in neizobražen, da ne veš koliko milijonov duš ima tvoja brezmadežna cerkev na vesti?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kr’en.... pomori so zgodovinsko dejstvo, ne samo obtožba. To ni samo "moje mnenje, moja obsodba". Brezmadežna Cerkev-od kje to tebi??? NIKOLI nisem trdil tega, ker to seveda ni res! Tudi zgodovinska dejstva: v zgodovini so v sam vrh Cerkve prilezli različni kriminalci, negativne osebe,..... marsikaj je bilo. Marsikaj je možno preveriti z lahkoto... Kaj ti ni jasno, obsojanja vredno je OBOJE !!!??? Vendar- to vas večina ni sposobna reči- obsojam "tvojega" in hkrati tudi "mojega", če je naredil slabo in je to dejstvo.

In reply to by Kr’en (nepreverjen)

kyx (nepreverjen)

eni in ta isti komentatorji pod istimi temami, dolgčas.

Kriza (nepreverjen)

Dajte, gospod škof, v red si spravite župnijo v Beltincih! Tu nam oz. vam poka vse po šivih. Gledate in nočete videti, veste in se sprenevedate. Človek božji, pa vi se bojite ljudi v Beltincih, ali kaj? Nemrete biti tako neodgovorni, to je sramota za župnijo in škofijo. Fsi že bežijmo od cerkve beltinške, tu je fejst hudobije, isto kak v domi starejših, veliki dolgovi, Boug pomagaj...

Juhuhu (nepreverjen)

Je poiskusil, pa mu je Beltinski jebač kvinte vrezal. Zdaj se rajši spravlja na stare onemogle župnike, ki resnici na ljubo, včasih malo preveč pogledajo v kozarček

In reply to by Kriza (nepreverjen)

Orthodox (nepreverjen)
... ma odstopi… (nepreverjen)

za u stumpf ...

labdas (nepreverjen)

ja tak je na svejti, v muslimanski državaj, v Rusiji, pa trudi v Evropi v srednjon veki je večina 12-13 letnic nosečih, v muslimanskih državaj tudi poročenih eli še mlajših.
Tou pa seveda ni opravičilo za razne pope, trenere, vučitele, ....kerin se tou seveda dokaže.

čarni vrag (nepreverjen)

Spitavlem se, kateri učitelj, pop, trener je tak nori, ka bo kjerkoli tudi eno samo minuto sam s kakšnim otrokom. Po akciji Meetoo v ZDA, se tričetrt moških nadrejenih izogiba da bi bili sami s kakšno podrejeno v pisarni ali kjerkoli v firmi. Tako je prišlo do svojevrstne izolacije žensk in s tem imajo še manj možnosti za napredovanje. Nekaj takega se dogaja tudi na naših šolah. Učitelji so z učenci vedno bolj formalni in hladni, saj se bojijo da jim bo kakšna frčefela uničila kariero.

Pax (nepreverjen)

Kdo bi si mislil?
Normalen komentar. ??

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Saj, vedno se lahko pojavi neki "normalni" kontra učinek!

Je pa trenutno ta dobesedno hajka samo na Rimokatoliško cerkev tik pred volitvami še posebej nedopustna, nepoštena. Smo pa tega v Sloveniji vajeni, saj se pred volitvami, takimi ali drugačnimi, vedno pojavi neka inscenirana afera s strani levih opcij (Patria, Janšev zapor, vse kar poveš kontra levici ali proti migrantom, je sedaj sovražni govor...). Volitve bodo zaradi tega sicer demokratične (po slovenskih standardih), vendar ponovno precej nepoštene.

Zakaj toliko sovraštva do Cerkve? Ne me narobe razumeti, jaz nisem ne veren, pa tudi k maši ne hodim. Ne poznam niti enega škofa ali duhovnika, tako, da mi nametavati, da nekoga zaradi poznanstva branim, ne bo na mestu. Cerkev je v zgodovini človeštva naredila marsikaj narobe, zaradi njenih potez, razlag določenih dogodkov ali "čudes" je umrlo veliko ljudi in to vemo. V določenm kontekstu zgodovine je pač bilo tako, ljudje si niso vedeli marsikaj razložiti in tu je bila Cerkev s svojimi uki... Napačnimi ali pozitivnimi, to je stoletja nazaj in to nima smisla pogrevati. Tu pljuvate po Cerkvi, kot da ni v dveh tisočletij od nje prišlo ničesar poztivnega, a če se kdo spotakne ob komunizem in socializem, kateri je v nekaj desetletij pobil več ljudi, kakor Cerkev v dveh tisočletij, pa je takoj ogenj v strehi. Zakaj vsaj realini niste?

Pedofilija je pa novejši znan negativni pojav v Cerkvi, čeprav se je to dogajalo stoprocentno tudi pred stoletji v raznih samostanih in cerkvah. Bi dal roko v ogenj, da je pač bilo tako. Ni opravičljiva, s tem se verjetno vsi strinjamo. Ni pa sedaj potrebno, da se izliva toliko sovraštva na samo Cerkev in določene posameznike. Mislite, da je škofu lahko, ko mora sam nekoga naznaniti, ga zatožiti, čeprav bi to morala delati policija, sodstvo...? Malo se postavite v njegovo kožo!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Toti glih (nepreverjen)

Če je to samo 1 % prijav od dejanskih in če je samo 1% resničen, je tega ogromno preveč. Vemo pa, da se marsikaj ne izve nikoli, tudi zaradi staršev samih otrok, kar mi ne bo nikoli jasno, da žrtvujejo svojega otroka zaradi kvazi sramote. Kar je nedopustno, se ne sme zgoditi, vendar se dogaja, vsem pred očmi. Ne smemo pa vseh metati v isti koš.

Pohodnik (nepreverjen)

Kačone naj imajo v kletkah kot zahteva celibat...

ne-vernik (nepreverjen)

Torej po zapisanem je vedel kaj in kako je. Torej ??

VlAdaprava (nepreverjen)

Ne pučuti se odgovornega hoo pa še kako /—-Saj tudi sam odloča v pastoralnem svetu ——Brez vprašanja odloča funkcije kot je odločil v Romskem naselju in to človeka ki redno greši

Kuna (nepreverjen)

Vse skupaj je ena velika hinavščina.
Od nekoga pričakujete, da naj bo "izdajalec", v isti sapi se pa strinjate, da je bilo "upravičeno" postreliti vse "izdajalce" (v marsikaterem primeru to niso bili niti približno) v nekem drugem obdobju.
To je dokaz totalne hinavščine, dvoličnosti, zahrbtnosti,...

mestosobočanec (nepreverjen)

GOSPOD ŠKOF ŠTUMPF.odločitev je na vaši strani in sicer ali boste zaščitili mlade in ženske da bodo normalno hodili k Božji službi ,verouku,ali pa boste zaščitili svoje kaplane,župnike.kar pomeni da za nekaj časa bo spet kakšna afera.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice