Steklena vrata na objektu Gledališča Park Murska Sobota so bila v julijskem silovitem neurju uničena. Dobili smo odgovor, kdaj bodo namestili nova.

Kot smo poročali, je 13. julija 2023, v zgodnjih jutranjih urah neurje, kot ga ne pomnimo, marsikje v severni polovici Slovenije za seboj pustilo pravo razdejanje.

Neurje je med drugim povzročilo škodo tudi na stekleni steni v preddverju Gledališča Park. Steklena stena je bila tako močno poškodovana, da jo je treba v celoti zamenjati.

Kot je razvidno s fotografij, nove steklene stene še vedno ni, zato smo na Zavodu za turizem, kulturo in šport Murska Sobota preverili, zakaj je temu tako.

Okvir steklenih vrat je iz lesa, mizarji zasedeni do konca leta

Brigita Perhavec, direktorica Zavoda ta turizem, kulturo in šport Murska Sobota, je za Sobotainfo pojasnila, da je okvir steklenih vrat iz masivnega lesa, zato so poiskali mizarja, ki je okvir naredil na novo.

»Ker je bilo to sredi leta, ko so bili mizarji že zasedeni s prevzetimi deli do konca leta, je bilo težko najti mizarja, ki bi lahko kar tako 'vskočil'.

Prav zaradi tega smo za čas priprave in montaže nove stene našli rešitev v začasnem zaprtju stene z lesom, predvsem zaradi zmanjšanja možnosti vdora v objekt in temperaturne zaščite objekta,« je odgovorila Perhavec.

Montaža predvidena za drugi teden

Perhavec je pojasnila, da je v tem trenutku vse pripravljeno za vgradnjo, vendar mora biti temperatura nad šest stopinj Celzija, da lahko steklarji izvedejo vgradnjo stekel, »sicer nam ne morejo zagotoviti kakovosti«.

Zaradi napovedanih nekoliko višjih temperatur imajo montažo načrtovano za sredo, 13. decembra.

»Leseno okno (steklena vrata) z varnostno zasteklitvijo stane 27.800 evrov plus davek na dodano vrednost,« pojasnjuje Perhavec.

Stroški zamenjave bodo povrnjeni s strani zavarovalnice.

Komentarji (11)

. (ni preverjeno)

Mogoče bi moral zavod za kulturno dediščino prej ugotoviti iz katerega stoletja je steklo in ga nadomestiti z enakim. Da ga naslednje neurje spet vniči.

Ograček (ni preverjeno)

Bravo! En aplavz prosim. Ka vi tou steklene puzle sestavlate? Ajaa vače nede za vas nika ostalo. Bravo. 🤮

- (ni preverjeno)

Ograček či nemaš pojma ne bluzi, eno navadno okno prijde 1000 Evrov tou pa je ogromna površina.

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

htrhrrhhh (ni preverjeno)

Tou cuj zapreti za večno tu samo hodijo sem drogeraš i narkomani.

majklđekson76 (ni preverjeno)

v ceni so doma še okna menjali?

333 (ni preverjeno)

Kulturni spomenik, ki ga je treba cenit in max. ohranit!

Niko i ništa (ni preverjeno)

Enako je važen partizan, ki je poleg.

In reply to by 333 (ni preverjeno)

vaški pijanček (ni preverjeno)

Ta poeg ni bil nikoli partizan, bil je iz skupine lumpen proletariata !

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

1331 (ni preverjeno)

Lumpen proletariat so po definiciji bili kurve pa lopovi keri so se za svojo korist postavili na stran desničarov. Se prepoznaš?

In reply to by vaški pijanček (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Točno tako!

In reply to by 1331 (ni preverjeno)

Bakovciimoj (ni preverjeno)

Perhavcova 🙏🙏🙏🙏plačaj tej okna vejpa tij si šefica ...tij sobočancan Je..š Ma..r tij sobočance za nous vlečeš pa si projekte zmišlavleš stebov terbej iti kak Celecon lopovom ...zdaj so maske spadnole pa se prikazo miklavž zlancami mogoče de jih še več vtoj vreči zamazani....pa de jih vejzo zlancami

Starejše novice