Sedmo leto zapored so se ljubitelji žlahtne vinske kapljice družili na gradu Negova pri Gornji Radgoni.

Na gradu Negova je potekal 7. Salon Traminec. Na gradu se je zbralo 1200 gostov, ki so okušali 109 različnih tramincev iz 7 držav ter hrano 15 kulinaričnih mojstrov iz vse Slovenije. Za glasbeno poslastico je poskrbel stari znanec Salona Traminec, Vlado Kreslin, ki se mu je na odru pridružil še Samo Budna.

Preplet vin, kulinarike, glasbe in umetnosti

Organizatorji Salona Traminec, Kultprotur, Mediaspeed in Vina Steyer, si že 7 let prizadevajo za dvigovanje in negovanje vinske tradicije in kulture pitja. Salon Traminec je obiskovalcem tudi letos ponudil preplet vin, kulinarike, glasbe in umetnosti.

Ljubitelji tramincev so lahko pokušali 109 vrst tramincev iz Slovenije, Italije, Nemčije, Srbije, Avstrije, Francije in Hrvaške. Izbirali so lahko vse od suhih do sladkih tramincev, penin, bio vin in arhivskih vin. Med arhivskimi vini sta bila tudi dva traminca iz leta 1983, ki je, po mnenju mnogih, najboljši vinski letnik v zgodovini.

Odlična kulinarika

Za to, da nihče ni ostal lačen, so poskrbeli mojstri kuhalnice iz celotne Slovenije: od JB restavracije, ki velja za eno izmed 100 najboljših restavracij na svetu, do najboljše štajerske restavracije Mak; predstavili so se še študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor oz. njihova restavracija Sedem, Casino Mond, Hiša Pečovnik iz Zgornje Savinjske doline, Hotel Diana iz Murske Sobote, Hotel Golte, JGZ Brdo, Šunkarna Kodila, Gostilna Lovenjak iz Murske Sobote, Kamp Menina, Vila Prešeren z Bleda, Gostilna Zorko ter Gostilna pri Ovinku s Ptuja. Manjkali niso niti mojstri bograča iz svetovne prestolnice bograča – Lendave. 

Vlado Kreslin in Samo Budna

Osrednji glasbeni gost je bil legendarni Prekmurec Vlado Kreslin, ki je goste na Salonu Traminec očaral že leta 2011, s svojimi uspešnicami pa je navdušil tudi tokrat. Na odru se mu je pridružil ljutomerski glasbenik Samo Budna.

Na dogodku so se predstavili tudi člani Vinske reprezentance Slovenije, sicer aktualni evropski nogometni prvaki  in napovedali Evropsko nogometno prvenstvo vinarjev, ki ga bo leta 2018 prvič gostila Slovenija.

Foto: Mediaspeed.net  

Starejše novice