Predvidena lokacija za selitev Romov.
V občini Beltinci so se odločili, da Romom zaradi neustreznih razmer zagotovijo nove bivalne prostore.

Bivalne razmere Romov v občini Beltinci so že dlje časa slabe. Podobno velja tudi za higienske razmere, v zadnjih letih pa se vse pogosteje soočajo tudi s slabim zdravstvenim stanjem in povečanim kriminalom.

Nedavno so na četrti redni seji občine Beltinci razpravljali tudi o romski problematiki, saj so razmere že dlje časa nevzdržne.

Razmere v romskem naselju nevzdržne, širi se tudi kriminal

Marko Virag, župan občine Beltinci, je za Sobotainfo pojasnil, da so se sestali s predstavniki centra za socialno delo in policije, na obisku v Beltincih pa je bila tudi delovna skupina predsednika vlade v povezavi z romsko problematiko.

»Ugotovili so to, kar mi že vrsto let govorimo. Razmere niso več primerne, so nevzdržne. Tako bivalne kot socialne in družbene. Slabo zdravstveno stanje, slaba higiena, širi se kriminal, problem je tudi z glasno glasbo,« je dejal Virag.

Na občini zdaj pripravljajo akcijski načrt, da bi se romski populaciji pomagalo predvsem na področju bivalnih pogojev.

Naselje v Dokležovju urejeno, v Beltincih problem črnih gradenj in dotrajanosti

»V občini Beltinci sta dve romski naselji. V Beltincih in Dokležovju. Naselje v Dokležovju je dobro urejeno in Romi tam živijo v človeku dostojnih razmerah,« so za Sobotainfo pojasnili iz občine Beltinci.

Naselje v Beltincih je po besedah župana zaradi črnih gradenj in dotrajanosti ter utesnjenosti na prostoru, kjer se je razširilo, v zelo slabem stanju, zato si v občini prizadevajo, da bi romsko naselje v soglasju s tam živečimi Romi preselili na novo primerno lokacijo.

Romi so pomoč pripravljeni sprejeti, nova lokacija že določena

Virag je na seji poudaril, da brez ustreznih bivalnih prostorov ni socialnega in družbenega napredka, predvsem pa ni ustreznih delovnih navad.

Romi so pripravljeni sprejeti pomoč, je dejal župan: »Naleteli smo na dober odziv, tudi v romskem naselju so pripravljeni sprejeti pomoč. Aktivno delamo na tem, da bi ta projekt čim prej ugledal luč sveta in bi imeli Romi priložnost zaživeti malo drugače.«

Rome želijo preseliti na lokacijo, ki je glede na stalni prirast števila Romov dovolj veliko in bi ga bilo mogoče hitro ustrezno komunalno opremiti. Gre za zemljišča ob zapuščeni gramozni jami v Fazaneriji.

Uporabljena bodo sredstva Evropske unije in državne pomoči

Občina si želi skupaj s pristojnimi državnimi institucijami čim prej najti celovito rešitev tega problema. V primeru realizacije vlaganja v izgradnjo bodo uporabljena sredstva Evropske unije in državne pomoči.

»Le skupaj, v primernih življenjskih razmerah, bomo uspeli doseči stopnjo asimilacije Romov, ki si jo želimo. To je del našega okolja, naše družbe. Zato je naj za njih, kot tudi za vse ostale, primerno poskrbljeno,« so še sporočili iz občine Beltinci.

Po neuradnih informacijah Sobotainfo naj bi bilo novo romsko naselje zraslo na 26.000 kvadratnih metrih, urejeno pa naj bi bilo tudi nogometno igrišče. V prvi fazi pa naj bi tja preselili 70 Romov.

Selitev Romov na novo lokacijo podpira tudi Horvat Muc

Jožek Horvat Muc, predsednik Zveze Romov Slovenije, podpira selitev: »Mislim, da je to dobra odločitev, glede na to, da se tudi Romi strinjajo s tem. To pomeni, da se občina, ki išče rešitve, kot tudi romska skupnost se strinjajo s tem, da razmere v tem delu naselja ne morejo tako naprej.«

Med vzroki za nevzdržne razmere je Horvat Muc izpostavil predvsem to, da infrastrukturno, prostorsko in lastniško zadeve niso urejene tako, kot bi morale biti.

»Možnosti, ki jih občina ponuja, se mi zdijo zelo dobre. Mi to podpiramo in skušamo občini pomagati, da bi to stvar uredili. Zelo pomembno je predvsem to, da se obe strani s tem strinjata,« je še dodal Horvat Muc.

Komentarji (103)

100-100 (ni preverjeno)

Seveda do se zdaj sipali grdi komentari, sobota info de pa tou podpero. Gda je guča od Romov te je sigdar katastrofa.

Marija!PaFego (ni preverjeno)

đeeee heeee 🤣 nauva kučaaaa suckerrriii

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

Beltinški Romi so najboljši Romi na svetu i bližnji okolini
Živeli Beltinški Romi

In reply to by Marija!PaFego (ni preverjeno)

Vir. . (ni preverjeno)

No in kje so zdaj tisti ki tak glasno lajajo da zakoni veljajo za vse enako.
San vido na lastne oči kak se vozijo z neregistriranimi avti sredi dnevnega vrveża pa nikomu ništa.

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Assia (ni preverjeno)

In potem kriminala več ne bo? Sanjate.

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Dillinka (ni preverjeno)

Jeeee dillinka ote pri nas Borejce.

Lopppp (ni preverjeno)

Kam pa, dober predlog mogoče k Mucu domov?

realnooo (ni preverjeno)

MUC ZIVI V MS, TAK KA RAJSI NEJ:)

In reply to by Lopppp (ni preverjeno)

asdasad (ni preverjeno)

se prijavim kak drzavno pleme!

MAHNIĆ (ni preverjeno)

Ge mo ga tudi Rom če do mi kučo zidali je !

ZAŠČITENA VRSTA (ni preverjeno)

Da bo za njih veljalo vse isto kot za vse ostale državljane Slovenije, ne pa da so zelo privilegirani komplet na področju sociale, dela zakonodaje, vse tako dolgo bo to čisto brez veze in koristi. Ne vem sicer po kateri zakonodaji so cigani tako zaščiteni, posledica tega pa je, da se njihovo število stalno povečuje, da Bog ne ve, ne pa občina koliko jih sploh je v tem naselju in od kod so se priselili. Dejstvo je DA NOBEDEN OD NJIH NE DELA, ker mu ni treba, dobi pač socialno pomoč, otroške doklade, zastonj elektriko, vodo in tako naprej vse po spisku, otroci ne rabijo hoditi v osnovno šolo in nič se ne zgodi. Sprašujem vse te pametnjakoviče pa Joška Muca, če smo ostali državljani, ki moramo delati če hočemo preživeti, tako zelo nori. Popolnoma zgrešena politika države, da to zraven gleda, namesto da bi take, ki nas vse izkorišča nagnala od koder so prišli, ČE SE NOČEJO INTREGIRATI V DRUŽBO KJER ŽIVIJO.

vrana (ni preverjeno)

od Drnovška naprej, ko so imeli plan pleme civilizirati, tako da so jim uredili kanalizazijo, bivalne enote itd. tu je pa ostalo potem na mrtvi točki, ker niso bili pripravljeni na tisti rek, če ponudiš roko ti odrgajo še nogo, in točno to se dogaja še danes, vse jim dati in vedno premalo, zakaj??ker tako se kupuje začasen mir, vse ostalo je pa samo iluzija, izobrazba, delovne navade, odgovornost itd.

In reply to by ZAŠČITENA VRSTA (ni preverjeno)

2g (ni preverjeno)

Če je tako, bi z njimi morali nagnati vse delazmožne socialne podpirance, ki so v reji za državni denar!?

In reply to by ZAŠČITENA VRSTA (ni preverjeno)

Jovane (ni preverjeno)

Na puščo jih preseliti. Tan je precik mesta ka se razplodijo po njivaj.

Kurec (ni preverjeno)

jovana ni vec mesta za druge rome pripelji jih ti k sebi

In reply to by Jovane (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Točno tako!

In reply to by Kurec (ni preverjeno)

JOŠKO MUC (ni preverjeno)

Naj mi prosim nekdo napiše kdaj in kje je Joško Muc delal tako kot vsi ostali državljani, ker to njegovo nastopaštvo, in razne nepotrebne funkcije, pač ni nobeno delo.

Luna1234 (ni preverjeno)

Ker ne veš, kaj nekdo dela, se ti zdi, da je njegovo delo nepotrebno? Potem bi morali marsikatero črtati, mislim ni vse, česar be poznaš brez veze, nisi ti center sveta, ali?

In reply to by JOŠKO MUC (ni preverjeno)

PRESELITE OBČINO (ni preverjeno)

Mislim, da bi se komplet beltinska občina tudi morala preseliti v to novo cigansko naselje. Občina je komplet v razsulu njihova prva skrb pa cigani, neurejenost po celotni občini pa ne vidijo.

Marija!PaFego (ni preverjeno)

mlini se podirajo v beltinskoj obcini…. cigani prva briga… bravo virag… celi “dosezek”

In reply to by PRESELITE OBČINO (ni preverjeno)

4975 (ni preverjeno)

Eno je gobezdanje, drugo pa reševanje problematike na terenu! Iz domačega naslonjača lahko vsaki bedak deli nasvete in osporava vse kar se da.

In reply to by PRESELITE OBČINO (ni preverjeno)

Marija!PaFego (ni preverjeno)

tocno tak marko… viragi ste zmagali! go virag go go go 🤣🤣🤣

In reply to by 4975 (ni preverjeno)

black panter

v ukrajino jih lejko odselite

ZTR_ (ni preverjeno)

Lahko grejo na Razkrižje. Župan jih bo z veseljem sprejel. Pa še hčerka se jim bo "ponudila".

. (ni preverjeno)

Tudi domobranko Grims, bi jih sprejel z razširjenimi rokami!?

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Lepo , jaz bom moral placati nadzorniku ce bom hotel pasjo utico postaviti . Tem zajebantom pa bodo celo naselje zastonj zgradili . Pa naj mi noben ne mota o ciganih , ce pogledam Pusco al pa goricke Rome so večinoma vsi zaposleni ter se ne ločijo od nas pavrov po delovnih navadah . To kar se dogaja v Beltincih je posledica bedaste politike ter teh takoimenovanih človekoljubnih organizacij ki dajejo potuho zabusantem . Isto se dogaja po zahodu kjer so si na vlekli raznorazne migrante od katerih del noče delat ter izkoriščajo ugodno socialno zakonodajo.

Tecumseh (ni preverjeno)

Strinjam se, da vodi vsaj beltinska občina popolnoma napačno politiko.
Stavimo, da bodo v novem naselju ob novih bivalnih enotak hitro nastale nove črne gradnje? Bo zaradi boljših bivalnih pogojev večja zaposljivost? Niti pod razno! Se bodo nehali voziti z neregistriranimi vozili oz. navijali manj glasno glasbo? Malo morgen, kot se pravi.
Naša socialna politika pač vodi v smer, da je nagrajen lenuh, zapravljivec, neposlužnež.
Ampak, volili ste levo volilno telo, ti pa take podpirajo. Pa še migrante, paverske filozofe in pisatelje, kateri prav tako nič ne delajo. V večini, da bo jasno!
Samo upor delovnih, šparavnih oz. normalnih ljudi lahko spremeni določena dejstva: ukiniti socialno pomoč tistim, kateri nočejo delati. Teh je veliko, predvsem Romov. Nehati jim plačevati elektriko in vodo, nehati jim graditi stanovanja in še kaj. Ogromna večina ljudi, tudi Romov, mora za te dobrine pač garati. Ko bo Rom lačen in se mu ponudi hrana kot plačilo za delo, bo hitro začel delati!

In reply to by Gees (ni preverjeno)

Assia (ni preverjeno)

Pod Janšo vsega tega ne bi bilo, pika amen, glupi neveden narod je pa raje izvolil lewo vlado, zdaj pa vsi jemo to kar ste skuhali lewi.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

gfhfg (ni preverjeno)

Tak si baugi v glavej, ka mislis ka janezka poleg ropanje drzavne blagajne zanimajo se romi v beltincaj? :DD ajaj

In reply to by Assia (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

"Glupi" narod res ni hotel izvoliti še bolj levega Kumrovškega Janezka! Zdaj pa naj trpi!

In reply to by Assia (ni preverjeno)

451 (ni preverjeno)

Kaj vi ne živite na realnih tleh, da kvasite take neumnosti!? Ste kdaj na bilo kak način skušali sodelovati pri reševanju te problematike? Le ko boste tudi sami kaj prispevali k izboljšanju stanja, se lahko upravičeno razpisujete in delite "umne" nasvete, kaj bi mioral kdo storiti. Sicer pa vse kar navajate, ve že vsak otrok. Ko pa navajate, da so to posledice izvoljenega levega telesa, pa še človeku obrača želodec.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Vrana (ni preverjeno)

In ka si zdaj ti tu taksnoga povedo ka ze deca ne čivkajo, res se razbere iz tvoje profesionalnosti, da si opasen strokovnjak na ton podrocje

In reply to by 451 (ni preverjeno)

451 (ni preverjeno)

Nisi razumel napisanega. Brez neke "strokovnosti in profesionalnosti" je lahko razumeti, da se stvari spreminjajo le z dejanji, ne pa z brezplodnim nakladanjem z domačega naslonjača.

In reply to by Vrana (ni preverjeno)

22 (ni preverjeno)

Drži. Politična neodgovornost do te problematike je očitna.

In reply to by Gees (ni preverjeno)

kimi0 (ni preverjeno)

Da vam jebem mater NACISTIČNO rasiste preklejte da vam jebem mater.Kda so Ukrajince prišle pa begunce iz neven kaete države vse tan ste nej lajali pijzde ene.Sai se zna Slovenske narod je najbole prizadete narod.PIČKE NACISTIČNE. black panter@ tebej bi trbelo spakejrate tan pa metek v čelo gnoj.

Korilori (ni preverjeno)

Z ten komentaron si pokazo,ka si ti rasist!!!

In reply to by kimi0 (ni preverjeno)

black panter

cigo, persen pomirja hahahaha

kimi0 (ni preverjeno)

Daj svojo pravo ime ajde boj frajer pa va vidla što je cigo ajde ?

In reply to by black panter

Gost555 (ni preverjeno)

Ker tij pa mas pravo ime. Se pa ze po komentaraj vijde ka si cigo. Ce ti kaj ne pase se fajn odsele iz slovenije…neven, mogoce romunija, tan so vasi doma. Vse dobijte šenke, podporo dobijvlete…..pa ka bi se rade? My j ostale drzavljane vse to moremo placate, delat odimo, normalno se obnasamo. Gda van pa sto prst pikaze ste pa vsi v lufte, cigo to tak nejde.

In reply to by kimi0 (ni preverjeno)

kimi0 (ni preverjeno)

Pička ti materna gnoj. Ka mijsleš ka samo tij delaš? Velke delavec gnojske. Delan v Avstrije in mogoče bole dobro živen kak tij. Ja san CIGAN in tou ponosen. Halo vejpa vaše bejle dobijo več ka se sliniš.Te vaše ne dobijvajo socialno pa nika aa? Cigo ti mamo jebo. Boli te ka vijdeš ka eni majo več kak tij in te boli glej doktore ide.Samo tij delaš in jaki delavec si wauu delaš za svojo družino če jo maš.Ge tuj plačuvlen davek v SLO ok pa delan v avstrije. Tak ka ne sode lidi če sam znaš kakšen si.Ajfe brez zamere

In reply to by Gost555 (ni preverjeno)

adssa (ni preverjeno)

Ne sekeraj se za te seljake..

In reply to by kimi0 (ni preverjeno)

Gost555 (ni preverjeno)

No no cigan malo se umiri. Zaj vijdes zakoj vas nisce nemre…enostavno ste nej civilizejrane in se vas ne da scivilizejrate. Obnasanje mate na nule isto kak IQ. Lejko tij delas, sicer dvomin ka delas, ampak ok…cigan si pa cigan bos ostau!

In reply to by kimi0 (ni preverjeno)

n8 (ni preverjeno)

Za vas cigan ni človek? Za koga se pa imate? Se ne zavedate svoje pritlikavosti? Tudi nad svojim obnašanjem bi se morali ob svoji "civiliziranosti" zamisliti.

In reply to by Gost555 (ni preverjeno)

Gost555 (ni preverjeno)

n8…..ja cigan je clove, samo majo pa prevec privilegijev in pravic na dolznosti pa pozablajo. In kak vijdis iz zgornjih komentarov san ge nej nikoga zalo, pac povedal san svoje mnenje…on je pa meni in drujgn jebal vse po spijske, zalil in zmerjal. Eeee vides n8, tu se pa razlikuvlemo od njih. Lejko pa ides v beltince ali pusco poglednes kak zivejo in te prosin povev sto je civilizirani in sto nej. Lahko si pa vse lepo po vrsti odpelate domau in uzivate v njhovoj drujzbe.

In reply to by n8 (ni preverjeno)

n8 (ni preverjeno)

Prav je, da ste izrazili svoje mnenje. Vendar, kljub temu so tudi oni ljudje, dobri in slabi, tako kot mi. Drži, da je njihova mentaliteta drugačna, kar pa ni dovolj, da bi jih imeli pravico zato odklanjati, sovražiti in naganjati. Poznam veliko ciganov, zato vem, da smo do njih preveč krivični. Dokler jih ne bomo sprejeli takšne kot so, nas tudi oni ne bodo sprejeli. In vse skupaj bo ostalo na mrtvi točki. Imamo pa na izbiro; slogo ali pa nasilje!?

In reply to by Gost555 (ni preverjeno)

karate (ni preverjeno)

n8 Ja dokler jih ne bomo sprejeli ?Mi jih sprejemamo celo življenje dosti vsega se jim ponuja in vrti okrog njih in non stop je isto .Oni se ne genejo niti za deset centi .Če bi se jih prisililo delat bi bilo vse drugače tudi ljudje bi jih drugače sprejeli .Tako kot pa je in se obnašajo bo tako ostalo ,ker vedo da bodo vse dosegli .

In reply to by n8 (ni preverjeno)

n8 (ni preverjeno)

Tudi to drži. Imamo določene službe, ki bi morale to urejati, vendar ničesar ne storijo.

In reply to by karate (ni preverjeno)

Mambo (ni preverjeno)

Jaz pa delam v Nemčiji in kaj zdaj? Tvoj komentar, da delaš v Avstriji ne spremeni dejstva, da ima tvoje romsko pleme same probleme, ki jih moremo reševati vsi drugi. Pa pizdi zdaj kolko hočeš, to je pač realnost.

In reply to by kimi0 (ni preverjeno)

karate (ni preverjeno)

kimi0 Nekaj let nazaj sta me dva cigana v Beltincaj napadla . Eden se je sposcal v lače dak sem mu gor nametal drűjgi pa mi začel noge kűšűvati in prositi naj jiva pistim in ju naj ne bijem .

In reply to by kimi0 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Država bi morala spremeniti socialo. Več otrok večja sociala narobe. Nezaposleni bi morali dobiti dodatek za največ dva otroka, vsak naslednji nič več, razen za trojčke itd. Zdaj pa je cilj ne služba ampak več otrok, za več dodatkov.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Nč bat.

Tisti, ki tukaj kritizirate, povejte rešitev.

Občinski se vsaj trudi nekaj narediti in so se zadeve dobro lotili.

vrana (ni preverjeno)

lotili so se tak, ka do napravili novo naselje, nove hiše, nove ulice, komunalno urejenost za obstoječo populacijo, ka je pa sporočilo vseme tome, za vašo neciviliziranost vas bomo probali socializirati z tem sedaj, ka je pa odgovornost ljudi kateri do živeli v tej enotaj, ka morejo za to napravite?Ka če deca nedo odili v šolo kak do zdaj jih bodo deložirali? Če bodo imeli nelegalne priseljence domka jih bodo deložirali, če ga bodo ustavili z neregisrtiranim avtom ga bodo vrnili v staro naselje? Kaj po tvojem prinese tu za spremembe, razen tega, da dobijo za svoj način življenja, nagrado. Mi se pa čudimo vsi, zakreditirani za svoje domove. Razloži prosim, kaj je pravi način za tebe tu?

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

tu manjka strategija, šolo obvezno deco spremljati preko csd-ja kak do zdaj, če redno hodi v šolo , ni problema z starši, ali so vsaj minimalni, to družino preseliti v novo naselje, če so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje, iskalci zaposlitve, Slo državljani, itd ti gredo prvi v novo naselje, in potem bi čas prisnesel svoje, Keri bi ostali v staron naselje, bi z čason verjetno začnole brodite, ka se njin splača, tu je nekšna strategija te, pa še več takšneh obveznosti bi mogli izpolnjevati, te si upravičeni do novoga naselja, vorvle, tudi cigani nejso vsi isti, in eni si želijo bejžati iz toga naselja, zdaj do jih pa vse skuper samo premestili, isto sranje drujgo pakovanje

In reply to by vrana (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

Če bi vse pristojne državne in občinske službe imele do romske populacije enak kriterij kot do nas, bi bilo rešeno že marsikatero vprašanje. Zakonodaja velja (bi morala veljati) za vse enako! Seveda, pa se uradne osebe namerno izogibajo ukrepanju zoper kršitve Romov. Zato so posledice takšne kot so.

In reply to by vrana (ni preverjeno)

Lidlen (ni preverjeno)

Če bodo vedno vse zastonj dobili in nikoli odgovarjali, se ne bodo nikoli poboljšali.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

649 (ni preverjeno)

Ja, tudi če otroku kupiš igračo, se s tem ne bo poboljšal. Vključevanje romov v naš način življenja je dolgotrajen proces!

In reply to by Lidlen (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Prav imate.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

! (ni preverjeno)

Mesec ......... Za naše trude na delo in iz naših žepov se seveda trudijo .Koliko se jih bo še zraven te gradnje pa obogatilo

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Emanuela 778 (ni preverjeno)

Ja, v Dokležovju je urejeno. Glasna glasba, po ulici odvržena hrana in smeti in točno ga vidiš, kak in kdo to dela. Namesto, da je v šoli, doma na ulici smeti. Mislim da se župan zelo moti o socializaciji romov v Dokležovju. Ima pa prav, da so higienske razmere dokaj v redu.

38 (ni preverjeno)

K socializaciji romov, pripomorejo tudi opozorila, v kolikor ste zaznali opisano. Ste to storili? Ali čakate, da bodo drugi to storili? Prav bi bilo, da ne ostanete zgolj pri kritiziranju.

In reply to by Emanuela 778 (ni preverjeno)

Bolani otroci (ni preverjeno)

Drzava bo pomagala!
Mi moramo prositi za dovoljenje, ce hocemo postaviti pasjo uto njim bodo pa gradili!
Zbiramo za bolane otroke, njim bodo dali!
Vsi pred parlament in vse, ki so do sedaj bili na funkciji v parlamentu in so sedaj v izgon!

kimi0 (ni preverjeno)

zaj jin napraviti vse na novo,za leto dni de isto naprej….itak vse spoterejo

Gees (ni preverjeno)

Prle kak ka koli delajo se mora zahtevat od vsake romske družine izpis dohodkov ! Tudi mi ki hodimo v službe moramo , ce hočemo dobit posojilo: pa se bo videlo ce res dobijo par tisoč eurov na mesec . Potem pa naj tudi sami odplačujejo , drugače bodo tudi ti Scali po vogalih hiš kot tisti socialasi po hodnikih nadstardadnih stanovanj! Konec koncev davkoplačevalci plačujemo take pervezije!

. (ni preverjeno)

Se strinjam z vami.

In reply to by Gees (ni preverjeno)

CARLOĐULIANI (ni preverjeno)

E ti ga GRINGOSI doo doubili pojačanje heeeeeeeeej

Bolh9 (ni preverjeno)

Zapri komentiranje

Lidlen (ni preverjeno)

Kako lepo. Vsem ostalim pa: Ste že prijavili državi svojo ograjo ali vrtno uto in najeli nadzornika? Pa ne pozabite še registrirati kokoši.

. (ni preverjeno)

Živela EU!

In reply to by Lidlen (ni preverjeno)

Akcija! (ni preverjeno)

To bo urejeno v 2 - 5 letih je rekel župan na TV. Super časovnica, celo v nov mandat posega :), kot pri novi vladi.
Sicer pa je že narejen OPN? Koliko bo znašala sanacija odlagališča, ki je tam? In če sedaj ne vemo, koliko jih je na obstoječem zemljišču, kakšno je zagotovilo, da ne bo nepredvidene širitve, priseljevanja...
In sama sreča, da ima romska vprašanja čez dobrotnik iz Beltinec. Verjamemo v vašo sposobnost. Akcija!

TArzannn (ni preverjeno)

MUC🤣🤣🤣🤣🤣>>tu bi mogla korupcijska komisija malo obračat tej gnoj gor….ON SE JE OGLASO DA SI TOU CIGANI ŽELIJO????Se gdo sprašuje če so ga tej romi volili ka je na tem mestu ?(NIKOLI NITI EDEN )ROMSKI GURO🤣🤣🤣neustavni .Mislim da negdo ima velik hasek ka jih iz tistega mesta prepakirajo na drugo lokacijo …MOJE MNENJE JE DA SE JIH PRESELI V MS V NOVO BLOKOVSKO ČTRT KOCLJEVE…

interes (ni preverjeno)

Kdo da stavit, da bo na obstoječem zemljišču, če pride do izselitve, gradil stanovanja ZMG?

In reply to by TArzannn (ni preverjeno)

karate (ni preverjeno)

interes........... Tudi naselje de delal ZMG 100 %

In reply to by interes (ni preverjeno)

Alojzika (ni preverjeno)

Sobota info dajmo enkrat odpret temo o tem MUCU naj se malo cigani izpovejo o mnenjih katere čutijo do njega (pa de enok konec🤷

Neko (ni preverjeno)

Mi mo hodli delat, plačali za naše nepremičnine, zdravstvene prispevke, davke, ciganon pa se lepo jebe. Oni do od države vse lepo dobile na pladnje. Pijejo, kadijo pa lejko, zato majo pejneze.

vrag od vraga (ni preverjeno)

Pa po gostilnah in diskotekah sranja delajo.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

@cicibo

Gost 555 si rasist te povej? Soboski lepilasi ka vas to boli telko glede tej socialne ? Pa 80 %soboskih luzerof pa pijanckof dobij socialno malo se sprohodte pa soboti.drugo nevejte pisat cigani socialna cigani pa cigani..nvn zkj se enkrat ne izpostavite javno ite pred cigane pa te se razjasnite ka vas muči ...lepilasi

vrag od vraga (ni preverjeno)

Romi bodo sprejeli pomoč. To mi je kot v kakem filmu. So jih zgleda morali prositi, da jo sprejmejo. Naj se jim napravi naselje, nimam nič proti, a potrebno jih je zaposliti da bodo stalno delali. Ne pa najprej nov dom, potem pa zastonj elektrika, televizija, voda, brezplačni vrtci, šolska prehrana, odvoz smeti, pa še naprej socialna pomoč.

anton77 (ni preverjeno)

Na Kocljevi nega več mesta????

oh in sploh (ni preverjeno)

Seveda odseliti in najboljše bi bilo v samo Fazanarijo ker je ograjena razen notri spustiti elektriko .Slabe higienske navade .Normalno saj pa 20 ali 21 v mesecu je v Eurospinu vse črno Beltinskih žandijev z tremi vozičeki .V enem so samo žgane pijače .Napijejo se in ležijo po dva tri dni tak da ni časa za higijeno .Meni ne bi napravili hišo na stroške drugih ?Če bi v Sloveniji imel kdo interes bi vsem ciganom poiskali delo deco pa v šolo .1000 °% bi bil red in mir .Ne tega v Sloveniji ne bo nikoli .Tudi beli so na socialki zdravi močni sposobni za delo isto kot cigani .Muc naj bo tiho ,ker on na račun svojih dobro živi .Nikoli nišče ne rabi poročati ,kje je denar in rezultat da se cigani izobražujejo in iščejo delo .Vsako leto je za socializacijo ciganov namenjeni lep kup denarja in nikoli nikakršnih rezultatov .

! (ni preverjeno)

Virag naj ne pozabi napraviti brez plačno avtobusno linijo Fazanarija negdaj davno ( konjšček ) Beltinci in Beltinci Sobota .V bližini kje bo pleme domorodci še obenem zgraditi bufet in trgovino ,da bodo imeli vse pri roki ter obvezno dvigniti socialno denarno pomoč na osebo vsaj 1,000 € in jih oprostiti vseh plačil el. voda ,komunala tv .internet ...........

~~~~ (ni preverjeno)

Jutri bo pijančevanja v getojih oziroma v plemenih .Velke družine kar tudi cigani so dobijo 569 €.Eurospin ,de jutri čaren nej plavi

asdasad (ni preverjeno)

he,idemo na festo

In reply to by ~~~~ (ni preverjeno)

šajnovič (ni preverjeno)

Za cigane skrbijo .Za tiste ,ki pa so delali 40 lejt pa nemajo penzije da bi lahko vsaj doostojno živeli pa ni Viragu niti državi briga ,kak živijo in bodo živeli .Eni smo šče delali za Jugoslavije .Koliko Beltinskih ciganov ima končano vsaj OŠ naj negdo napiše .V državi imamo bele in črne lenuhe in takšne kot imamo cigane taki še prihajajo iz vseh krajov tudi tisti nočejo delati .Še tistim zazidajte blokovska naselja če že enim pa dajte še drugim .

3753 (ni preverjeno)

Tako je to. Manj delaš, lepše živiš! In na koncu govorimo o "pravičnosti"?

In reply to by šajnovič (ni preverjeno)

Gančani (ni preverjeno)

Ne omenja se kakšno bo zaščiteno naselje ? Vsaka družina dobi svojo hišo ali bo blok ali pa ena velika nisika hiša z več v hodami .Najboljše blok in seveda da ne pozabijo zgraditi ob enem podzemne garaže za toplenje bakra iz vežic in takoj v bližini bazen z toplo vodo .Tam med Gančani in Lipo je izvir vroče vode kar bi pa morali speljati tja med domorodce .In seveda organizirati osebje da bi jih hodilo kopat vsaki vikend

Čista resnica (ni preverjeno)

Če cigane odselijo bo tu zidal dokležovski maršal velik privatnik on vodi občino ovi so samo figure pa ka plačo vlečejo za nedelo.

Naj se spravij… (ni preverjeno)

Korošak?

In reply to by Čista resnica (ni preverjeno)

vplivnica OTA (ni preverjeno)

Kaj potem občani niso neumni kot negdo na (občini) misli.

Joj (ni preverjeno)

Ge bi tudi mel senki , ka se mi kaj zazida, ka moren napraviti? Glasno muziko vrteti?

Marija!PaFego (ni preverjeno)

deee heeeeeejj 🤣🤣🤣

starimuraš (ni preverjeno)

Ja vse bi jim tej župan napravo seveda zašenki, MALO MORGEN vse natirati delat ... ali pa v Ukrajino, moj bivši sodelavec, cigan je pravo, dober cigan je mrtev cigan.

bitangaš (ni preverjeno)

po eni strani je pa dobro ka bar enkrat te evropske pejneze ka so za cigane dejansko za njih ponucajo, nej pa ka jih sako leto za vse drujgo

Naj se spravij… (ni preverjeno)

Ja seveda vse jin dajte ka do dale socialke vlekli pa penzije 23 letnik Julio v penziji skoraj 1000e dobi živi pa v kampu mater vam sajavo pred steno z takšnimi

Gost89 (ni preverjeno)

Poštenomi slovenci rubijo za drobiž, črne gradnje podirajo, ten do pa kuče zidali, pa te do se oni po besedah župana civilizirali... daj ne seri.... eno je res, muzike v beltincih med pogrebom več nedo nabijali. Še do pokojnih nimajo spoštovanja, kaj šele da bi delali. Odseli si jih župan, k sebi domov.

Bindi (ni preverjeno)

Dokler se jih bo trpalo v getoje, bodo problemi. Največ družino ali dve na eno lokacijo, ne pa, da se jih vse vrže na kup od odpadke, potem pa se čudijo medsebojnim sporom ipd. Razseliti jih, kakšnim, ki se vsaj malo trudijo, dati socialna stanovanja, ostalim bivalnike. Pa pritiskati na državo, da že začne delati, kot je treba - ustaviti socialne transferje, če otroci ne hodijo v šolo itd.

Japajade (ni preverjeno)

Zakaj"dati"bivalnike, koji kurac je kdo tebi Al pa meni nekaj dal...

In reply to by Bindi (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Komu so podrli črno gradnjo?

Japajade (ni preverjeno)

Spakirat vse pa v Afganistan

kapateje (ni preverjeno)

Pripeljati iz Rusije največje transportno letalo ANTONOV, jih strpati v avion in na državne stroške. peljat v Ameriko na ekskurzij. Potem pa z njimi v ATLANTIK. Vsak CIGAN kateri se narodi mu že socialna maše z €. Vozijo se z dobrimi avti in z socialno plačujejo LIZING. Kmet kateri gara in obdeluje 200ha njiv pa si kupi kurčev PORSCHE pa je na vseh medijskih naslovnicah kako gre Slovenskemu kmetu dobro. HALO SLOVENIJA KJE SI KAM TONEŠ.

Vv (ni preverjeno)

Zmago kje si? Zmago Jelinčič pomagaj slovencem prosim

black panter

ge san za to ka se jin da država,lepo na sredini sahare 100 krat 100 kilometrov,lejpa kockasta državica brez carine brez meja, meli do poglavara namesto predsednika pa eno ministerstvo za baker pa železo

Nacionale (ni preverjeno)

Je kdo slišal da sta se dva posameznika en je iz občine en je pa se odselil iz beltinske občine kupila hišo v bližini beltinskega župana kamor bosta sprejela dve romski družini???hiša je menda že kupljena ,vendar dosedanji lastniki imajo pravico v njej živet še eno leto...eno hišo pa se iščeta v neposredni bližini župana.ve kdo kaj o tem?

brankaSkoflic (ni preverjeno)

Žalig bo šeu tudi z njimi, nekši temen je namreč

Starejše novice