Ste zdrav moški, star med 18 in 30 let? Prijavite se lahko za službo, v kateri boste zgolj in samo ležali! Da, prav ste prebrali. Zgolj v dveh tednih boste zaslužili 800 evrov.

Znanstveno-raziskovalno središče Koper Inštitut za kineziološke raziskave išče deset prostovoljcev, ki bodo v izolski bolnišnici preživeli 15 dni. Od tega bodo 10 dni ležali v postelji, kjer bodo sodelovali v raziskavi o vplivih simuliranega bivanja v vesolju na človeško telo. Gre za raziskavo, ki jo sofinancira Italijanska vesoljska agencija.

Za desetdnevno ležanje 800 evrov

Pred, med in po ležanju bodo opravili izbrane teste zdravstvenega stanja in gibalnega statusa. In plačilo? Za sodelovanje v raziskavi ponujajo plačilo 800 evrov neto. Ob vsem tem so kriti tudi vsi stroški med raziskavo, kot so časopisi, hrana, pijača in internet.

Namen raziskave je ugotoviti zgodnje znake odzivanja telesa ob ničelni gravitaciji, ki jo bodo simulirali z ležanjem v postelji. Raziskava bo potekala med 10. in 28. julijem. V tem času bo vsak prostovoljec v bolnišnici preživel 15 dni.

V raziskavi lahko sodelujejo le zdravi moški, stari od 18 do 30 let. Zaželeno je zanimanje za vesolje in bivanje v vesolju ter pripravljenost prispevati znanosti. Vsi bodo deležni tudi brezplačnega zdravniškega pregleda, ki ga bodo organizirali pred pričetkom študije.

Prijave se zbirajo do 25. junija na elektronski naslov [email protected].

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koga? (nepreverjen)

Ne nasedajte tomi folk.

In reply to by Emma_Stones

Landini

Ne vem sicer kaj hočeš s tem povedati, ampak podobni projekti so se pri nas izvajali v okviru odseka za Avtomatiko, Biokibernetiko in robotiko Inštituta Jožef Stefan v Valdoltri in Planici. Najbolj znan je projekt PlanHab, ki se je izvajal v Planici 21 dni in so naredili tri ture. Vsi ti protokoli so narejeni v skladu z Operativnimi postopki NASAe in ESAe, kjer gre za strogo nadzorovano okolje, prehrana, in tudi fiziologija človeka je pod konstantnim nadzorom. Tako, da ne samo nekaj na pamet. O PlanHabu si lahko več prebereš na tem linku: https://cordis.europa.eu/project/rcn/104127/factsheet/en, bilo pa je publiciranih kar nekaj člankov na to temo.

In reply to by Koga? (nepreverjen)

Leźo (nepreverjen)

Od ge pa tebi vse te informacije?ge san bil v planici pa v valdoltri polek ;)

In reply to by Landini

Landini

Jaz delam še zdaj na vzorcih od teh projektov. Ni še konec.

In reply to by Leźo (nepreverjen)

Leźo (nepreverjen)

No,te pa obilo uspeha želen. H.P. ;)

In reply to by Landini

Koga? (nepreverjen)

Komentar se je nanašo na en drugi komentar, keri je bil pod vsakin člankon tu na sobotainfo skoraj najštejpane skuper z linkon, nekše scam ka je najverjetneje vsebuvo virus in so tiste komentare očitno prijavili pa odstranile, zaj pa pač zgleda tak glupo kak če bi na to komentejro, ka se moj neje vred s tistin odstrano.

In reply to by Landini

en (nepreverjen)

Če slučajno kdo misli da je to lahko zaslužen denar, se grdo moti. Jaz sem pred nekaj leti imel nesrečo in sem bil dva tedna prikovan na posteljo, brez da bi v teh dveh tednih enkrat vstal iz postelje. Po dveh tednih samo ležanja v postelji nisem mogel niti vstati iz postelje, kaj šele hoditi. Niti z pomočjo hodulje nisem mogel narediti niti par korakov brez pomoči dveh fizioterapevtov ki sta me nenehno podpirala. Še sanja se vam ne kako v roku dveh tednov mišice v nogah povsem oslabijo če jih ne uporabljate oziroma ne obremenjujete.

Starejše novice