Vir: Facebook, Radgonske gorice
Družba Radgonske gorice tudi v ponudbo turističnih nastanitev, v Gornji Radgoni bodo uredili butični penzion.

Radgonske gorice predvsem znane po peničarstvu, bo razširilo svojo ponudbo, podajajo se med turistične ponudnike.

V Radgonskih goricah nadgrajujejo razvoj vinskega turizma, ki se je v podjetju začel sistematično razvijati v devetdesetih letih, ko so pričeli z degustacijami in ogledi kleti.

Na družbo Radgonske gorice smo se obrnili za podrobnosti obsežnega projekta, kaj vse bo ta zajemal in kdaj lahko pričakujemo, da bodo odprli vrata butičnega penziona. 

Za dobrih 3 milijone evrov vredno investicijo prejeli državna sredstva 

S projektom oživitve Jurkovičeve ulice v Gornji Radgoni, ki vključuje izgradnjo butičnega penziona, so se tako prijavili na razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter za nastanitveno turistično infrastrukturo prejeli dobrih 560.000 evrov sredstev

Lansko leto so z investicijo v bistro ponudbo razširili, sedaj že nekaj časa nudijo tudi kulinarična doživetja.

Celotna ponudba pa bo bogatejša za butični penzion, katerega vrednost znaša 3.070.802,66 evrov

Investicija celotne ulice je ocenjena med 6 in 7 milijonov evra.

Investicija, ki bo po besedah vodje turizma Radgonskih goric Martine Ficko v Gornjo Radgono pripeljala ne le enodnevne goste, ampak goste, ki bodo raziskovali regijo, je trenutno v zaključni fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja.

Projekt bodo pričeli izvajati prihodnje leto in ga predvidoma zaključili leta 2025

12 apartmajev poimenovanih po najboljših vinogradniških legah in sortah

Butični penzion bo imel 12 enot, torej apartmajev, ti bodo poimenovani po najboljših vinogradniških legah in sortah, ki jih pridelujejo Radgonske gorice. 

Ficko nam je razkrila, da bo namestitev odraz njihove bogate peničarske dejavnosti, penzion bo hkrati tudi odraz samega mesta in regije:

»Imamo edinstveno lokacijo ob reki Muri in smo stičišče Pomurja in Štajerske, Slovenije in Avstrije. Z ozirom na to, da smo podjetje z 171-letno tradicijo neprestano iščemo stičišče s koreninami in krili; s tradicijo in napredkom.«

V koraku z naravo in potrebami sodobnega turista

Poudarek bo predvsem na enogastronomskem turizmu, Radgonske gorice želijo pritegniti obiskovalce, ki se zanimajo za oddih v naravi, goste, ki so pripravljeni raziskovati lokalno ponudbo s sodobnim pridihom ter so za avtentično ponudbo iz regije pripravljeni odšteti kakšen evro več:

»Naša vizija je biti čim bolj v koraku z naravo in potrebami sodobnega turista, ki išče avtentična in butična doživetja.«

Radgonske gorice pa svojim obiskovalcem že sedaj nudijo možnost najema e-koles in kolesarjenja med vinogradi-Winebiking s tremi potmi med vinogradi.

Dolgoročno ciljajo na Unesco naziv 

»Celotna ulica, ki spada v najstarejši historični del mesta in je pod spomeniškim varstvom predstavlja visoko dodano vrednost, in ima skupaj z mestom Bad Radkersburg v dolgoročnem planu kandidaturo na Unesco zaradi bogate snovne in nesnovne dediščine,« so nam za Sobotainfo razkrili ambiciozne načrte za prihodnost. 

Projekt bistvenega pomena za regijo

Poleg dodatnih zaposlitev bo zaradi povišanja prihodkov projekt doprinesel tudi k razvoju infrastrukture in gospodarskemu razvoju, pojasnjuje Ficko, ki meni, da bo gradnja butičnega penziona spodbudila tudi druge k podobnim podvigom:

»Morda se bo še kdo opogumil za investicijo v avtentično ponudbo z visoko dodano vrednostjo.«

Težave s parkirišči in nestabilnimi vremenskimi razmerami

Glede na to, da se bo investicija izvajala v najstarejšem historičnem mestu Gornje Radgone, tik ob reki Muri, ki spada v Unesco biosferno območje, bodo eden izmed izzivov predstavljala parkirišča, ki že sedaj ob polnih kapacitetah primanjkujejo, razlaga Ficko. 

Ob tem pa dodaja, da to rešujejo z razširitvijo parkirnih mest in dokupom zemljišč pri upravni zgradbi na začetku ulice.

Poleg problematike parkirišča jim nagajajo tudi nestabilne vremenske razmere. Zaradi njihove osnovne dejavnosti- vinogradništva morajo tako ogromno energije usmeriti v razvoj rešitev za izzive v vinogradništvu.

Kljub morebitnim izzivom, ki jih prinaša projekt, Radgonske gorice še vedno stremijo k iskanju rešitev in nenehnemu napredku: »Že sedaj pa se ogromno posvečamo razvoju kadra in sodelovanju z izobraževalnimi ustanovami v gostinstvu in turizmu, saj se strinjamo s staro modrostjo, da smo turizem ljudje

Komentarji (2)

LZN (ni preverjeno)

Naj uživajo bogataši

nmms (ni preverjeno)

same butične stvari, tukaj, v Moravskih Toplicah, očitno bo po novem vse prilagojeno ljudem z res debelo denarnico

Starejše novice