Cantina danes še zadnjič na Kocljevi 16. Seli se ob kroški brod, v prihodnjih mesecih pa naj bi z novo lokacijo znova zaživela tudi v središču mesta.

Praznina bo kmalu zazevala na še eni lokaciji v središču Murske Sobote. Prostor nasproti poslovalnice NKBM, MIK Celje in Agencije IDEA bo namreč zapustila mehiška Cantina. Kot smo poročali, bo gostinec odprl nov lokal – na novi lokaciji, ob kroškem brodu. Obstoječa okrepčevalnica, ki med drugim ponuja mehiške jedi, pa tako danes še zadnjič obratuje na trenutnem naslovu. 

Vnesel gostinsko ponudbo ob priljubljeno turistično točko

Z lastnikom kroškega zemljišča, društvom Kajak Kanu klub Mura Krog, je Janko Žitek podpisal sezonsko pogodbo do konca meseca oktobra in se že lotil urejanja prostora ob brodu. Nedaleč od doživljajske točke, k vzpostavitvi katere je v okviru projekta Go in Nature pristopila Mestna občina Murska Sobota, bo ponujal ribe na brodarski način in drugo hrano.

"Ponudba, ki bo v Krogu, je trenutno primarnega pomena. Že v tem mesecu se predvidoma selimo tja, zna pa se zgoditi, da se bo potem Cantina v Murski Soboti zaprla," nam je v začetku aprila pojasnil Žitek.

Zdaj je to tudi uradno. Ker opravljanje dejavnosti na dveh koncih trenutno ne bo mogoče, priljubljeni lokal zapira svoja vrata.

Čez nekaj mesecev na novi lokaciji v središču mesta

Toda slovo je pravzaprav le začasno. Po pojasnilih lastnika naj bi namreč Cantina še pred novim letom znova zaživela na novi lokaciji v središču mesta. Za katere prostore natanko gre, pa do nadaljnjega ostaja skrivnost.

Cantina na Kocljevi ulici 16 sicer deluje že vse od leta 2013, ko se je Janko Žitek odločil Sobočanom in obiskovalcem postreči z mehiško hrano, saj tovrstne ponudbe pri nas še ni bilo.

"Začeli smo zgolj z mehiško hrano, vendar smo se potem morali prilagoditi. Premalo ljudi je takšnih, da bi lahko živeli zgolj od tega," je pred časom pojasnil Žitek.

Komentarji (29)

Dugočasnež (ni preverjeno)

Ka lejko tujo kulinariko ponüjaš moreš mete znanje o njoj ale pa küjara od tan....

sombrero (ni preverjeno)

V preteklosti san že večkrat ščeo zavinoti v tou kantino ka bi probo, če je resno tan dobra mehiška hrana, kero sicer ful obožujen.... samo san si vedno premislo gda san tan vido vedno ene in iste pijančke kak so po špriceraj mlatili. Tou nemaš gustoša tan gesti pouleg takšnih. Vupan ka de na naouvih lokacijaj boukše.

fghfgh (ni preverjeno)

pri braudi baukše nemre bite, ka tan so iste pijance že 50 lejt. Soboške pa do se njemi naselile na nauvo lokacijo. Tudi ge kda parkejran tan na modre cone vijden liter pa slatino pa nika drujgo.

In reply to by sombrero (ni preverjeno)

gostja 426 (ni preverjeno)

Fajn, ka toga kioska nede več, pa vüpan, ka činprle dobijo kakšen lejpi in normalen poslovni prosor tüdi v centri varaša.

DiseciMarko (ni preverjeno)

Fala bougi ka si tej tou krntijo pela na smetišče. Tu so se samo pijanci zbejrali pa scali po fasadaj.

Tirajte ga.

gost1324 (ni preverjeno)

Pazte ka se komentari brišejo če izraziš svoje mnenje (in napisal sem le svoje izkušnje od tam, očitno je nešče v sobotainfo si z ten v rodi)...

car (ni preverjeno)

Dečki ne veselite se prehitro..Baje prihajajo šitpari z hamburgerji iz sare govedine..

gost1324 (ni preverjeno)

Še enkrat - Mehiška v Soboti bi še kak šla, samo če bi se spravo kcoj kak trbej, tu nega M od mehiškoga, samo zbirališče pijancov pod to cerado. Znebi se teh špricerašov pa se spravi k stvari kak trbej.

Godžiro (ni preverjeno)

Ge ne ven pa , to je tudi samo moje mnenje in nej nujno ka se še kdo z ten strinja ali ta kantina z tistin polivinilom je bila kak če bi jo voda vkup prinesla in je nej bila v ponos mesta , ka pa klientelo kera se je tan zbirala sploj ne omenjan , nega teh pejnez ka bi si gesti tan naročo , kelko pa san vido to čudo pri brodu , ne zgleda nič drugače , tak neka na brzino skup stesano pa skup zabito , kak če bi voda vkup prinesla , ampak pravim , samo moje mnenje .

i1275 (ni preverjeno)

Priljubljeni kome? oven petin pijanckon verjetno..

Lejvi brejg (ni preverjeno)

Če ti je ex poslanec Vanek bratranec se da čuda narediti. Inšpektori naidnouk dobijo sindrom fkraj gledanja.

fghfgh (ni preverjeno)

Kera promocija s strani občine. Od kda pa je kantina priljubljen lokal v centru murske sobote? Ka smo mij iz istoga kraja? Tak kak je že 10 lujde pred menof napisalo mo tudi ge, ka drujgo kak špricera tu bilau neje. Ne bi mrtev đo pod tauf njegovov ceradof. Saj lepo ka malo reklame furate za braud pa tak dale ale pretiravati pa tuj nej trbej.. Priljubljen lokal prej... jao vic majstre.

V krauge pri braude do pa palek kroške, bakovske pa satahovske pijance špricare podeprale..

allen91 (ni preverjeno)

to je bole bilo društvo pijančkov kak pa mehsiška hrana...
zaj se sele tan ge jemi je mesto za pijančevanje pa tutanje

Mala mravljica (ni preverjeno)

Pa ka je bil kakšen razpis s strani občine , ka bi se lejko prijavili tudi drugi ponudniki , ali je to tak vse po domače , samo pijtan , ka san nika podobnoga nej zasledo .

fghfgh (ni preverjeno)

iz kroga je...pijance ga majo rade.. bratranec poslanec ka čakaš drujgo?

In reply to by Mala mravljica (ni preverjeno)

neobremenjen (ni preverjeno)

Vupan ka neje kakša kompenzacija v ozadje z Perhafčkino odpovedjo!Žena je baje delala pri Perhafčke kera jo je odpistijla, sicer je bijla nekša tožba zaj pa vse tiu!! Leko njemi je Perhafčka na Broude zriktala nadomestni plac ka naj ne touže njej pa njenoga zavoda! Što bi znal, je pa gvušno tou dobra tema za kakšoga raziskovalnoga novinara če se plac dau v najem brez razpijsa.

In reply to by Mala mravljica (ni preverjeno)

soboško (ni preverjeno)

Kak ste nori, vepa nej van trebej tan jesti pa piti če neščete. Bil san večkrat tan, ka san si za domou zel tortiljo. Tak dobre pa velke tortilje ne dobijš nikde, majkemi. Te lastnik ka dela je pa tudi čist vredi človik, normalno ka de špricerašon točo špricere, če pa jemi tou peneze prinaša. San tuj probal rdečoga, pa je preci dober bil.
Meni je žal ka ide v, je bila vsaj dodatna izbira pa malo nekaj nači, čeglij bole po kavbojsko. Nejsan fensi kaj mogel samo v zrihtanij lokalaj jesti.
Je pa priložnost mogoče za koga drugoga ka takšo jesti proba delati?

egrgreg (ni preverjeno)

Med fensi pa tau katinof obstaja še približno 30 pridevnikov. Negen ge samo pri rajhe, na javnon dixije s cerado pa tudi nej

In reply to by soboško (ni preverjeno)

nikaloo (ni preverjeno)

ka si ti rodbina toga gostilnicara ka tak nakladas?
Bil sem tam 1x in nikoli vec. Gesti je bilau za k

In reply to by soboško (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Meo san priliko uživati njegovo hrano pa moran povedati ka mi je bila fejst dobra. Špriceraše pa postopače pa maš skoro v fsaki oštariji oziroma bufeti.

Jagodna (ni preverjeno)

Hrane ne morem komentirati, ka je nisem tam probal in je verjetno nikoli ne bom, za drugi del pa zagotovo vem, ka ne drzi. Spricerasi pa postopaci so samo v beznicaj in low klas gostilnah ali bufetih, se nikoli nisem videl teh strank v gostilni, ki je na nivoju. Tou je isto, kak nikoli ne bos srecal dzankija tam kjer vrtijo klasicno muziko, ker jim preprosto ne pase.

In reply to by vodka (ni preverjeno)

gorila (ni preverjeno)

Pa ka se nej prijavo v jevšekovon drvarnici pri bakovskoj kamešnici. Tam bi njemi gvušno posel cvetel.

********:) (ni preverjeno)

Lejko se pa še vedno prijavi v Štihecove 3 drvarnice tan pri spartakusi. Drvarnica na kamenšnici je bar v uporabi in narod ta odi in tisto nekak začne živeti. Pri tistih treh Štihecovih drvarnicaj pa še nigdar nejsan vido žijve duše. Lejko si tisti ka van drvarnica na kamenšnici v nous ide, tan pri spartakusi omislite svojo desničarsko drvarnico.

In reply to by gorila (ni preverjeno)

Kužec (ni preverjeno)

Mislim, da se tukaj proda več špricarjev kot mehiške hrane.

Vajz (ni preverjeno)

Ka mogouče štoj od vas modrijašof zna, ka pomeljni Cantina? Fina restavracija? Pravo doživetje Mehike je v kantinaj, nej v fini restavracijaj.

Gost1 (ni preverjeno)

Tü je rejsan pravo mehiško doživetje. Cerada, küp pijancov, bograč, vampi, pravo mehiško doživetje. Na začetku je bilo obetavno, samo so ga tej pijanci pa počasna postrežba vničili.

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

rafael (ni preverjeno)

Pa to kantino so hodili sam ti ki radi pijejo, ter oni ki so si pisali na črno knjigo

kepa (ni preverjeno)

Priljubljeno???????

EnaOdEti (ni preverjeno)

Lidje bozi.. Ne ven ka van je. Kak lejko nekoga tak v nulo davlete?? Ce pac ne jejte pri njen..pac nej. Sama san tuj nikoli nej jejla tan.. Ali ka se tak tak spravlate nad to njegovo ponudbo, mi pa nej jasno. Kak je omeno ze nesce pred meof.. Cantina.. Malo si prestite ka to pomeni. Ne pomeni to restavracija. Ne ven ka van je pa te pri pajdoje zakon? ..Pa pri vseh ostalih. Nekda tudi Pajdo nej mel wcja, pa se tuj scalo vse naokolo, pa blo vse ok. Emruli pa jagoda in ovi pri Zvezdi.. Nisce nema wcja.
Sama ga osebno ne poznan.. San pa vesela ka de pri brodi pa malo veselo..ka bos lejko kak nekda peski priso pa si spil cockto ali pivo.. No mogoce mo te ge tuj med pijancami ?? bravo g.Žitek!

Starejše novice