Na Lendavski ulici se bodo prihodnji teden začela dela za izvedbo montažnega krožišča.

Mestna občina Murska Sobota si že vrsto let prizadeva za ureditev problematičnega križišča na Lendavski ulici »pri vagi«, kjer je bilo izjemno težko vključevanje v promet iz Ledavskega naselja oziroma Partizanske ceste. Na omenjeno problematiko so mestno upravo že dlje časa opozarjali tudi občanke in občani. 

Za boljšo prepustnost

Obstoječe štirikrako križišče bo v prihodnje preurejeno v montažno krožišče z namenom izboljšanja prepustnosti na priključnih krakih. Sredinski otok in ločilni otoki bodo izvedeni z montažnimi elementi.

Prizadete površine za pešce in kolesarje bodo nadomeščene z novimi, prav tako bo v tem delu na novo urejena cestna razsvetljava.

Konec čakanja 

Nova ureditev naj bi bila varnejša, saj se bo zmanjšalo število konfliktnih točk v križišču.

V času izven prometnih konic bo postavitev krožišča umirila voznike, v času konic pa bo rešitev s krožiščem preprečila predolgo čakanje za vključitev v glavni prometni tok in posledično izsiljevanje prednosti zaradi tega.

Slabih 100 tisočakov

Montažno krožišče na Lendavski ulici v Murski Soboti bo v znesku 94.812,71 evra financirala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Izvajalec del je Pomgrad - Cestno podjetje d.d., predvideni rok dokončanja del pa je 30. oktober 2017.

Kot so še zapisali v Mestni občini Murska Sobota, bo v času izvedbe krožišča prihajalo do zapor in do oviranega prometa, zato vse udeležence v prometu prosijo za strpnost in še večjo previdnost v tem delu mesta.

Komentarji (37)

Tujec 2

Če bi imeli za nova delovna mesta takšno voljo, kot jo imate za ta nova krožišča po Soboti, bi bilo v Soboti že tisoč novih delovnih mest. Žalostno toda resnično. Res mora priti novi župan, da se bo pobrigal za nova delovna mesta !

Domorodec (ni preverjeno)

Samo skromna pripomba okrog razumevanja vloge lokalne oblasti! Vsaka oblast mora poskrbeti za ugodno poslovno okolje, ki bo prineslo delovna mesta, ne pa za delovna mesta sama. Velja svoboda gospodarske pobude, vsak ( tudi vsi mi ki piskaramo po forumih) lahko odpre podjetje in se dokaže na trgu, če ima pamet, dobre ideje in če prepriča .... Pariško drage parcele v poslovnih conah ( primer je soboška) niso spodbuda, toga in ohola administracija, kjer vse traja in traja, tudi ne. Župan res ne bo ustanavljal podjetij in talal 1,5K plač, bo pa moral pomagati, kjer se le da, predvsem tako, da ta svobodna gospodarska pobuda v lokalnem okolju pride do izraza. Poskrbeti mora, da se uradniki ne bodo izživljali nad ljudmi, zlorabljali predpisov za dokazovanje svojega ega ali, bognedaj, za tiho onemogočanje drugih zaradi zlizanosti s konkurenco. Isti zakon v Ljubljani ali v Kopru velja nekoliko drugače, kot v Murski Soboti. Zakaj? Ker se tam počasi že učijo, kako gredo stvari, in kaj prinaša denar, mi smo pač z učenjem vedno nekoliko počasnejši. No, čeprav tudi tam ni vse tako, kot bi moralo biti, da ne bo pomote.. ... O krožiščih kot razvojnih elementih nekega okolja pa res ne bi! Ni vredno, ko nimaš česar več, si pač izmisliš krožišče. Nekaj se vidi, pa še poceni je....

In reply to by Tujec 2

Mura je večna (ni preverjeno)

tujec 2, tij si pa rejsan tele, ka de se župan brigo za delovna mesta, un se more brigati za varaš, ka se pa tijče toga krožišča je nej tak potrebno, za vključevanje z Partizanske ideš na krožišče industrijjske pa je, bole bi bilou potrebno krožišče Lendavska Gregorčičrva, tou je kritično.

vodka (ni preverjeno)

@Mura maš prav. Tisto križišče je bole kritično problem pa je verjetno plaz. Pa tisto na Gregrčičevi pa Staneta Rozmana je glij tak katastrofa.

Tujec 2

Mura je večna, ti si pa bik ! Dober župan se mora pobrigati za nova delovna mesta ! imamo dvoje vrst županov. Eni so takšni, ki pustijo za sabo nova delovna mesta in srečne ljudi, drugi so takšni, ki pustijo za sabo spomenike. Pa kaj bi jaz tebi to razlagal, če je tebi bistvo to, da se boš v Soboti lahko vozil skozi krožišča na delo 150 km daleč. Da bi pa delo lahko imel v Soboti nisi sposoben pomisliti.

DESNIČAR (ni preverjeno)

KROŽIŠČE HOFER KDAJ ?????

Tujec 2

Vej, pa, ........ pri vsakem bloku krožišče ? Ljudje, kje vi živite ?

končno... (ni preverjeno)

V letu 2017 ..... ti pa očitno še vedno v 1980.

In reply to by Tujec 2

Mura je večna (ni preverjeno)

Tujec 2 je ešče v kameni dobi, ka se je dale od Sobote še nej pelo, po razviti Evropi so krožišča tan ge je možno pa makar pri sakšon bloki. Un samo ma fikcijo ka de župan delovna mesta rikto, bumbar na kvadrat.

In reply to by končno... (ni preverjeno)

končno... (ni preverjeno)

Je že biu čas ka tan napravijo krožišče. Pa te naj idejo samo dale po vrsti. Prvo tou, te naslednje tan pred podvozon, pa te dale pri Hoferi..... pa na Gregorčičevi tudi nebi bilo slabo. Samo tak dale. Čim menje semaforov mo meli, menje de gužve na cestaj.

Tujec 2

končno..., leta 1980 smo vsi imeli delo skoraj pred nosom ! Danes pol nezaposlenih, tretjina se vozi 100 km daleč na delo. Bedak, glavno, da se skozi krožišče pelješ . Kaj imaš v glavi ?

gost-gost (ni preverjeno)

Ka je lolek? Si že odpro tovarno pa zaposlo 1000 delavcov pa sakšomi dao 1500€ plače? Če si nej, te drži tej tvoje zamazane gofle pa ne glumi.

In reply to by Tujec 2

kanžor

To bo tako kot hungaro Ring pri Zvezdi ,? Kaj pa zastoji zaradi semafojev pri Hoferju tam pa ne zna noben rešiti problem ?

heh.. (ni preverjeno)

tam ni zadosti prometa .... tak je študija pokazala ...

In reply to by kanžor

andreas 23 (ni preverjeno)

zastoji pri hoferi so nej posledica semafora. če se tan postavi krožno, de še vekšno sranje, ka je že zdaj.
problem je krožno križišče med obema pumpama. križišče lendavske z noršinsko in markišavsko bi bokše delalo, če bi bil semafor.

In reply to by kanžor

Oj-oj (ni preverjeno)

Tujec ma praf

bb11 (ni preverjeno)

Slujžbe slujžbe slujžbe slujžbe. Ka te so po nauvon župane čarovniki? Hokup pokus podjetje za 1000 lujde odprejto?

Delala bi se magna za mariborske, glej bedake zelejne. Hidroelekrarne? Glej bedake zelejne. Bitko za robote smo tudi zgujbile zakoj? Ker prinas nucaš 205 papejrof ka odprejš en štand. Pa mi doj visij za jevška pa vse, al ka samo vsi glumite kak župan naj zrikta 10 jurjof delavnih mest je idiotizem.

gost-gost (ni preverjeno)

Nej rejsan..... k nan nišče ne pride zaradi nesposobnih in neizobraženih lidij ka tu živijo. Robote bi prej tij meo tu pri nas.... što bi pa delo? Že drugje po sloveniji majo takše večje investicije probleme z zagotavljanjon ustreznih kadrov, tij bi pa visokotehnološko proizvodnjo pri nas odpejro.Pa kakšna sdelovna mesta do prinesle elektrarne. 3-4 inženejri keri do tou na daljavo krmilili. Pa tu pa tan kakši vdrževalec, keri de pa itak iz podjetja kero je zlizano z DEM in tou že zdaj delajo in nej iz lokalnoga okolja. Pogledni si malo tuje investicije / fabrike kere so se odprle zadnja lejta v prekmurji. XAL, carthago, wolford.... sami proizvodnji obrati ge lejko dela sakši, tudi brez izobrazbe za minimalca. Pri nas en navaden privatnik z malo bole zahtevnin proizvodnin postopkon nemre najti ustreznoga kadra, tij bi pa robote pri nas delo. Še dobro ka nebi meo proizvodnjo spejsšatlinov v prekmurji.

In reply to by bb11 (ni preverjeno)

bb11 (ni preverjeno)

o ne boj se. Gej kader za marsikaj amapk vsi letijo prek v avstrijo al pa so samo posredniki. Marsi keri kolega iz ferija pa frija zaj pač dela v lj/mb/graz ker pač v ms nema nišče volej odprejti. Tau sploj nej rejsan ka ne bi bilau kadra ka je marsi keri prekmurec na tehnično usmerjenih faksaj pa tudi diplomant keri bi lejko delo to "zahtevno" delo.

Taka glih povedati ka smo prekmurci narod samo za stroj pa enolično delo pa več nej izobraženi pa nej sposobni je brez vejze. Ge bi tudi austo v MS če bi što kaj napravo, san neman financ ka bi kaj začo, te pa pač idemo v tehnološko bole razvita mesta če tume v slovenije sploj lejko človek tak povej. Mislen ka če bi što audpro v MS nekaj "naprednoga" pa bi se 2 leti vozo što iz maribora k nan delat, tak kak se mij v maribor ali še dale tudi ne bi nikoga vrag zel, čez leto,dvej pa bi že naš prekmurski kader bil.

In reply to by gost-gost (ni preverjeno)

Domorodec (ni preverjeno)

Hm, da to krožišče ne bo takšno, kot pri Zvezdi! Ko dežuje, se vsaj na treh prehodih za pešce nabere toliko vode, da te poškropi vsak avto (o vozniški kulturi mimovozečih pa sploh ne bi!). Preko prehoda ne moreš še tri dni, ne da bi si zmočil čevlje....Vsi skačemo naokrog izven zarisanih prehodov, starejši pa tega , vsaj brez plavalnega tečaja, ne morejo. Pojdite danes gledat, še vedno so tam jezerca od včerajšnjega dežja. Kvaliteta enaka nuli, nekaj na hitro "fkup znešeno", samo, da je in da se lahko pohvalimo z "dosežkom". Taki "dosežki" samo otežujejo življenje ljudem, ki so konec koncev to plačali. Izjemno slabo delo izvajalcev, nadzornikov in načrtovalcev našega življenja preko "najboljših namenov" ..in z našim denarjem... To samo poslabšuje kvaliteto življenja in bivanja v tem mestu. Tega si ne zaslužimo in potrebno se bo ozreti drugam....predvsem tja, kjer vsaj vedo, kako in kam voda teče!

kuki (ni preverjeno)

KDA do se začnile urejati ceste v samom mesti murska sobota?? Resan katestrofa in penazi se mečejo v krožišča štera so nej tak pomembna glede varnosti posebno še to ! Podvoza en poleg drugoga omogočata ka lejko zvineš kama ščeš poleg toga pa je kriza itak gda ti stojijo avtoji v gužvi vse do semaforov !! Ne ven ge jemajo te blesave ideje na drugi strani pa je v samom mesti kup ulic ki kličejo po preplastitvaj cestišča in zamenjavi dotrajane vodovodne napeljave in kanalizacije-V ton križišči je promet šo sigdar lepo skoz malo si počako pa je šlo.

Mura je večna (ni preverjeno)

kuki krožišča so najboukša rešitev, tou je dejstvo, san že napijso križišče Lendavska pa Gregorčičeva bi rejšila se tou. Problem na ton križiči ge do delali krožiče je za tiste ka idejo iz blokovske strani na lejvo. Zgoraj san omejno ka bi problem rejšilo, bi se trbelo pač 300 mertov več pelati.

Miloška (ni preverjeno)

Te se pa pa samo vrtičkivale buga njihovoga, ka de se nan pa samo vrtelo v glavej!

km (ni preverjeno)

Krožišča so fajn. Samo problem je, ka nevejo žmigavcov davate.

whoknows (ni preverjeno)

to križišče sploh ni problematično kot je tisto pri hoferju, katastrofa..ko je rdeča, se ustavi ves promet nazaj do mure in nazaj do zavarovalnice triglav na lendavski..

andreas 23 (ni preverjeno)

tou je sploj nej istina. idi enog peški, pa si pogledni zakoj stogi promet na lendavskoj do btc-ja.
niti slučajno je nej kriv semafor pri hoferi. ampak stogi nazaj od krožnoga pri omvji. tej krožni je kriv za 90% gužve na lendavskoj. niti tisti robniki pri lidlni so nej nika krivi, če bi se naprej praznilo. nej trbej biti velki strokovnjak, samo malo na teren iti pa opazovati zadevo.

In reply to by whoknows (ni preverjeno)

Tujec 2

Za vse tiste, ki mi tak vneto lepite minuse. Vem, kje vas žuli. Zavidate mi, da smo mi nekoč imeli ( vsi ) delovna mesta tako rekoč pred vrati. Na delo smo šli ob pol šestih in prišli domov ob pol tretjih. Vi pa danes ( če dobite delo ) vstanete ob štirih, se vozite 100 km daleč, delate kot roboti, in pridete domov ob ob šestih ali sedmih zvečer ! Ampak za to vam nisem jaz kriv. O, ti prekleti samoupravni socializem ???????!!!!!!! Kak je včasih vse zanič bilo, ko še v Soboti nismo imeli krožišč ???????????? Vam je glavno, da se lahko skozi krožišča vozite !!!!!!!!!! Ali ne bi bilo lepše, če bi delovna mesta imeli v Soboti in se vozili skozi semaforje ?????????????

Someone1 (ni preverjeno)

Tujec2 ti si bedak in bedak bo ostal. Ti znaš ka je tvoj velecenjeni voditelj SOCIALIZMA dal napraviti nicvrejdni bunker prouti atomski bombi za preračunano v zdajšnje pejneze 26 milijard USD. Pa najmenje tri takšne objekte za več pejnez???? Mislim, če bi te pejneze vložo v ljudi, pa blaginjo bi socializem resnično uspel, tak pa je žal vlagal v nadzor ljudstva in vojsko, pa policijo pa bonitete teh ljudi in njim bližnjih . Zdaj če si bil bluzik toga korita se ti resno lejko touži po socializmu bedak blesavi......

http://p.pavlin.si/2015/08/titov-bunker-ark-d0-konjic/

https://www.rtvslo.si/svet/foto-kaksen-je-danes-titov-skrivni-podzemni-…

In reply to by Tujec 2

Ne (ni preverjeno)

Ja bravo, kama smo prisli. Po prsaj se mlatis kama nas je vasa cedna generacija spravila. Samo aplavz si zasluzis.

In reply to by Tujec 2

oj-oj (ni preverjeno)

tujec ma že pa praf

PREkomure (ni preverjeno)

Murska Sobota mesto krožišč XD

Tujec 2

Someone 1, jaz sem v Jugi preživel 40 let in iz življenja vem, kako je takrat bilo ! Tebe takrat tvoj stari še v jajcih ni nosil, in ti boš zdaj pametoval, kako je takrat bilo. Napisal ti bom samo nekaj primerjav ( in pameten človek to najde na Googlu ): leta 1980 je bilo v Sloveniji manj kot 20.000 brezposelnih ( koliko jih je danes ? ). Število prebivalcev se bistveno ni spremenilo. Delo smo večinoma imeli blizu doma ( podjetja so gradila stanovanja za delavce ). Jugoslavija je obstajala 45 let, imela 25 milijonov prebivalcev in imela 14 milijard evrov dolga. S tem, da smo iz porušene domovine zgradili stanovanja, šole, zdravstvene domove, bolnice, ceste, železnice, pošte, banke, svetovno znane tovarne, .......... Slovenija obstaja 26 let, ima 2 milijona prebivalcev in 44 milijard dolga, S tem, da smo veliko tega, kar smo v Jugi ustvarili prodali ali zapravili. Vidiš, zelenec, takšna so dejstva ! Nisem bil blizu korita in nisem bil v Zvezi komunistov, a mi je bilo življenje v Jugi lepo, zelo lepo. Bilo je pa zajebano za lopove in prevarante !

Čika-pajo (ni preverjeno)

Ja in , tudi mi smo se rodii v Jugoslaviji, živeli v jugoslaviji in bilo nam je lepo.Sedaj živimo v državi Sloveniji ki si jo pa vsaj marsikateri ne zasluži. Niti tega ogromno ljudi ne ve kako izgleda Slovenska zastava in da se spodobi da jo obesiš ob prazničnih priložnostih. Kar se pa tiče krožišča to krožišče in še marsikatero je zelo potrebno še posebej naj izpostavim krožišči pred bolnišnico ter ureditev normalnih dovoznih poti ob domu starejših.To se nas pa vsekakor vseh tiče

In reply to by Tujec 2

spidi55

Zakoj ne brijšete teh blesavih reklam severine05477?

Mr.XXX (ni preverjeno)

97.000 evrof za provizorično krožišče?
Ka pa te falij oven "lego kockan" kere so predstavljale začasno krožišče pre Zvezde? Tiste se nedajo ponucate?
Če pa do se tej stare kocke ponucale pa vse eno košta slabih 100 jurjof je pa to resan nategavanje...

Tujec 2

Sobota, mesto krožišč. Ceste pa luknjaste. kuki je dobro napisal.

kanžor

To krožišče na Lendavski sta baje zahtevala Vele spoštovani poslanec Radovič (Vanek) in ravnateljica 2 OŠ M.Sobota tako kot za semaforje na Cankarjevi

Starejše novice